Moro, fysikk og gudepartikkelen: En rundtur i Cern i Sveits

<p>En forsker på vandring i en av tunellene ved Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, bedre kjent som Cern.</p>
En forsker på vandring i en av tunellene ved Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, bedre kjent som Cern. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB scanpix

Vitenskap og kunst møtes i løpet av en tur til Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, Cern. Men den sveitsiske hovedstaden er i seg selv verdt et besøk.

Det er et eller annet retro og underjordisk ved labyrinten av korridorer som ligger foran oss. Stålrørene som strekker seg langs taket, gulvene av skinnende linoleum og dørene av heltre får det til å se ut som om anlegget knapt har forandret seg siden det ble bygget, tilbake på femtitallet.

Velkommen til Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning, bedre kjent som Cern, hvor verdens største laboratorium for partikkelfysikk holder til. Det er ikke bare designet som er retro – tanken på hvordan beslutningen om å bygge anlegget ble til, kan gi deg tårer i øynene og en lengten etter en svunnen tid.

I et utbrudd av idealisme som fulgte etter andre verdenskrig, oppfordret forskere FN til å åpne et forskningssenter der land kunne jobbe sammen i en aura av fred, harmoni og fremskritt. Et sted der de kunne samarbeide og dele forskningsdata om hvordan universet er skrudd sammen.

– Vitenskapen er ikke interessert i religion eller grenser, sier guiden vår denne morgenen, partikkelfysikeren Conor Fitzpatrick.

– Her har du palestinske fysikere som jobber side om side med israelske kolleger.

Der Internett ble født

Han stopper et øyeblikk, og peker på en liten, beskjeden plakett på veggen. Den har innskriften «Where the web was born» – der Internett ble født. Det var her, i 1989, at Tim Berners-Lee fremla ideen om et datanettverk som ville la vitenskapsmenn på forskjellige universiteter og institutter dele informasjon.

Cern ligger i nærheten av Genève, og er den hellige gralen for fysikere. Det finnes egentlig ikke noe lignende sted. Det er også grunnen til at jeg er her med sønnen min, som har toppkarakterer i fysikk og er henrykt mens vi vandrer gjennom korridorene til avdelingen for teoretisk fysikk. Han dulter meg i siden idet vi går forbi et par små kontorer på hver side av oss i korridoren, som om vi var på en fysiker-safari. Der er de, teoretiske fysikere i sitt naturlig habitat. Sittende ved kontorpulten, i dype tanker, eller skriblende uforståelige formler på tavler, i et forsøk på å finne ut hvor all den mørke materien gjemmer seg.

Høydepunktet under et besøk her er selvfølgelig å lære mer om partikkelakseleratoren Large Hadron Collider (LHC), som Conor Fitzpatrick enkelt beskriver som to hule rør som inneholder to partikkelstråler, og er isolert omtrent som en termos. LHC er en enorm konstruksjon, rundt 7 kilometer i diameter og 27 kilometer i omkrets. Du krysser grensen til Frankrike flere ganger dersom du går rundt ringen.

Les også: CERN vil bygge ny partikkel-akselerator som er fire ganger større og ti ganger kraftigere

Sov i kø utenfor for å få plass

Det mest spennende øyeblikket å være på Cern så langt, var 4. juli 2012 , forteller Fitzpatrick. Det var da forskerne delte nyheten om at de hadde observert en ny partikkel «samsvarer med Higgs boson», også kjent som «Gudepartikkelen».

– Det var en helt fantastisk atmosfære her. Det var køer utenfor auditoriet, folk hadde hørt rykter og la seg til å sove i kø utenfor slik at de skulle få plass.

Conor Fitzpatricks naturlige lidenskap for faget er smittsom. Innimellom tror jeg til og med at jeg skjønner hva han snakker om. I begynnelsen høres det hele enkelt nok ut, og jeg begynner å lure på hvordan jeg greide å få «ikke bestått» i grunnleggende fysikk.

– Vi interesserer oss for hva som skjedde før Big Bang, da energien var høy. Og den energien lar oss danne grunnleggende partikler. Idet vi lar partiklene kollidere, lar det oss skape partikler som ikke fantes da – for 13,8 milliarder år siden, forrige gang energien var på et så høyt nivå.

Jaha. Skjønner.

– Alt vi ser og kan ta på består av materie. For hver partikkel av materie som finnes, må det finnes en partikkel av antimaterie. Under Big Bang ble det produsert antimaterie, men hva skjedde med denne antimaterien? Forsvant den over tid?

Folk var på gråten

Dess mer du lærer, dess mer rart og vidunderlig blir det. Det finnes et kunstnerisk element ved det hele også. Fitzpatrick viser oss noe som kalles «the wire chamber»: Gyllent og skinnende av tungsten-kabler, som et måleinstrument hentet rett fra TV-serien «His Dark Materials».

– Kunstnere som besøker senteret filmer og tar bilder av det de ser her, fordi de synes det er så vakker design, forteller Fitzpatrick. Han sier at folk var på gråten da innretningen ble tatt ut av drift.

Det er tid for lunsj. Vi setter oss i kantinen på Cern med Conor Fitzpatrick og hans kone, som sammen dekker det som er å dekke av materie. Han er spesialist på antimaterie, og hun er amanuensis i mørk materie. Men hva er egentlig forskjellen på de to? Ekteparet forklarer tålmodig. Antimaterie dannes av lyn og kosmiske stråler, og forklares med vanlige teorier for partikkelfysikk. Mørk materie kan ikke sees ved hjelp av lys, noe som er grunnen til at ingen har funnet det ennå. «Aha, slik å forstå», sier jeg.

Senere er jeg riktig så fornøyd med meg selv, men sønnen min er helt forskrekket. Dette var uten tvil det pinligste spørsmålet jeg kunne stil en partikkelfysiker, fastslår han. Jeg prøvde i hvert fall, parerer jeg.

Les også: CERN-forsker: – Åpner en helt ny gren innen fysikk

– Du bor i red light district

CERN er enkelt å besøke: Det tar kun 20 minutter med buss fra togstasjonen i Genève. Togstasjonen er igjen kun tre minutters gåtur fra hotellet vi bor på. 9 Hotel Pâquis er et designhotell som gir svært god valuta for pengene, og ligger i et område av Genève som er mer livlig og interessant enn jeg hadde regnet med. I stedet for å være tapetsert med banker og eksklusive klokkebutikker, finner man her kafeer og barer. Vi nyter en deilig libanesisk kebab og mezze etter midnatt på en travel fortauskafé.

Da jeg møter guiden min neste morgen ser hun ikke ut til å være spesielt imponert.

– Du er klar over at du bor midt i byens red light district? spør hun bryskt, før hun leder oss gjennom smale gater på vei mot et område som ligner mer på det Genève jeg hadde sett for meg: Avsidesliggende, elegant og fryktelig eksklusivt, med gedigne boulevarder og overdådige hoteller ved bredden av Genfersjøen.

Vi stiger om bord i en båt som frakter oss ut på innsjøen. Oppe i åsen kan jeg se Villa Diodato, der Mary Shelley, Lord Byron og Percy Bysshe Shelley tilbrakte tre historiske sommerdager i 1816 med å skrive historier til hverandre. En av dem ble til boken «Frankenstein». Guiden peker på et av hotellene ved bredden. Der gamblet en gang Dostojevskij bort alle pengene sine, og måtte selge konas giftering.

Bern er rene eventyrbyen

Det er imidlertid ikke litterære anekdoter vi har kommet hit for, og sønnen min venter rastløst på mer påfyll av fysikk. Derfor setter vi kursen mot Bern og «Einstein-ruten», to timer med tog fra Genève.

Bern er rene eventyrbyen, en av de minste hovedstedene i Europa, med middelalderspir og brosteinsgater. Tvers gjennom byen går elven Aare som et grønt bånd, hvor folk padler i kajakk, svømmer og driver med paddleboard.

Einstein flyttet til Bern i 1903 og ble der i to år, sammen med sin kone Mileva Marić og sønnen Hans Einstein. I en beskjeden leilighet i tredje etasje av et smalt hus utviklet han relativitetsteorien. Og Einstein befant seg virkelig på det rette stedet for å gruble over tidens vesen og natur. Fra arbeidsbordet sitt ved vinduet kunne han høre Zytglogge-klokketårnet slå hver time. Klokketårnet ble bygget tidlig på 1200-tallet, og klokkemekanismen var en av de mest avanserte i Europa på den tiden, og Berns store stolthet. Klokken må fortsatt trekkes opp for hånd hver dag.

En 20 minutters gåtur unna leiligheten han bodde i finner man Einstein Museum. Det er lite, men informativt, og inneholder blant annet sider fulle av Einsteins egne, feberaktige skriblinger, formeler og ligninger. Det er også informasjon om mannen selv, hva han var interessert i og lidenskapene hans: Sosial rettferdighet, borgerrettigheter, pasifisme og … forelskelse. De han elsket, i tillegg til de to kvinnene han var gift med i løpet av livet, inkluderte visstnok en fysiker, en spion, en bibliotekar og «muligens» en nattklubbdanser.

Vi rusler langs elven tilbake til hotellet, Hotel Allegro , som har en nydelig utsikt over gamlebyen i Bern. Vel fremme sender sønnen min meg ut for å kjøpe mat fra McDonald’s i stedet for et fancy måltid fra en kostbar restaurant. Med en prislapp på 20 sveitsiske franc, eller oppunder 200 norske kroner, føles det ikke som at vi sparer så mye på det valget – og det er bare for maten hans. Neste kveld går vi for det mer overdådige, med soppsuppe og rosti blant barokke omgivelser og levende lys i Kornhauskeller, en gammel vinkjeller med hvelvet tak prydet av fresker.

Tidlig neste morgen deltar vi på en omvisning i klokketårnet. Etter å ha klatret de bratte trappene fra middelalderen åpenbarer det seg en imponerende utsikt over byens tak.

Så får vi tatt en nærmere titt på selve klokkemekanismen, en intrikat konstruksjon av tannhjul som drives av en pendel, som har markert hvert eneste sekund de siste 800 årene.

Det er så nært den perfekte avslutningen på turen som vi kommer.

Slik reiser du:

Det føderale jernbaneselskapet SBB tilbyr en rekke forskjellige reisepass, som også inkluderer Swiss Museum Pass med gratis adgang til 500 museer og utstillinger. Prisene starter på rundt 2200 norske kroner for 3 dager på andre klasse. Guidede turer hos Cern kan bookes via home.cern. Hotel Allegro Bern har dobbeltrom fra om lag 1400 norske kroner. 9 Hotel Pâquis har dobbeltrom fra om lag 1300 norske kroner. Mer informasjon om Sveits finner du på myswitzerland.com.

Oversatt av Henning Scherer Skjørsæter /ABC Nyheter / Pressworks © Guardian News & Media Limited

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:27 Mer ekstremvær rammer Australia08:44 «Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06 En påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46 Mystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44 Til sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42 «Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37 Kina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35 Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30 Støre vil gjøre Ap til fredsparti06:02 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:32 Frp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09 Frp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00 Ruud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39 Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35 Forskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23 Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48 Mahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45 Høie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42 Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31 Arbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58 Varsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40 76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17 Intern strid i LO om lakseskatten00:51 Tre menn bekreftet drept i London00:36 Fylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47 Unge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30 Thorstvedt scoret i Genk-debuten23:14 Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58 Brennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57 Flere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48 Mann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41 Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38 De norske langt bak i europacupstorslalåm22:05 Nærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05 Thorstvedt scoret i Genk-debuten22:05 Mann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41 En mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25 Partitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50 Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45 Fire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25 21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24 DN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01 Keepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38 Van Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09 Terrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47 Regjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03 Eriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55 Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55 Lyon og Hegerberg avga poeng17:53 Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48 Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45 Jarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44 Bilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42 Reiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36 Utviklingsministeren besøker Malawi17:32 Kubacki med andre hoppseier på rad17:19 Skjebneuke for Solberg-regjeringen17:17 Rashford ute flere uker med ryggproblemer17:16 Straffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32 Meghans far kritiserer paret16:20 Nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19 Danmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19 Tybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58 Island stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58 Brannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57 Merk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47 Politiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31 Brann i kjemibygget på Blindern15:15 Fourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10 Terrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16 Noel ble for sterk for Kristoffersen14:13 Nordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08 Bolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38 Jente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10 Israel bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50 Eckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48 Døde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31 Oransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59 Tåregass mot protest i Hongkong11:43 Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14 Tyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49 To menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33 Nær 400 skadd under protester i Libanon10:12 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04 Mor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48 Redningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40 Innbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35 Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12 Full overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10 Britiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07 Bent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06 Spektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34 McGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16 Mann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40 Mexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39 Mann til sykehus etter knivstikking i Oslo
Siste nytt
09:27VerdenMer ekstremvær rammer Australia08:44Verden«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06NorgeEn påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46Helse og livsstilMystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44NorgeTil sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42Kultur«Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37Helse og livsstilKina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35SportSlik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30PolitikkStøre vil gjøre Ap til fredsparti06:02NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:32PolitikkFrp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09NorgeFrp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00SportRuud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39KulturPrins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35VerdenForskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23SportKansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48SportMahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45Helse og livsstilHøie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42PengerOljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31PengerArbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58Helse og livsstilVarsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40Verden76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17PengerIntern strid i LO om lakseskatten00:51VerdenTre menn bekreftet drept i London00:36NorgeFylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47NorgeUnge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30SportThorstvedt scoret i Genk-debuten23:14SportMessi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58SportBrennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57NorgeFlere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48NorgeMann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41VerdenFransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38SportDe norske langt bak i europacupstorslalåm22:05VerdenNærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05SportThorstvedt scoret i Genk-debuten22:05NorgeMann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41NorgeEn mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25PolitikkPartitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50PolitikkSchiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45PolitikkFire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25Norge21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24PolitikkDN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01SportKeepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38SportVan Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09NorgeTerrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47PolitikkRegjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03VerdenEriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55VerdenFrankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55SportLyon og Hegerberg avga poeng17:53NorgeFinsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48SportUngarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45SportJarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44NorgeBilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42SportReiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36NorgeUtviklingsministeren besøker Malawi17:32SportKubacki med andre hoppseier på rad17:19PolitikkSkjebneuke for Solberg-regjeringen17:17SportRashford ute flere uker med ryggproblemer17:16SportStraffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32VerdenMeghans far kritiserer paret16:20NorgeNekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19VerdenDanmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19NorgeTybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58SportIsland stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58NorgeBrannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57VerdenMerk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47NorgePolitiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31NorgeBrann i kjemibygget på Blindern15:15SportFourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10NorgeTerrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16SportNoel ble for sterk for Kristoffersen14:13NorgeNordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08SportBolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38NorgeJente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10VerdenIsrael bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50SportEckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48VerdenDøde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31NorgeOransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59VerdenTåregass mot protest i Hongkong11:43SportJohaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14VerdenTyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49NorgeTo menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33VerdenNær 400 skadd under protester i Libanon10:12NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04NorgeMor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48VerdenRedningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40NorgeInnbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35VerdenMinst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12NorgeFull overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10VerdenBritiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07Helse og livsstilBent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06VerdenSpektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34SportMcGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16NorgeMann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40VerdenMexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Oslo
Populært