Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

Kun de heldige som står medlemslisten, får muligheten til å vandre over disse flisene. Foto: Amy/Flickr
Kun de heldige som står medlemslisten, får muligheten til å vandre over disse flisene. Foto: Amy/Flickr

Club 33 i Disneyland er omgitt av hemmelighold og medlemslisten inneholder aldri mer enn 500 navn. Se bilder fra innsiden av klubblokalene der et fåtall mennesker slipper innenfor dørene.

Helt siden onkel Walts glansdager, er fornøyelsesparken Disneyland utenfor Los Angeles i California blitt omtalt som «det lykkeligste stedet på kloden». Her kan barn i alle aldre fryde seg over mer enn 90 ulike attraksjoner, ordnet innenfor ulike temaseksjoner som Eventyrland, Fantasiland og Main Street USA.

Men det finnes ett sted der kun en håndfull får tilgang. I hjertet av New Orleans Square-seksjonen skjuler det seg nemlig en ultra-eksklusiv privat klubb med 14 års venteliste.

Kostbart medlemskap

Selve navnet Club 33 skal være basert på at den opprinnelige inngangsdøren til klubben lå i 33 Royal Street i New Orleans Square. Etter en omfattende oppussing i 2014, ble inngangen flyttet til krysset av Royal Street og Orleans Street i New Orleans Square, overfor butikken La Mascarade d'Orleans.

(Saken fortsetter under)

Det er innenfor denne døren hemmelighetsfulle Club 33 holder til:

Det var Walt Disney selv som kom opp med idéen til Club 33 etter at han fikk tilgang til ulike VIP-losjer under Verdensutstillingen i New York. Klubben var egentlig tenkt å være et tilbud til sponsorer og bransjefolk. Men da den åpnet et halvt år etter Walts død i desember 1966, tillot man opptak av «vanlige» medlemmer.

Men du skal virkelig føle du har råd til å svi av en del tusenlapper før du i det hele tatt vurderer å sette deg på ventelisten. Avhengig av nivået på medlemskapet ligger innvielsesavgiften på 25.000 til 100.000 dollar (211.000 til 845.000 kroner). I tillegg må du belage deg på mellom 12.500 (105.000 kroner) og 30.000 dollar (253.000) i årlig medlemsavgift.

Les også: Arven etter Walt Disney

(Saken fortsetter under)

Medlemmer trenger bare å holde kortet sitt opp mot skjermen så slipper de inn. For alle oss andre forblir døren låst.

Gratis parkering, dyre gaver og alkohol

Hovedårsaken til at ventetiden er på minst 14 år, skyldes at medlemstallet aldri skal overstige 500. Klubben er blant annet utstyrt med møbler benyttet i klassiske Disneyfilmer som «Mary Poppins» og «The Shaggy Dog», og staben på rundt 70 personer har som oppgave til enhver tid kunne navn på medlemmene. Når du kommer, sørges det for at dine favorittrett er tilgjengelig.

Medlemskapet gir ellers førsteklasses pass til både Disneyland og Walt Disney World, og du kan ta med deg inntil tre gjester så lenge disse har gyldig pass eller dagsbillett.

Noen vil like lyden av gratis parkering, eksklusive gaver og tilgang til lukkede arrangementer. Andre vil sette pris på at dette er det eneste stedet i parken som serverer alkohol, og at all mat og drikke er gratis.

Les også: Bak Frimurerlosjenes lukkede dører

Et glimt på innsiden

Klubben er omgitt av strengt hemmelighold, men et Club 33-medlem har opprettet en anonym Instagram-konto der vedkommende deler bilder fra innsiden. Og det er tydelig at det ikke spares på hverken luksus eller komfort.

Vel innenfor inngangsdøren kommer du til Court of Angels:

Saxophone player at Court of Angels #club33 #club33disneyland #club33royalstreet #dlr #disneyland

Et bilde publisert av Disneyland Club 33 Member (@disneyland33member)

På toppen av trappen, før du entrer Le Grand Salon og Le Salon Nouveau:

Jazz-loungen Le Salon Nouveau er kun for medlemmer i platinumklassen og deres gjester:

Le Salon Nouveau #Club33Disneyland #club33 #disneyland #dlr #33royalstreet #Club33RoyalStreet

Et bilde publisert av Disneyland Club 33 Member (@disneyland33member)

Noe av barskapsutvalget i Le Salon Nouveau, der du som medlem ikke betaler en cent for drikkevarene:

Tilknyttet Le Salon Nouveau ligger The Louie Room, der gjestene kan nyte et glass ved et av de mindre bordene langs vinduet:

Vakkert utsmykket gang fra Le Grand Salon til resepsjonsområdet:

Club 33 er innredet med mye vakkert, men også møbler og gjenstander litt utenom det vanlige:

Dette var tidligere en heis som fraktet gjester mellom to etasjer. I dag er den omgjort til en losje, skjønt det er trangt om plassen:

På toppen av en bestefarsklokke sitter gribben Alfred og snakker til forbipasserende. Tidligere var det flere slike roboter i Club 33, men de fleste ble fjernet i forbindelse med en omfattende oppussing:

Alfred #Club33Disneyland #club33 #disneyland #dlr #33royalstreet #Club33RoyalStreet

Et bilde publisert av Disneyland Club 33 Member (@disneyland33member)

Dette kunstverket i Le Salon Nouveau er ikke som andre malerier - når det spilles musikk, kommer musikerne ut av bildet for å spille:

Gjestene kan velge mellom ulike losjer som hver har sitt tema. Slik som denne som har bilder og gjenstander tilknyttet spøkelseshuset i Disneyland:

Maten som serveres i Le Grand Salon skal være av ypperste klasse, og gratis for klubbens medlemmer:

Lamb #Club33 #Club33Disneyland #Club33RoyalStreet #Disneyland #dlr

Et bilde publisert av Disneyland Club 33 Member (@disneyland33member)

I tilfelle du skulle være i tvil om hvor du drikker cappuccino:

Gjester kan kjøpe eksklusive artikler som kun selges i Club 33, som denne vesken fra Dooney and Burke:

I juni 2017 feirer Club 33 i Disneyland 60 år. Det markeres med en rekke gaver til medlemmene, blant annet denne vakre pinsen:

60th anniversary club 33 pin #disneyland60 #disneylandclub33 #Club33 #Club33Disneyland #dlr #Club33RoyalStreet #club33 #33royalstreet

Et bilde publisert av Disneyland Club 33 Member (@disneyland33member)

Les også:

Spektakulært fugleblikk over «forbudt» Disneyland

12 måneder i 12 amerikanske delstater

Reisemålene der du garantert får se dyr

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden