Meny

Slik reiser vi i 2019

Neste år vil vi fokusere mer på klimasmarte reiser med elbil samt oppsøke steder langt vekk fra masseturismen, spår reisemagasinet Lonely Planet.

Reisebokgiganten Lonely Planet har siden 2004 laget årlige lister med rangering av reisemål og reisetrender. Nå har de tittet inn i «krystallglobusen» for neste år og funnet fem trender de tror vil prege reisene i 2019.

De spår at turister vil være mer klimabevisste i valg av reisemål og reisemåte, samt at vi vil velge steder som har klart å styre unna masseturismen. Ifølge Lonely Planet vil vi heller dra til mer ukjente destinasjoner, for å ha litt mer armslag og unngå trengselen fra andre turister.

Her er de fem trendene reisebokforlaget mener vil prege 2019:

Fokus på ukjente steder

De siste årene har flere populære turistdestinasjoner forsøkt å begrense strømmen av besøkende, rett og slett fordi masseturisme begynner å bli et problem. ABC Nyheter har skrevet om turistsluser i Venezia , demonstrasjoner på Mallorca og i Barcelona og problem med turister som tar seg til rette i vakre Lofoten.

Lonely Planet spår at vi neste år i større grad vil få øynene opp for de mer uberørte stedene.

Les også: Lonely Planet: De beste reisemålene for naturelskere

Saken fortsetter under bildet

Færøyene er passe ubefolket og med så få turister at det vil passe som reisemål i 2019. Foto: Colourbox.com.


Virtual Reality

Elsk det eller hat det, men Virtual Reality har kommet for å bli, og moderne teknologi gjør at reiser ikke lenger trenger foregå fysisk. Ifølge Lonely Planet vil vi stadig oftere kople oss på den virtuelle verden for å oppleve spennende steder gjennom VR ved hjelp av wifi, headsets, apper og 360-graders innhold.

DNA-turisme

De siste par årene har det blitt svært populært å ta DNA-tester for å finne ut mer om sitt eget etniske opphav. Dette har ført til en ny form for turisme, nemlig DNA-turismen. Mange som har tatt DNA-test vil gjerne reise til de deler av verden deres DNA stammer fra, skriver Lonely Planet.

Til neste år vil vi i større grad oppsøke steder uten lysforurensning, for å kunne nyte nattehimmel og stillhet, mener reisebokgiganten Lonely Planet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Les også: Oslo på Lonely Planets topp 10-liste

På tur med Elbil

Elbiler er bra for miljøet, og jo raskere utviklingen på elbilfronten går, dess mer sugen på å bruke den nye teknologien er vi. I høst satte nordmenn elbilrekord, da var så godt som hver andre nybil solgt i Norge i september en elbil. Ifølge Lonely Planet vil bilferie i elbil være en av reisetrendene vi vil se mye av i 2019.

Nils og familien er allerede i gang: Kjørte 6000 kilometer med Tesla og campingvogn

Svart himmel

Lonely Planet mener turister vil ha mer av dette. Foto: sNike / Shutterstock / NTB scanpix

Massiv urbanisering og økt luftforurensning har fått flere turoperatører til å friste turister med muligheten til å se stjerner på en beksvart nattehimmel. For å se himmelens stjerner og fenomener som nordlys best mulig må du som regel til avsidesliggende steder med liten befolkning. Lonely Planet spår at enda flere vil få øynene opp for slike steder, hvor de kan nyte mørket, stillheten og stjernene i ro og mak.

Les også: Verdens fineste kjøreturer

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært