Har bygget Noahs Ark i bibelske proporsjoner i USA

Den massive turistattraksjonen i Kentucky skal lokke til seg to millioner besøkende hvert år.

I 2016 åpnet turistattraksjonen «Ark Encounter – Larger than life», Noahs Ark i Williamstown i delstaten Kentucky i USA. Ifølge bibelen var Noahs Ark 155 meter lang, 25 meter bred og 15 meter høy.

Det er også størrelsen på arken som nå er åpen for publikum.

Les også: Lokker med visum-fri reise til «Kinas Hawaii»

«Utstillinger i verdensklasse»

Prosjektleder Ken Ham sa til nyhetsbyrået Reuters at han i skrivende stund forventer mellom 1,4 og 2 millioner besøkende årlig. Han ønsker også de ikke-religiøse velkommen.

– Selv om de ikke deler vårt bibelske syn, så kan de ikke la være å bli imponert av det bygget de ser her, håndverket, detaljene og utstillingene på innsiden, som er i verdensklasse, sier Ham til Reuters.

Les også: Syv historiske plasser som Europa har glemt

40 dager og 40 netter

Utsillingene vil forklare hva bibelen sier om Noah og hvordan han tok seg av alle dyrene da den store flommen kom. I tillegg skal arken inneholde en zoo, daglige dyreshow, zipline og annen underholdning.

Den moderne, amerikanske versjonen av Noahs Ark skal holde åpent helt til midnatt, men passende nok bare de første 40 dagene og 40 nettene.

Les også: USAs ti beste nasjonalparker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus