CNN anbefaler turister å besøke Trondheim

Britannia Hotel ruver der det ligger i Dronningens gate i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Britannia Hotel ruver der det ligger i Dronningens gate i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

CNN har lagd en liste over 19 steder der det kan være verdt å reise på sommerferie i 2019. 

CNNs liste er ikke en rangering, men en liste over 19 anbefalte steder å reise i sommer. Trondheim i Norge er nummer 19 på denne listen.

Det amerikanske nyhetsselskapet skriver at mange reiser til Norge om vinteren for å oppleve nordlyset, men at sommeren kan være vel så fin på grunn av bedre vær og lange solskinnsdager.

– Når det gjelder selve Trondheim, er Norges tredje største by kjent for sin lokale mat, Nidarosdomen, uavhengige butikker og Nidelva som skjærer seg gjennom kulisser tatt ut fra en historiebok, skriver CNN.

Luksuriøst hotell

Noe som bidrar til å gjøre en eventuell Trondheims-tur enda bedre er gjenåpningen av Britannia Hotel, som har gått gjennom en stor oppussingsprosess de siste fire årene. Hotellet fra 1800-tallet avslørte en femstjerners opplevelse etter gjenåpningen i april, skriver CNN.

Det påpekes også at hotellets 257 rom har blitt utrustet med eksklusive og luksuriøse Carrana marmorbad og senger fra Hästens.

De seks ulike spisetilbudene ved hotellet er ifølge CNN like imponerende, der Christopher Davidsen er sjefkokk for restauranten Speilsalen. I 2017 vant han sølv under den prestisjetunge internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or.

Og CNN viser også til hotellets bar- og vinkjeller, der det er et utvalg på 10.000 flasker til en hver anledning. Og den luftige resturanten Palmehaven er ifølge CNN et perfekt tilfluktssted for ettermiddagste i romslige og lyse omgivelser.

Les også: Eiffeltårnets nye attraksjon er ikke for folk med svak mage

Topp tre destinasjoner

1. Salar de Uyuni, Bolivia.

CNN trekker frem verdens største saltslette, Salar de Uyuni, nær Andesfjellene i Bolivia.

– Det surrealistiske landskapet er faktisk gjenværende salt fra gamle innsjøer. Oversvømmelse fra dagens nærliggende innsjøer i regntiden resulterer i en reflekterende overflate som er en hver fotografs drøm, skriver CNN.

2. Las Vegas, USA.

For Las Vegas i Nevada lister CNN det nyåpnede hotellet Park MGM som en grunn til å legge sommerferien der i 2019. Blant annet er hotellets spisesteder, kasino og konsertsal å anbefale.

3. Nova Scotia, Canada.

Ifølge CNN er det blant annet verdt å ta turen til Cape Breton-øya om man legger sommerferien til den maritime provinsen Nova Scotia, som ofte havner i skyggen av mer populære kanadiske reisemål som Britisk Columbia og Quebec.

– Det er litt krevende å komme seg til Cape Breton-øya, men det er her du finner utfordrende turstier, en scenisk kjørerute, minus trafikken, og ekte keltisk kultur, skriver CNN.

Listen over alle 19 reisemål kan du lese her.

Les også: Undersøkelse: En av tre skal på utenlandsferie i sommer

Personvernpolicy