Her kjører toget gjennom markedet – hver dag

Se hvordan gaten endrer seg fra en populær turistgate til en hovedvei for jernbanen ut av byen i videoen over.

Flere ganger per dag må lokalbefokning og turister gi vei til toget som pløyer gjennom et travelt nabolag i den vietnamesiske hovedstaden Hanoi. Det er nesten utrolig at det går bra!

Først kjennes buldringen i bakken. Deretter høres den skingrende og umiskjennelige lyden av metall på metall. Til slutt lyder togfløyta, som varsler om toget som er på vei. Lyden er siste advarende signal om å komme seg vekk.

På under to minutter forandres den travle gata til en passasje hvor toget har all makt, og menneskene presser seg inntil veggene med få centimeters klaring.

Dette er «Train street», toggata, en 500 meter lang toglinje som går rett gjennom et travelt nabolag i sentrum av Vietnams hovedstad Hanoi.

Flere ganger per dag raser toget gjennom gaten, som bare akkurat er bred nok til at toget kan passere.

Likevel er gaten full av kafeer, utservering, kiosker, suvenirbutikker, gateselgere og små markeder.

Les også: Her kjører toget rett gjennom markedet

Toget forsvinner like fort som det komer. Og nok en gang strømmer menneskene ufortrødent ut på gata som om ingenting har hendt.

Toget som går gjennom det gamle nabolaget i Vietnams hovedstad Hanoi har etter hvert blitt et populært skue, som daglig trekker turister til seg på jakt etter en spennende opplevelse eller det perfekte instagrambildet.

Du finner den spesielle gaten i det gamle kvarteret i sentrum av Hanoi, mellom gatene Le Duan og Kham Thien. Om du skulle befinne deg i området, vil Google Maps kunne hjelpe deg.

Øverst i artikkelen kan du se en video som viser hvordan det fortoner seg når toget kommer i den berømte gaten.

Les også: – Ta Orientekspressen

Personvernpolicy