Meny

Hotellkonge vil bygge hotell i stein på Gaustatoppen

1883 meter høye Gaustatoppen er Telemarks høyeste fjell og regnes som et av de beste utsiktspunktene i landet. Her ønsker hotellbaron Arthur Buchardt å bygge hotell. Foto: NTB scanpix.
Arthur Buchardt vil se på mulighetene for å bygge hotell på toppen av Telemarks høyeste fjell.

Den kjente norske forretingsmannen og investoren ser for seg et relativt lite hotell, pakket inn i stein slik at det går i ett med naturen, og med masse vinduer.

– Jeg var på Gaustatoppen lørdag 14. oktober, i et fantastisk vær, og jeg har tenkt på dette lenge, sier Buchardt til NRK.

Han mener at et hotell kan drives forsvarlig på toppen av Telemarks høyeste fjell hele året og vil blant annet ta kontakt med ordføreren i Tinn for å jobbe videre med hotellplanene

– Jeg er klar over at det er mange utfordringer knyttet til dette. Om dette er mulig tror jeg det vil forsterke Gaustatoppen enda mer. Jeg mener et hotell vil utvide det tilbudet som er der, for dette er jo Norges flotteste fjell og utsiktspunkt, sier Buchardt til NRK.

Les også: Norske hoteller danker ut svenske på service

1883 meter høye Gaustatoppen ligger i Tinn kommune i Telemark, like sør for Rjukan. Toppen av fjellet regnes som et av de beste utsiktspunktene i landet, med fri synslinje til Jotunheimen i nord, Oslo Nordmark/Østmark og Linnekleppen i Østfold i øst, havet mellom Kragerø og svenskekysten i sørøst og Hardangervidda i vest, i alt cirka 50 000 kvadratkilometer, skriver Store norske leksikon.

Les også: Dette er verdens beste hoteller

Reise
Populært