Kong Salomos sagnomsuste miner kan være funnet i Israel

Timnadalen sør i Israel, 30 kilometer nord for Akababukta og byen Eilat, er rikt på kobbermalm som har vært hentet ut fra gruver i området siden år 4000 før Kristus.
Området har i lengre tid vært gjenstand for intensiv arkeologisk aktivitet, og nå har de funnet flere bevis på at kobbergruvene er de samme som skal ha vært i drift under Kong Salomos tid.
Gruvene, som er omtalt i Bibelen, skal ha gitt så mye rikdom at de finansierte byggingen av storslåtte templer og palasser i Jerusalem.
– Kobber var et sjelden produkt og svært utfordrende å produsere. Ettersom kobber var den mest ettertraktede varen, slik olje er det i dag, ble det gjenstand for militære konflikter, forteller professor Erez Ben-Yosef ved Tel Aviv University til Lonely Planet.
Les også: Indias ukjente turistperle - hvor kvinnene styrer
(Saken fortsetter under)
Nylig fant arkeologene et velbevart militær befestning som de regner med er rundt 3.000 år gammel. Befestningen hadde ifølge Ben-Yosef én eneste oppgave; å bevokte kobbergruvene.
– Oppdagelsen av festningsverket indikerer en periode med alvorlig ustabilitet og militære trusler i regionen, mener han.
I 2002 ble 42 kvadratkilometer av Timnadalen erklært naturreservat, og all gruvedrift i området opphørte. Timnadalen park er i dag åpen for besøkende, og det finnes rundt 20 ulike stier og veier i parken som blant annet kan by på geologiske formasjoner som Salomosøylene, Soppen og naturlige bueganger.
Se bildeserie:
Les også:
De 10 beste strendene i Hellas