Thailand innfører 10-årsvisum for utlendinger over 50

Thailand innfører 10-årsvisum for 50+ for velstående utlendinger. Foto: Colourbox.com
Thailand innfører 10-årsvisum for 50+ for velstående utlendinger. Foto: Colourbox.com

Men, det er ikke alle forunt å kunne bytte ut det gamle, ettårige visumet.

Siden starten av 1980-årene har turisme vært Thailands viktigste kilde til utenlandsk valuta, og mang en nordmann har forelsket seg hodestups i «smilets land». Som et ledd i å løfte frem Thailand som et sentrum for medisinske tjenester, har landets regjering godkjent et forslag om 10-årsvisum for utlendinger i alderskategorien 50+.

– Det nye 10-årsvisumet vil erstatte det gamle ettårige visumet og vil komme i to bolker på fem år, sier en talsmann for styresmaktene til nettavisen Khaosoden.

– Visumsøkere er forventet å være utlendinger som bor i provinser som Chiang Rai, Chiang Mai og Chonburi, legger talsmannen til.

Les også: Stadig flere ferierer i Thailand

Foreløpig er det ikke klart når den nye ordningen vil tre i kraft, men de som har det må fremdeles sjekke inn hos immigrasjonskontoret hver 90.dag.

Ifølge Khaosoden vil det foreligge flere krav som må innfris før det nye visumet kan utstedes. Blant annet må søkere ha en månedlig inntekt på minst 100.000 baht eller mer (cirka 24.000 norske kroner).

Søker må i tillegg ha mer enn tre millioner baht (rundt 723.000 kroner) på konto. I tillegg må søker ha helseforsikring som dekker sykehusopphold og bidra med minst 10.000 amerikanske dollar (cirka 84.500 kroner) i årlig dekning.

Les også:

Broene du helst ikke vil krysse

Seks måter du bør oppleve Thailand på før 2020

Thailand tilrettelegger flere turistruter for funksjonshemmede og eldre