19 gode grunner for å besøke Washington, DC

BAUTA: Abraham Lincoln – som ble skutt i Ford’s Theatre i Washington, DC i april 1865 – er fortsatt den største bautaen blant de amerikanske presidentene, gjenspeilet i det gedigne minnestedet til hans ære.
BAUTA: Abraham Lincoln – som ble skutt i Ford’s Theatre i Washington, DC i april 1865 – er fortsatt den største bautaen blant de amerikanske presidentene, gjenspeilet i det gedigne minnestedet til hans ære.

Den amerikanske hovedstadens nabolag har alle sine spesielle attraksjoner – mange av dem helt gratis. Her er 19 gode tips til Washington, DC.

WASHINGTON, DC, USA (ABC Nyheter) Den amerikanske hovedstaden har uendelig mye mer å by på enn det hvite huset med den rare mannen i. På mange måter reflekterer Washington, DC i større grad USA – på godt og vondt – enn det norgesfavoritten New York gjør.

I de 12 ulike nabolagene ligger nemlig forskjellene mer utenpå. Samtidig befinner godbitene seg tett, som regel bare i gåavstand fra hverandre. Og svært mange av dem koster ingenting.

Bli med til USA mest underkjente sommerby.

1. NoMa

«North of Massachusetts Avenue» er blant Washingtons hippeste nabolag, hvor du blant annet finner Union Market. Her – blant annet langs 14. gate – er det små sjarmerende butikker som selger alt fra juggel til brukt vinyl og brukskunst. Hyggelige små spisesteder finnes det også mange av i NoMa.

2. Capitol Hill

Kjent for Kongressbygningen, Kongressbiblioteket (verdens største) og Høyesterett er Capitol også et fenomenalt nabolag for den som er ute for en matbit. Stekt kylling for eksempel, som ingen lager bedre enn Art & Soul. Pannekakene på Eastern Market er legendariske. Prøv også blåskjellene på Belga Café i Barracks Row.

Les også: Krysset Island på langs på 14 dager: – Det klart tøffeste eventyret mitt til nå

3. Capitol Riverfront

Også kjent for sine restauranter, blant italiensk cuisine i Osteria Morini, og iskremen på Ice Cream Jubilee. En ettermiddagstur langs elven her er også hyggelig.

STOR PÅ ISKREM: Den kjente Ice Cream Jubilee -kjeden finner du flere steder i Washington, DC, også langs 14. Avenue i NoMa.
STOR PÅ ISKREM: Den kjente Ice Cream Jubilee -kjeden finner du flere steder i Washington, DC, også langs 14. Avenue i NoMa.

4. Adams Morgan

Etter sigende finner du de beste barene i byen i Adams Morgan. For vinylelskere er Smash! stedet. For den som jakter vintageklær er Meeps veldig bra, og som en avslutning på det hele kan en cocktail på Roofers Union være akkurat det du trenger. Mot kvelden serveres det ofte live blues på Madam’s Organ.

5. Penns Quarter og Chinatown

I dette nabolaget ligger flere av byens fremste konsert- og teaterscener, som Verizon Center og Shakespeare Theatre Company. Klassisk amerikansk mat og drikke finner du på Penn Commons, mens restauranten Del Campo har fokus på Sør-Amerika.

Les også: 10 grunner til å legge ferien til Fyn

6. Anacostia

Et sentralt område for byens afro-amerikanske innbyggere, som inkluderer Cedar Hill, hjemmet til den kjente svarte borgerretts-aktivisten og forfatteren Frederick Douglass (1818-1895). Her ligger også Smithsonian’s Anacostia Commmunity College, samt Anacostia Arts Center, der mange av oppsetningene er gratis.

GEORGETOWN: Klassisk fasade ut mot Cady’s Alley i Georgetown.
GEORGETOWN: Klassisk fasade ut mot Cady’s Alley i Georgetown.

7. Georgetown

Slik så Washington, DC ut før den ble hovedsete for verdens mektigste land. I Tudor Place og Old Stone House blir du bedre kjent med byens historie, før du eventuelt begynner gatevandringen langs M Street og Cady’s Alley. I Washington Harbour er et stopp på Tony & Joe’s Seafood Place et must.

8. Dupont Circle

En kulturell hub i byen, der du blant annet finner Washington, DCs første museum for moderne kunst, The Phillips Collection. På Kramerbooks & Afterwords Cafe kan du handle både bøker og kaffe latte, mens latteren sitter løst på DC Improv.

9. Downtown

I byens geografiske hjerte ligger kulturelle attraksjoner som National Museum of Women in Arts og Renwick Gallery. Dette er også stedet for utstrakt shopping, med merkevarebutikker som Kate Spade New York og Luis Vuitton, selvsagt. Daniel Bouluds DBGB Kitchen & Bar og Fig & Olive i CityCenterDC er blant de kulinariske høydepunktene.

10. U Street

Var tidligere kjent som «Black Broadway», noe som sier litt om den kulturelle tilknytningen. Her er det levende musikk som gjelder, om det er på 9:0 Club, Howard Theatre eller U Street Music Hall. Om sulten skulle bli påtrengende er legendariske Ben’s Chili Bowl ikke langt unna – hurtigmatstedet ikke ukjente Barack Obama gjorde verdenskjent.

KONSERTSTED: The Howard Theatre ble gjenåpnet i 2016, da sto blant annet soullegenden Chaka Khan på plakaten. Da vi var innom sørget et lokalt jenteband for underholdningen.
KONSERTSTED: The Howard Theatre ble gjenåpnet i 2016, da sto blant annet soullegenden Chaka Khan på plakaten. Da vi var innom sørget et lokalt jenteband for underholdningen.

11. H Street NE

Sjekk restaurant/kaffehuset/butikken Mekatto (bestill den stekte kyllingen) og få med deg et show på Rock & Roll Hotel. Kom deg også på DC Streetcar-trikken, nyåpnet i 2016 etter nesten 50 år ute av operasjon.

12. Shaw

Angivelig der det skjer på matfronten om dagen i den amerikanske hovedstaden. Table er stedet om du er særlig opptatt av økologisk mat. I Blagden Alley ligger spisestedene som perler på en snor, som Espita Mezcaleria, som serverer sørmeksikansk cuisine og sterke drinker. Er du søtmons bør du innom Buttercream Bakeshop.

+ 7 opplevelser som er (nesten) helt gratis

1. Verdens største museumsgate

Smithsonian National Museum i den avlange parken National Mall, i hjertet av Washington, DC er verdens største museumskompleks, og de mange attraksjonene der er i hovedsak gratis. Luftfartsmuseet, for eksempel, der du finner det første flyet som krysset Atlanterhavet – Spirit of St. Louis – og National Museum of the American Indian. For å nevne noen.

Mest spennende akkurat nå – og veldig imponerende – er det nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur. Stedet er verdt en reise alene.

GEDIGENT: Det enorme nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur er en opplevelse som setter spor. Blant de mest fargerike innslagene er den rosa cadillacen til rockelegenden Chuck Berry.
GEDIGENT: Det enorme nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur er en opplevelse som setter spor. Blant de mest fargerike innslagene er den rosa cadillacen til rockelegenden Chuck Berry.

2. Jazz i piknik-parken

«Jazz in the Garden» foran det nasjonale kunstgalleriet (National Gallery of Art) er blant sommerens mest populære kulturevenementer. Hit kommer både kjente og mer ukjente jazzstørrelser for å spille, jamme og ellers kose seg. Byens innbyggere bruker anledningen for en piknik i parken, og tilbringer gjerne hele dagen her.

Varer til midten av september.

3. Bongotrommer i det grønne

I nærheten av de folksomme bydelene Columbia Heights og Adam Morgan ligger Meridian Hill Park, som er et populært utfluktsmål. Det skyldes både de mange skulpturene der, de omfangsrike grøntområdene, og bongotromme-sirkelen på søndagene. Her kan alle som vil være med og hamre løs.

4. Loppemarked i Georgetown

KARAKTERER: Mange ulike karakterer finner veien til loppemarkedet i Georgetown.
KARAKTERER: Mange ulike karakterer finner veien til loppemarkedet i Georgetown.

Den historiske bydelen Georgetown vest for sentrum av Washington er alene verdt et besøk, men på søndagene har bydelen en ekstra attraksjon mange kommer langveisfra for å oppleve. På loppemarkedet tilbys alt fra små uvesentligheter til antikke juveler og vintage klær i alle fasonger. Det er en opplevelse alene å se alle de fargerike menneskene som dukker opp her.

5. Gratiskonsert i Kennedy Center

På slaget seks hver ettermiddag serverer John F. Kennedy Center for the Performing Arts gratiskonsert på Millenium Stage. Variasjonen er stor – fra United States Army Band den ene dagen, til et indie-band eller en up-and-coming Broadway-stjerne den andre.

6. Brennevin i fokus

Det går en brennevins-bølge over Washington, DC. En rekke av byens innbyggere lager nemlig sin egen sprit. I motsetning til i forbudstiden er dette nå fullt lovlig – i hvert fall gjelder det de stedene som også inviterer besøkende til å smake på varene, noen ganger helt gratis. Blant de som er verdt et besøk er District Distilling Co., New Columbia Distillers, Don Ciccio & Figli og Republic Restoratives.

7. Trivelig ved elven

The Yards Park i Capitol Riverfront er et moderne parkanlegg med gratis inngang, og som inneholder futuristiske hengebruer, barnevennlige vannaktiviteter og ellers store områder for annen lek og moro på eller ved det menneskeskapte vannspeilet.

Les også:

Hit må du reise for å få vårfølelse

Kirsebærblomstrende Washington D.C. tiltrekker hundretusenvis

Turister svikter USA på grunn av Trump


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:26 Steinras førte til innstilte tog ved Bergen15:25 Budrunden i gang for Premier League, TV 2 kan bli utfordret14:52 Vått og vindfullt vær i vente14:50 Krekar varetektsfengslet i åtte nye uker14:43 Tyveribande reiste til Norge syv ganger – stjal for flere millioner14:08 Trump-plan vekker ingen jubel internasjonalt13:59 Steinmeier: Fortidas ondskap er tilbake13:27 NM i fare for Emil Iversen13:26 EU stenger ikke Huawei ute fra 5G-nettet13:17 Cowboy-Laila: – Jeg skjøt min egen voldtektsmann13:05 Politiet etterlyser vitner etter påkjørsel på planovergang12:35 Rösler overtar tysk bunnlag12:01 Tine tar opp kampen mot osteimport12:00 Avis: Haaland-klausulen er på 750 millioner kroner11:55 Radartrøbbel satte flytrafikken nord for Røros ut av spill11:47 Folkehelseinstituttets virusprøver var negative11:45 Tottenham styrker midtbanen11:19 Niåring siktet for drapsforsøk i USA11:19 Mann fikk betongblokk over foten - alvorlig skadd11:06 SV-politiker tatt med overgrepsbilder av barn11:06 Hvert år dør 50 millioner rensefisk i norske oppdrettsanlegg10:18 SAS stopper ikke Kina-flygninger09:36 Snø og kuldegrader på vei til ski-NM09:36 Færre anmeldte seksuallovbrudd i fjor09:28 Første spørretime etter regjeringskrisen09:11 Nordmenn netthandlet for 128 milliarder i 201808:45 Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne ny Baneheia-sakkyndig08:23 Flyselskaper innstiller alle flygninger til Kina07:57 Medier: Republikanerne er ikke sikre på om de kan hindre riksretts-vitner07:43 Høyere overskudd for Telenor07:32 Færre elever mobbes07:22 «Nye IS» kan bruke barn som dør i propaganda07:00 To av tre studenter vet ikke hvordan de skal si fra om trakassering06:53 Danmark truer EU med veto06:28 Forskere har klart å isolere Wuhan-viruset06:16 Bergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke06:00 Dette skjer i dag06:00 Forsvarer nekter innsyn i femåringens helsetilstand05:51 Snøskred stenger E6 i Finnmark05:45 Ap beveger seg mot nei til å flytte iskanten nordover05:37 Apple rapporterte om beste kvartal noensinne05:34 Norsk opposisjon negativ til Trumps plan for Palestina05:30 Dette skjedde i natt05:30 Pelsdyroppdrettere har tro på høyere erstatning05:11 Høyre-topp etterlyser nye helikoptre04:26 Norge gir asyl til russiske Jehovas vitner03:59 To til sykehus etter brann i Verdal03:58 Australske forskere har greid å isolere Wuhan-viruset03:17 Kulde hindrer gjenåpning av togstrekning mellom Norge og Sverige03:09 Kraftig børsfall i Hongkong etter nyttårsferie02:55 Sørlandskommune sparer millioner på mild vinter02:33 Bergenspolitikere kritisk til byrådslederens vurderinger02:18 Perus opposisjonsleder satt tilbake i fengsel01:28 Huset til Uniteds klubbdirektør angrepet av sinte supportere01:23 Kinesiske turister ber om å få bli i Norge00:49 Saudi-Arabia uttrykker støtte til palestinernes sak00:47 Nike utsolgt for Bryant-effekter etter legendens dødsfall00:03 To tjenestepersoner skadd under politiutrykning til togulykke23:49 Fire personer har fått påvist Wuhan-viruset i Tyskland23:45 Nyland god da Aston Villa tok seg til ligacupfinale etter sen scoring23:23 Syriske regjeringsstyrker gjenerobrer Idlibs nest største by22:35 FN slutter ikke opp om Trumps plan21:49 Kristoffersen vant i Schladming etter enorm finaleomgang21:44 Bil påkjørt av bergenstoget i Vikersund – én person omkom21:39 Da babyen gråt midt på havet, begynte redningsarbeideren å synge21:28 Støre om Trump-plan: Dette er ikke en avtale21:16 Slottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden til Svein Ludvigsen21:03 Kraftig jordskjelv utløste tsunamivarsel i Karibia20:53 Kina såret etter dansk virus-karikatur: – Uten medfølelse20:48 Hus evakuert i Honningsvåg på grunn av uvær20:47 Feilmerket yoghurt fra Tine kan inneholde soya20:44 Israelske fredsaktivister mener Trumps fredsplan er virkelighetsfjern20:43 Hamas mener Trumps fredsplan er bare tull20:26 Lan Marie Berg trues med mistillit etter krass kritikk19:40 Mineraler for 1.000 milliarder funnet på havbunnen ved Svalbard19:33 Rekord-astronaut snart på vei tilbake til jorden19:00 Dramatisk ved Europas yttergrense – løsnet skudd18:54 Voldtok gutt (14) på skole – truet med slåsshanske18:32 Trump-plan lar Israel beholde ulovlige bosetninger18:12 Gruveselskap vil starte omstridt prosjekt ved Førdefjorden før nyttår17:54 Islandsk vulkan viser tegn på snarlig utbrudd17:23 Nordmenn handler varer fra Kina: – Vi skjønner at folk kan bli nervøse16:27 Meningsmålinger gir håp for Demokratene16:21 USA trapper opp bombing i Afghanistan16:20 Norge og Storbritannia signerte brexitavtale15:47 Stina Nilsson frykter at sesongen er over15:42 Hør lydloggen: – Vi klarer ikke følge dere på radar15:17 Hegerberg ute med alvorlig skade15:07 Nordmenn drakk mindre melk i fjor15:06 Mane spiller ikke mot West Ham14:57 – Giverland ser ikke ut til å ha forstått at dette er verdens raskest voksende fluktkrise14:54 190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38 Avislevering blir dyrere med Posten14:36 Eriksen fra Tottenham til Inter14:02 Rundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01 Israel sender forsterkninger til Jordandalen13:48 Helsedirektoratet anbefaler ikke helsesjekk ved innreise til Norge13:38 The Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27 881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26 Stemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende
Siste nytt
15:26NorgeSteinras førte til innstilte tog ved Bergen15:25SportBudrunden i gang for Premier League, TV 2 kan bli utfordret14:52NorgeVått og vindfullt vær i vente14:50NorgeKrekar varetektsfengslet i åtte nye uker14:43NorgeTyveribande reiste til Norge syv ganger – stjal for flere millioner14:08VerdenTrump-plan vekker ingen jubel internasjonalt13:59VerdenSteinmeier: Fortidas ondskap er tilbake13:27SportNM i fare for Emil Iversen13:26VerdenEU stenger ikke Huawei ute fra 5G-nettet13:17NorgeCowboy-Laila: – Jeg skjøt min egen voldtektsmann13:05NorgePolitiet etterlyser vitner etter påkjørsel på planovergang12:35SportRösler overtar tysk bunnlag12:01PengerTine tar opp kampen mot osteimport12:00SportAvis: Haaland-klausulen er på 750 millioner kroner11:55NorgeRadartrøbbel satte flytrafikken nord for Røros ut av spill11:47Helse og livsstilFolkehelseinstituttets virusprøver var negative11:45SportTottenham styrker midtbanen11:19VerdenNiåring siktet for drapsforsøk i USA11:19NorgeMann fikk betongblokk over foten - alvorlig skadd11:06PolitikkSV-politiker tatt med overgrepsbilder av barn11:06NorgeHvert år dør 50 millioner rensefisk i norske oppdrettsanlegg10:18ReiseSAS stopper ikke Kina-flygninger09:36SportSnø og kuldegrader på vei til ski-NM09:36NorgeFærre anmeldte seksuallovbrudd i fjor09:28PolitikkFørste spørretime etter regjeringskrisen09:11PengerNordmenn netthandlet for 128 milliarder i 201808:45NorgeGjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne ny Baneheia-sakkyndig08:23ReiseFlyselskaper innstiller alle flygninger til Kina07:57PolitikkMedier: Republikanerne er ikke sikre på om de kan hindre riksretts-vitner07:43PengerHøyere overskudd for Telenor07:32NorgeFærre elever mobbes07:22Verden«Nye IS» kan bruke barn som dør i propaganda07:00NorgeTo av tre studenter vet ikke hvordan de skal si fra om trakassering06:53PengerDanmark truer EU med veto06:28Helse og livsstilForskere har klart å isolere Wuhan-viruset06:16NorgeBergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke06:00NorgeDette skjer i dag06:00NorgeForsvarer nekter innsyn i femåringens helsetilstand05:51NorgeSnøskred stenger E6 i Finnmark05:45PolitikkAp beveger seg mot nei til å flytte iskanten nordover05:37PengerApple rapporterte om beste kvartal noensinne05:34VerdenNorsk opposisjon negativ til Trumps plan for Palestina05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerPelsdyroppdrettere har tro på høyere erstatning05:11PolitikkHøyre-topp etterlyser nye helikoptre04:26NorgeNorge gir asyl til russiske Jehovas vitner03:59NorgeTo til sykehus etter brann i Verdal03:58VerdenAustralske forskere har greid å isolere Wuhan-viruset03:17NorgeKulde hindrer gjenåpning av togstrekning mellom Norge og Sverige03:09PengerKraftig børsfall i Hongkong etter nyttårsferie02:55NorgeSørlandskommune sparer millioner på mild vinter02:33NorgeBergenspolitikere kritisk til byrådslederens vurderinger02:18PolitikkPerus opposisjonsleder satt tilbake i fengsel01:28SportHuset til Uniteds klubbdirektør angrepet av sinte supportere01:23NorgeKinesiske turister ber om å få bli i Norge00:49VerdenSaudi-Arabia uttrykker støtte til palestinernes sak00:47SportNike utsolgt for Bryant-effekter etter legendens dødsfall00:03NorgeTo tjenestepersoner skadd under politiutrykning til togulykke23:49VerdenFire personer har fått påvist Wuhan-viruset i Tyskland23:45SportNyland god da Aston Villa tok seg til ligacupfinale etter sen scoring23:23VerdenSyriske regjeringsstyrker gjenerobrer Idlibs nest største by22:35VerdenFN slutter ikke opp om Trumps plan21:49SportKristoffersen vant i Schladming etter enorm finaleomgang21:44NorgeBil påkjørt av bergenstoget i Vikersund – én person omkom21:39VerdenDa babyen gråt midt på havet, begynte redningsarbeideren å synge21:28NorgeStøre om Trump-plan: Dette er ikke en avtale21:16NorgeSlottet har slettet tildelingen av St. Olavs Orden til Svein Ludvigsen21:03VerdenKraftig jordskjelv utløste tsunamivarsel i Karibia20:53KulturKina såret etter dansk virus-karikatur: – Uten medfølelse20:48NorgeHus evakuert i Honningsvåg på grunn av uvær20:47Helse og livsstilFeilmerket yoghurt fra Tine kan inneholde soya20:44VerdenIsraelske fredsaktivister mener Trumps fredsplan er virkelighetsfjern20:43VerdenHamas mener Trumps fredsplan er bare tull20:26PolitikkLan Marie Berg trues med mistillit etter krass kritikk19:40PengerMineraler for 1.000 milliarder funnet på havbunnen ved Svalbard19:33VerdenRekord-astronaut snart på vei tilbake til jorden19:00VerdenDramatisk ved Europas yttergrense – løsnet skudd18:54NorgeVoldtok gutt (14) på skole – truet med slåsshanske18:32VerdenTrump-plan lar Israel beholde ulovlige bosetninger18:12PengerGruveselskap vil starte omstridt prosjekt ved Førdefjorden før nyttår17:54VerdenIslandsk vulkan viser tegn på snarlig utbrudd17:23Helse og livsstilNordmenn handler varer fra Kina: – Vi skjønner at folk kan bli nervøse16:27PolitikkMeningsmålinger gir håp for Demokratene16:21VerdenUSA trapper opp bombing i Afghanistan16:20PolitikkNorge og Storbritannia signerte brexitavtale15:47SportStina Nilsson frykter at sesongen er over15:42VerdenHør lydloggen: – Vi klarer ikke følge dere på radar15:17SportHegerberg ute med alvorlig skade15:07Helse og livsstilNordmenn drakk mindre melk i fjor15:06SportMane spiller ikke mot West Ham14:57Verden– Giverland ser ikke ut til å ha forstått at dette er verdens raskest voksende fluktkrise14:54Norge190 trusler om skoleskyting i Norge på to uker14:38KulturAvislevering blir dyrere med Posten14:36SportEriksen fra Tottenham til Inter14:02VerdenRundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk14:01VerdenIsrael sender forsterkninger til Jordandalen13:48Helse og livsstilHelsedirektoratet anbefaler ikke helsesjekk ved innreise til Norge13:38Helse og livsstilThe Guardian: Første tilfelle av person til person-smitte i Europa13:27Penger881 anmeldt for trygdesvindel i 201913:26StemmerStemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende
Populært