Nå flyr Ryanair fra Gardermoen

<p>Ryanair-fly med passasjerer på vei fra Rygge til Vilnius. Søndag flyr Ryanair for første gang i ordinær rute fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Ryanair-fly med passasjerer på vei fra Rygge til Vilnius. Søndag flyr Ryanair for første gang i ordinær rute fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ryanair har solgt billetter til London helt ned i 18 kroner. – Vi kommer til å se mange vanvittige priskampanjer fra Ryanair, tror reisebyråsjef.

Lørdag går siste flyvning fra Moss lufthavn Rygge.

Ryanair sa tidligere i år opp baseavtalen de hadde med Rygge.

Søndag tar lavprisgiganten av fra Oslo lufthavn Gardermoen for første gang i ordinær rute. Tilbudet består foreløpig av to ruter - til London og Vilnius.

Ryanairs inntreden på Oslo Lufthavn vil komme til å by på mange overraskelser for de reisende, tror sjefen for reisebyrået Berg-Hansen, Per Arne Villadsen.

Den siste uken har Ryanair solgt billetter til London helt ned i 18 kroner.

Villadsen sier til Aftenposten at det antagelig vil bli mye slikt, særlig i startfasen.

– Vi kommer til å se mange vanvittige priskampanjer hvor det bare vil koste småpenger å fly med Ryanair, sier han til avisa.

Les også: Ryanair møter skarp kritikk for ny innsjekkingsregel

Norwegian operer med en laveste pris til London på 199 kroner, mens SAS har 299 kroner som sin laveste pris til den britiske hovedstaden.

– Det sier seg selv at 18 kroner for en flybillett ikke er bærekraftig over tid, men uavhengig av hva Ryanair måtte foreta seg, så skal vi fortsette å konkurrere om kundene og tilby god kvalitet til en lav pris, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Aftenposten.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier til avisa at det er overkapasitet på strekningen Oslo-London.

Les også: Snart gravøl for Rygge – alt klart for siste avgang

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden