Fransk slott «gjenoppstår» som luksushotell

Château du Grand-Lucé i Loiredalen i Frankrike står som et fantastisk eksempel på neoklassisk arkitektur. Foto: Château du Grand-Lucé

I 2017 fikk Château du Grand-Lucé i nærheten av Loiredalen i Frankrike ny, amerikansk eier. I 2019 åpner det i form av et hotell der det ikke skal stå på luksusen.

Få franske kulturlandskap kan konkurrere med den skjønnheten som ligger i Loiredalen, også kalt Frankrike hage. Distriktet, som i 2000 kom på UNESCOs verdensarvliste, er berømt for sin vinproduksjon, historiske byer og ikke minst de mer enn 300 slottene der hovedtyngden skriver seg fra 1500- til 1700-tallet.

Château du Grand-Lucé er på respektable 45.000 kvadratmeter og står som et av de mest ikoniske eksemplene på 1800-tallets neoklassiske arkitektur. Det var dessuten en av få bygninger som overlevde den franske revolusjonen helt intakt.

Gjennom tidene har Château du Grand-Lucé har gitt husly til storheter som Mozart og brødrene Grimm, Jean-Jacques Rousseau, Denis Diderot og Voltaire, og under første verdenskrig gav det beskyttelse til britiske soldater.

Under andre verdenskrig tjente det som skjulested for viktige kunstskatter som ble smuglet dit fra Louvre og gjemt under scenen i slottets teaterrom.

Men fra neste år kan du altså selv ta en pust i bakken her når det åpner portene som eksklusivt hotell. Rommene er utstyrt med antikviteter som reflekterer slottets historie, mens hektar på hektar med frodig hage skal få deg til å tenke på Versailles vakre omgivelser.

Frem til åpningen neste år, er Hotel Château du Grand-Lucé tilgjengelig for leie til private arrangementer.

Les også:

Verdens fineste kjøreturer

Ananuri er slottet du ikke må gå glipp av

Marcio har bodd i sandslott i 22 år

Hvor tok ravkammeret veien?

Her kan du bo kongelig

Personvernpolicy