Meny

Ny TripAdvisor-merking advarer om overgrep

Slik advarer TripAdvisor om at forholdene ved det aktuelle hotellet ikke nødvendigvis gjenspeiles i den totale vurderingen eller rankingen. Foto: Skjermdump
Reisenettstedet TripAdvisor gjør helomvending og setter egen advarsel på hoteller der blant annet voldtekt og sextrakassering er blitt innrapportert.

Med mer enn 500 millioner upartiske anmeldelser fra reiseglade om hoteller og overnattingssteder verden rundt, er TripAdvisor hyppig benyttet av mange når den neste ferieturen skal planlegges.

Etter stigende antall rapporteringer og kritikk fra brukere om klanderverdige forhold, har selskapet slappet litt av på sine strikte regler om «familievennlig ordbruk» og innført en ordning der det plasseres tydelig advarsel i rødt over navnet på hoteller og overnattingssteder det måtte gjelde:

«TripAdvisor har blitt gjort oppmerksom på nylige medierapporter eller hendelser knyttet til dette stedet, som kanskje ikke gjenspeiles i anmeldelsene på oppføringen. Det kan derfor være lurt å foreta ytterligere undersøkelser for å finne informasjon om dette stedet når du legger reiseplaner.»

Ingen innvirkning på ranking

Den rødfargede advarselen innenfor rosa rammer er designet for å identifisere helse-, sikkerhets- og diskrimineringsproblemer i alle nettstedets reisekategorier, inkludert voldtekt og seksuelle overfall.

– Disse merkene vil forbli på TripAdvisor i opptil tre måneder. Dersom problemene vedvarer, kan vi forlenge merkets varighet , sier en representant for TripAdvisor, Kevin Carter, til NY Times.

Merkingen vil ikke ha noen innvirkning på hvordan hotellene kommer ut på nettstedets rankinglister, uansett om kritiske forhold er blitt innrapportert.

– Symbolene er ment å være informative, ikke straffende. Vi ønsker at forbrukerne skal se både gode og dårlige anmeldelser av bedrifter, fortsetter han.

Slettet voldtekt-rapporter

Den nye merkingen kommer en uke etter at TripAdvisor måtte gi en offentlig beklagelse til Kristie Love (35), som i 2010 ble voldtatt av en sikkerhetsvakt på resorten Iberostar Paraiso Maya i Mexico.

I en lengre artikkel i Journal Sentinel, kom det frem at TripAdvisor kontinuerlig hadde slettet kommentaren hennes om voldtekten hun var blitt utsatt for.

(Saken fortsetter under)

Til tross for tydelig advarsel på TripAdvisors side, får det ikke konsekvenser for Iberostar Paraiso Mayas plass på rankinglistene.

Anyone want to go for a dip? Pool via moonlight at the Iberostar Maya.

Et innlegg delt av Travel &Adventure Photographer (@adventuresofaugust)

En annen tidligere kvinnelig gjest ved samme hotell forteller til Journal Sentinel at hun hadde forsøkt å advare fremtidige gjester om en voldtekt som inntraff ved det meksikanske hotellet i 2015. Til slutt gav hun opp etter å ha fått innlegget slettet hver gang.

– Vår nye e-postkommunikasjon vil tydelig formulere uttrykk eller setninger som bryter med retningslinjene våre, invitere anmelderen til å redigere og deretter sende inn anmeldelsen sin på nytt, svarer Kevin Carter, til NY Times.

I skrivende stund er Iberostar Paraiso Maya ranket på en fjerdeplass på listen over Playa del Carmen-regionens elleve hoteller. Hotellene som er stemt inn på 2. plass (Grand Velas Riviera Maya ) og 5. plass (Iberostar Paraiso Lindo), er merket med samme røde advarsel.

Les også: 

New York-politiet mener voldtektsanklage mot Weinstein er troverdig

All seksuell trakassering kan gi psykiske plager

Enige om regler mot seksuell trakassering i filmbransjen

Forsker om effekten av #metoo: – Det må mer til for å skape endringer

Reise
Populært