Bjørns reisetips: Åtte strandfavoritter på Seychellene

Se video av Bjørns strandfavoritter på Seychellene.

Her er reiseekspertens favoritter.

På Seychellene har alle sin personlige strandfavoritt. Etter en uke rundt på fire av øyene valgte vi våre.

Anse Source d’Argent, La Digue

Seychellenes mest kjente strand kommer du ikke utenom. Det skyldes både det krystallklare vannet med fargesjatteringer fra turkis til dyp indigo, og det skulpturelle landskapet og vegetasjonen rundt. Det hele føles nesten som et uvirkelig filmsett.

Kom gjerne litt senere på ettermiddagen, når det store flertall har forlatt stranda.

Dette er Seychellene: God plass i solen

Petite Anse, La Digue

Det tar deg 15 minutter å traske hit fra den større Grand Anse-stranden på øyas sørøstkyst, men er vel verdt anstrengelsen. Ta med en lunsjbag, for her er du helt alene. I nordenden – inntil de store kampesteinene – ligger du i tillegg litt skjermet, og er du heldig dukker en og annen havørn opp over hodet på deg.

Les også : Bjørns reisetips: Slik reduserer du jetlag - 7 gode tips

Petite Anse, La Digue. Foto: Simon Dannhauer / Shutterstock / NTB scanpix
Petite Anse, La Digue. Foto: Simon Dannhauer / Shutterstock / NTB scanpix

Anse Georgette, Praslin

Selv om denne stranden på nordvestkysten er en del av Lemuria-resorten er den offentlig, men hit orker knapt en sjel å dra. Du må nemlig vandre litt og trenge gjennom endel buskas før du kommer frem. De fleste kommer imidlertid til Anse Georgette med taxibåt fra Anse Volbert.

Les også : Ferieparadis vil forby plastsugerør

Anse Georgette, Praslin. Foto: ThomasLENNE / Shutterstock / NTB scanpix
Anse Georgette, Praslin. Foto: ThomasLENNE / Shutterstock / NTB scanpix

Anse Lazio, Praslin

Skjermet av kokosnøtt-palmer og takamaka-trær anses denne stranda som Seychellenes mest idylliske, og er flere ganger kåret til verdens flotteste. Her er det i tillegg fint å snorkle, og to strandrestauranter gjør at du kan tilbringe hele dagen her om du ønsker det.

Les også : Betalte 180.000 kroner for drømmetur - ble ikke opplyst om regntid

Anse Lanzio, Praslin. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Anse Lanzio, Praslin. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Bird Island

Denne finner du langt ute i Seychellene-arkipelet, og er særlig populær for den som vil se litt dyreliv på nært hold. Hit kommer skilpaddene for å legge egg, det dukker ofte delfiner opp like utenfor, og er du heldig kommer du tett på en og annen hai.

Mange kommer hit for å snorkle – havet koker av fargerike fiskeslag. Du kan også være med på guidete turer og få en innføring i skilpaddenes merkelige liv.

Les også : Bjørns reisetips: Beveg deg inn i stormens øye

Bird Island. Foto: Yuriy Y. Ivanov / Shutterstock / NTB scanpix
Bird Island. Foto: Yuriy Y. Ivanov / Shutterstock / NTB scanpix

Beau Vallon, Mahé

Dette er Mahés mest populære strand, tre kilometer lang, som gjør at den tross populariteten sjelden er overbefolket. Her kan du også snorkle, dykke, seile fra – eller bare ligge rolig og for eksempel bestille en varm pizza fra Baobab pizzeria som ligger nesten rett på stranda.

Beau Vallon, Mahé.
Beau Vallon, Mahé.

Anse Intendance, Mahé

Intendance er blant de mest uberørte strendene på Mahé. Luksus-resorten Banyon Tree Hotel ligger riktignok i nordenden, men nedenfor har du denne perlen på Mahés sørvestside omtrent helt for deg selv.

Les også : Bjørns reisetips: 10 på topp i Thailand

Anse Intendance, Mahé. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Anse Intendance, Mahé. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Anse Takamaka, Mahé

I tillegg til den perfekte sandstranda er Takamaka det perfekte stedet for en sundowner. Den rustikke restauranten Chez Batista sørger for det, i tillegg til en rekke andre godbiter om sulten skulle begynne å gnage. Takamaka er stedet å tilbringe hele, late dager…

Anse Takamaka, Mahé. Foto: Simon Dannhauer / Shutterstock / NTB scanpix
Anse Takamaka, Mahé. Foto: Simon Dannhauer / Shutterstock / NTB scanpix

Andre strender

For den som vil ha mer action anbefales disse strendene.

Best til snorkling og svømming:

Port Launay, Anse Boileau, Anse Major, Anse Aux Pins, Turtle Bay og Anse a la Mouche, alle på Mahé, og Anse Bonnet Carré og Petite Anse, La Digue er fine om du vil litt under vann. Anse Volbert/Côte d’Or på Praslin egner seg også.

Surfing:

Anse Kerlan og Petit Anse Kerlan på Praslin, og Anse Intendance på Mahé er fine for sufere.

Personvernpolicy