– Dette er verdens dyreste land å leve i

<p>Bermuda er på listen til veldedighetsorganisasjon Oxfams liste over verdens verste skatteparadis. Det er også verdens dyreste land å leve i, ifølge ny undersøkelse. Foto: NTB scanpix</p>
Bermuda er på listen til veldedighetsorganisasjon Oxfams liste over verdens verste skatteparadis. Det er også verdens dyreste land å leve i, ifølge ny undersøkelse. Foto: NTB scanpix

Skatteparadis tar førsteplass med Sveits og Island hakk i hel.

Norge blir ofte omtalt som verdens dyreste land - og nå viser det seg at kritikken trolig er ufortjent. Om du trodde Norge var verdens dyreste land å leve i, må du nok tro om igjen.

Les også: Så mye bruker vi på ferie - og dette sparer vi på

120 land med i undersøkelsen

Travel + Leisure har nemlig undersøkt prisnivået på 50 forskjellige serviceprodukter i 120 land over hele verden - og på denne måten har de laget en liste over verdens dyreste land å leve i.

Her er verden ti dyreste land å leve i, ifølge undersøkelsene:

1. Bermuda

2. Sveits

3. Hong Kong

4. Island

5. Singapore

6. Norge

7. Bahamas

8. De Forente Arabiske Emirater

9. Qatar

10. Luxembourg

Kilde: Travel + Leisure/MoveHub

Blant kostnadene som er målt er internettilgang, matvarer i dagligvarebutikker og leieutgifter.

Også MoveHub har kastet seg på og har laget en lignende liste, som viser de samme tendensene som Travel + Leisures undersøkelse.

MoveHub baserer undersøkelsen sin på Consumer Price Index, en brukerstyrt database som viser prisutviklingen på varer og tjenester som private husholdninger etterspør over hele verden.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Norge ikke på topp

Og tro det eller ei: Norge ligger faktisk på sjetteplass og er tredje dyrest i Europa, ifølge undersøkelsene til både Travel + Leisure og Movehub.

Bare Sveits og Island har et høyere prisnivå enn Norge.

Det er faktisk Bermuda som er det dyreste landet å leve i, og noe av grunnen til dette kan nok knyttes til det faktum at det bor en god del rikinger i landet som har gjort at prisene i ferieparadiset har steget.

Egypt er det billigste av de 120 landene som er undersøkt.

Dagbladet har også omtalt saken.

Les også: Derfor bør du reise på en tirsdag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden