19 gode grunner for å besøke Washington, DC

BAUTA: Abraham Lincoln – som ble skutt i Ford’s Theatre i Washington, DC i april 1865 – er fortsatt den største bautaen blant de amerikanske presidentene, gjenspeilet i det gedigne minnestedet til hans ære.
BAUTA: Abraham Lincoln – som ble skutt i Ford’s Theatre i Washington, DC i april 1865 – er fortsatt den største bautaen blant de amerikanske presidentene, gjenspeilet i det gedigne minnestedet til hans ære.

Den amerikanske hovedstadens nabolag har alle sine spesielle attraksjoner – mange av dem helt gratis. Her er 19 gode tips til Washington, DC.

WASHINGTON, DC, USA (ABC Nyheter) Den amerikanske hovedstaden har uendelig mye mer å by på enn det hvite huset med den rare mannen i. På mange måter reflekterer Washington, DC i større grad USA – på godt og vondt – enn det norgesfavoritten New York gjør.

I de 12 ulike nabolagene ligger nemlig forskjellene mer utenpå. Samtidig befinner godbitene seg tett, som regel bare i gåavstand fra hverandre. Og svært mange av dem koster ingenting.

Bli med til USA mest underkjente sommerby.

1. NoMa

«North of Massachusetts Avenue» er blant Washingtons hippeste nabolag, hvor du blant annet finner Union Market. Her – blant annet langs 14. gate – er det små sjarmerende butikker som selger alt fra juggel til brukt vinyl og brukskunst. Hyggelige små spisesteder finnes det også mange av i NoMa.

2. Capitol Hill

Kjent for Kongressbygningen, Kongressbiblioteket (verdens største) og Høyesterett er Capitol også et fenomenalt nabolag for den som er ute for en matbit. Stekt kylling for eksempel, som ingen lager bedre enn Art & Soul. Pannekakene på Eastern Market er legendariske. Prøv også blåskjellene på Belga Café i Barracks Row.

Les også: Krysset Island på langs på 14 dager: – Det klart tøffeste eventyret mitt til nå

3. Capitol Riverfront

Også kjent for sine restauranter, blant italiensk cuisine i Osteria Morini, og iskremen på Ice Cream Jubilee. En ettermiddagstur langs elven her er også hyggelig.

STOR PÅ ISKREM: Den kjente Ice Cream Jubilee -kjeden finner du flere steder i Washington, DC, også langs 14. Avenue i NoMa.
STOR PÅ ISKREM: Den kjente Ice Cream Jubilee -kjeden finner du flere steder i Washington, DC, også langs 14. Avenue i NoMa.

4. Adams Morgan

Etter sigende finner du de beste barene i byen i Adams Morgan. For vinylelskere er Smash! stedet. For den som jakter vintageklær er Meeps veldig bra, og som en avslutning på det hele kan en cocktail på Roofers Union være akkurat det du trenger. Mot kvelden serveres det ofte live blues på Madam’s Organ.

5. Penns Quarter og Chinatown

I dette nabolaget ligger flere av byens fremste konsert- og teaterscener, som Verizon Center og Shakespeare Theatre Company. Klassisk amerikansk mat og drikke finner du på Penn Commons, mens restauranten Del Campo har fokus på Sør-Amerika.

Les også: 10 grunner til å legge ferien til Fyn

6. Anacostia

Et sentralt område for byens afro-amerikanske innbyggere, som inkluderer Cedar Hill, hjemmet til den kjente svarte borgerretts-aktivisten og forfatteren Frederick Douglass (1818-1895). Her ligger også Smithsonian’s Anacostia Commmunity College, samt Anacostia Arts Center, der mange av oppsetningene er gratis.

GEORGETOWN: Klassisk fasade ut mot Cady’s Alley i Georgetown.
GEORGETOWN: Klassisk fasade ut mot Cady’s Alley i Georgetown.

7. Georgetown

Slik så Washington, DC ut før den ble hovedsete for verdens mektigste land. I Tudor Place og Old Stone House blir du bedre kjent med byens historie, før du eventuelt begynner gatevandringen langs M Street og Cady’s Alley. I Washington Harbour er et stopp på Tony & Joe’s Seafood Place et must.

8. Dupont Circle

En kulturell hub i byen, der du blant annet finner Washington, DCs første museum for moderne kunst, The Phillips Collection. På Kramerbooks & Afterwords Cafe kan du handle både bøker og kaffe latte, mens latteren sitter løst på DC Improv.

9. Downtown

I byens geografiske hjerte ligger kulturelle attraksjoner som National Museum of Women in Arts og Renwick Gallery. Dette er også stedet for utstrakt shopping, med merkevarebutikker som Kate Spade New York og Luis Vuitton, selvsagt. Daniel Bouluds DBGB Kitchen & Bar og Fig & Olive i CityCenterDC er blant de kulinariske høydepunktene.

10. U Street

Var tidligere kjent som «Black Broadway», noe som sier litt om den kulturelle tilknytningen. Her er det levende musikk som gjelder, om det er på 9:0 Club, Howard Theatre eller U Street Music Hall. Om sulten skulle bli påtrengende er legendariske Ben’s Chili Bowl ikke langt unna – hurtigmatstedet ikke ukjente Barack Obama gjorde verdenskjent.

KONSERTSTED: The Howard Theatre ble gjenåpnet i 2016, da sto blant annet soullegenden Chaka Khan på plakaten. Da vi var innom sørget et lokalt jenteband for underholdningen.
KONSERTSTED: The Howard Theatre ble gjenåpnet i 2016, da sto blant annet soullegenden Chaka Khan på plakaten. Da vi var innom sørget et lokalt jenteband for underholdningen.

11. H Street NE

Sjekk restaurant/kaffehuset/butikken Mekatto (bestill den stekte kyllingen) og få med deg et show på Rock & Roll Hotel. Kom deg også på DC Streetcar-trikken, nyåpnet i 2016 etter nesten 50 år ute av operasjon.

12. Shaw

Angivelig der det skjer på matfronten om dagen i den amerikanske hovedstaden. Table er stedet om du er særlig opptatt av økologisk mat. I Blagden Alley ligger spisestedene som perler på en snor, som Espita Mezcaleria, som serverer sørmeksikansk cuisine og sterke drinker. Er du søtmons bør du innom Buttercream Bakeshop.

+ 7 opplevelser som er (nesten) helt gratis

1. Verdens største museumsgate

Smithsonian National Museum i den avlange parken National Mall, i hjertet av Washington, DC er verdens største museumskompleks, og de mange attraksjonene der er i hovedsak gratis. Luftfartsmuseet, for eksempel, der du finner det første flyet som krysset Atlanterhavet – Spirit of St. Louis – og National Museum of the American Indian. For å nevne noen.

Mest spennende akkurat nå – og veldig imponerende – er det nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur. Stedet er verdt en reise alene.

GEDIGENT: Det enorme nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur er en opplevelse som setter spor. Blant de mest fargerike innslagene er den rosa cadillacen til rockelegenden Chuck Berry.
GEDIGENT: Det enorme nye nasjonale museet for afrikansk-amerikansk historie og kultur er en opplevelse som setter spor. Blant de mest fargerike innslagene er den rosa cadillacen til rockelegenden Chuck Berry.

2. Jazz i piknik-parken

«Jazz in the Garden» foran det nasjonale kunstgalleriet (National Gallery of Art) er blant sommerens mest populære kulturevenementer. Hit kommer både kjente og mer ukjente jazzstørrelser for å spille, jamme og ellers kose seg. Byens innbyggere bruker anledningen for en piknik i parken, og tilbringer gjerne hele dagen her.

Varer til midten av september.

3. Bongotrommer i det grønne

I nærheten av de folksomme bydelene Columbia Heights og Adam Morgan ligger Meridian Hill Park, som er et populært utfluktsmål. Det skyldes både de mange skulpturene der, de omfangsrike grøntområdene, og bongotromme-sirkelen på søndagene. Her kan alle som vil være med og hamre løs.

4. Loppemarked i Georgetown

KARAKTERER: Mange ulike karakterer finner veien til loppemarkedet i Georgetown.
KARAKTERER: Mange ulike karakterer finner veien til loppemarkedet i Georgetown.

Den historiske bydelen Georgetown vest for sentrum av Washington er alene verdt et besøk, men på søndagene har bydelen en ekstra attraksjon mange kommer langveisfra for å oppleve. På loppemarkedet tilbys alt fra små uvesentligheter til antikke juveler og vintage klær i alle fasonger. Det er en opplevelse alene å se alle de fargerike menneskene som dukker opp her.

5. Gratiskonsert i Kennedy Center

På slaget seks hver ettermiddag serverer John F. Kennedy Center for the Performing Arts gratiskonsert på Millenium Stage. Variasjonen er stor – fra United States Army Band den ene dagen, til et indie-band eller en up-and-coming Broadway-stjerne den andre.

6. Brennevin i fokus

Det går en brennevins-bølge over Washington, DC. En rekke av byens innbyggere lager nemlig sin egen sprit. I motsetning til i forbudstiden er dette nå fullt lovlig – i hvert fall gjelder det de stedene som også inviterer besøkende til å smake på varene, noen ganger helt gratis. Blant de som er verdt et besøk er District Distilling Co., New Columbia Distillers, Don Ciccio & Figli og Republic Restoratives.

7. Trivelig ved elven

The Yards Park i Capitol Riverfront er et moderne parkanlegg med gratis inngang, og som inneholder futuristiske hengebruer, barnevennlige vannaktiviteter og ellers store områder for annen lek og moro på eller ved det menneskeskapte vannspeilet.

Les også:

Hit må du reise for å få vårfølelse

Kirsebærblomstrende Washington D.C. tiltrekker hundretusenvis

Turister svikter USA på grunn av Trump


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:23 Morales får asyl i Mexico22:22 Solskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16 Merkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19 EU prioriterer norske kabler i 300 milliarders-pott20:09 En person såret i ny skyteepisode i Malmö19:34 Erna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20 Boeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50 Bønder fortviler over melkekutt: – Skjærer en brei reim av ryggen vår18:45 Forsker: – Det finnes ikke privatliv på internettet18:25 Snøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06 En «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57 Ti-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53 Fyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister16:27 Litauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling16:09 Kampfiksing i Sverige: 19 kamper sannsynligvis avgjort med juks16:07 Isbreer fortsetter å krympe15:17 To fengslet etter brann i Musikkens hus i Farsund15:17 Lacazette forsvarer hardt presset Arsenal-trener14:55 Våpen som skulle vært destruert av Forsvaret, er funnet hos kriminelle14:44 Minst 80 graver på kirkegård i Bergen utsatt for hærverk14:40 Kandidatturneringen i sjakk bekreftet til Jekaterinburg14:36 Ap kutter støtte til dyre elbiler, pensjonssparing og helseforsikring14:15 Brexitpartiet trekker kandidater til valget14:14 Xhaka vil kjempe om plassen i Arsenal14:13 Internt «kuppforsøk» mot Trump mislyktes: – Ekstremt farlig13:50 Chile skal få ny grunnlov13:18 163 studenter tapte mot staten i retten13:12 Danmark starter kontroll av reisende fra Sverige12:34 Klopp og Guardiola: – Tittelkampen er ikke avgjort12:27 Gambia ber FN-domstol reise sak mot Myanmar12:27 Warholm med i kamp om prestisjetung utmerkelse12:12 Brexit vil gi russerne større innflytelse i Europa12:00 Regjeringen står fast på at Y-blokka skal rives11:44 Over 100.000 har vært ruset bak rattet det siste året11:43 Kaotisk i Hongkong, mann påtent av demonstranter11:32 Politiets teori: Kamp om narkomarked årsak til Malmö-drap11:21 RBK-tilhenger bøtelagt med 15.000 kroner11:13 Regjeringen om ABC Nyheters elbil-undersøkelse: – Dette må vi løse10:45 Rasende Ronaldo forlot stadion før kampslutt10:32 19-åring nekter straffskyld for Varhaug-drapet10:31 Lagerbäck tilfreds med spillernes klubbstatus09:53 UD: Ingen nordmenn blant IS-krigerne som deporteres fra Tyrkia09:47 Forskere fant ukjent korallrev ved Stord09:47 Mann omkom i trafikkulykke i Rogaland09:35 Ruud snuser på karrierebeste09:19 Rapport: Pressestøtte til lokalaviser har ikke ønsket effekt09:16 180 ansatte i Luftfartstilsynet kan ikke gå på do09:13 Wenger tror Liverpool vinner Premier League09:13 Alexander Sørloth til sykehus med hodeskade08:49 Økte strømpriser dro prisveksten opp08:11 Ventetiden øker for norske pasienter07:57 Passasjerbuss har veltet i Akershus07:36 Seattle Sounders tok sin andre MLS-tittel07:36 Ventetiden øker for norske pasienter07:34 Far ble avslørt av datteren07:28 Kraftig nedgang i rypefangsten på Statskogs jaktområder07:23 Demonstrant skutt i Hongkong – tilstanden kritisk07:11 Stor politisk usikkerhet i Bolivia07:05 Underkjølt regn og isglatte veier i vente på Østlandet07:00 TV- og radiokanalene mistet over 200 millioner reklamekroner i fjor06:44 Svindals råd til de yngste talentene: – Vær tålmodig06:15 Nyvalg endte med et enda mer splittet Spania05:58 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Nå skal trygdeskandalen flombelyses05:27 Demonstranter skal ha tatt over Venezuelas ambassade i Bolivia05:08 Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia04:57 Person til sykehus etter brann i Asker04:54 Trondheims-politiet slår alarm om normalisering av narkotika04:17 Rapport: Få tiltak får unge lovbrytere på rett spor04:14 Neil Young vil bli amerikansk statsborger03:29 Delstat i Australia erklærer unntakstilstand etter katastrofebrann03:20 Tre nye demonstranter drept i Irak03:05 Sparebank lot kunde betale ned boliglån med kontanter i fem måneder02:53 Rødgrønne partier vil bruke oljefondets midler aktivt for klima02:11 Topper i valgkommisjonen i Bolivia pågrepet01:47 Brannvesenet har kontroll på husbrann i Nordfjord01:40 Iran bygger enda et atomanlegg01:22 Mexico tilbyr Morales asyl01:02 Bilførere på vei mot øst godt forberedt etter farevarsel00:31 Sanchez oppfordrer partier til samarbeid00:02 Minst tre anmeldelser etter at jente ble overfalt i Sandnes23:16 Juventus tilbake på tabelltoppen etter Dybala-mål22:24 Varhaug-drapet opp for lagmannsretten22:05 Vraket Helland reddet RBK-poeng mot Glimt21:51 Ambulanse frontkolliderte med personbil21:50 Solbakkens FCK knust i toppkampen: – Vil ikke komme med unnskyldninger21:49 Lyon-bussen pepret med stein foran storkamp21:39 Bundesligaprofil løp ned trener - kamp endte i kaos20:58 Fortsatt ingen pågrepet etter drap på 15-åring i Malmö20:30 Hevingen av bil i Jølstravatnet starter mandag20:11 Målløst mellom Tromsø og Vålerenga20:09 Lillestrøm lever farlig etter tapte for Stabæk20:06 Ny hjemmeseier for Kristiansund, Sarpsborg i trøbbel19:51 Molde rundspilte Strømsgodset - sikret seriemesterskapet19:48 Mann pågrepet for å stikke hull på Trump-ballong19:39 Bussjåfør kjørte på to barn på Jessheim19:35 Liverpool overlegne i gigantduellen, knuste Manchester City19:04 Erna Solberg: – Vi må hindre at fordommer sprer seg18:58 Haaland-målfest ble avgjørende i toppkamp
Siste nytt
22:23VerdenMorales får asyl i Mexico22:22SportSolskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16VerdenMerkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19PengerEU prioriterer norske kabler i 300 milliarders-pott20:09VerdenEn person såret i ny skyteepisode i Malmö19:34NorgeErna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20PengerBoeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50NæringslivBønder fortviler over melkekutt: – Skjærer en brei reim av ryggen vår18:45NorgeForsker: – Det finnes ikke privatliv på internettet18:25NorgeSnøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06NorgeEn «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57VerdenTi-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53MotorFyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister16:27VerdenLitauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling16:09SportKampfiksing i Sverige: 19 kamper sannsynligvis avgjort med juks16:07NorgeIsbreer fortsetter å krympe15:17NorgeTo fengslet etter brann i Musikkens hus i Farsund15:17SportLacazette forsvarer hardt presset Arsenal-trener14:55NorgeVåpen som skulle vært destruert av Forsvaret, er funnet hos kriminelle14:44NorgeMinst 80 graver på kirkegård i Bergen utsatt for hærverk14:40SportKandidatturneringen i sjakk bekreftet til Jekaterinburg14:36PolitikkAp kutter støtte til dyre elbiler, pensjonssparing og helseforsikring14:15PolitikkBrexitpartiet trekker kandidater til valget14:14SportXhaka vil kjempe om plassen i Arsenal14:13PolitikkInternt «kuppforsøk» mot Trump mislyktes: – Ekstremt farlig13:50PolitikkChile skal få ny grunnlov13:18Norge163 studenter tapte mot staten i retten13:12VerdenDanmark starter kontroll av reisende fra Sverige12:34SportKlopp og Guardiola: – Tittelkampen er ikke avgjort12:27VerdenGambia ber FN-domstol reise sak mot Myanmar12:27SportWarholm med i kamp om prestisjetung utmerkelse12:12StemmerBrexit vil gi russerne større innflytelse i Europa12:00KulturRegjeringen står fast på at Y-blokka skal rives11:44MotorOver 100.000 har vært ruset bak rattet det siste året11:43VerdenKaotisk i Hongkong, mann påtent av demonstranter11:32VerdenPolitiets teori: Kamp om narkomarked årsak til Malmö-drap11:21SportRBK-tilhenger bøtelagt med 15.000 kroner11:13MotorRegjeringen om ABC Nyheters elbil-undersøkelse: – Dette må vi løse10:45SportRasende Ronaldo forlot stadion før kampslutt10:32Norge19-åring nekter straffskyld for Varhaug-drapet10:31SportLagerbäck tilfreds med spillernes klubbstatus09:53VerdenUD: Ingen nordmenn blant IS-krigerne som deporteres fra Tyrkia09:47NorgeForskere fant ukjent korallrev ved Stord09:47NorgeMann omkom i trafikkulykke i Rogaland09:35SportRuud snuser på karrierebeste09:19KulturRapport: Pressestøtte til lokalaviser har ikke ønsket effekt09:16Norge180 ansatte i Luftfartstilsynet kan ikke gå på do09:13SportWenger tror Liverpool vinner Premier League09:13SportAlexander Sørloth til sykehus med hodeskade08:49PengerØkte strømpriser dro prisveksten opp08:11Helse og livsstilVentetiden øker for norske pasienter07:57NorgePassasjerbuss har veltet i Akershus07:36SportSeattle Sounders tok sin andre MLS-tittel07:36NorgeVentetiden øker for norske pasienter07:34NorgeFar ble avslørt av datteren07:28NorgeKraftig nedgang i rypefangsten på Statskogs jaktområder07:23VerdenDemonstrant skutt i Hongkong – tilstanden kritisk07:11PolitikkStor politisk usikkerhet i Bolivia07:05NorgeUnderkjølt regn og isglatte veier i vente på Østlandet07:00KulturTV- og radiokanalene mistet over 200 millioner reklamekroner i fjor06:44SportSvindals råd til de yngste talentene: – Vær tålmodig06:15PolitikkNyvalg endte med et enda mer splittet Spania05:58NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNå skal trygdeskandalen flombelyses05:27VerdenDemonstranter skal ha tatt over Venezuelas ambassade i Bolivia05:08VerdenLatinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia04:57NorgePerson til sykehus etter brann i Asker04:54NorgeTrondheims-politiet slår alarm om normalisering av narkotika04:17NorgeRapport: Få tiltak får unge lovbrytere på rett spor04:14KulturNeil Young vil bli amerikansk statsborger03:29VerdenDelstat i Australia erklærer unntakstilstand etter katastrofebrann03:20VerdenTre nye demonstranter drept i Irak03:05PengerSparebank lot kunde betale ned boliglån med kontanter i fem måneder02:53NorgeRødgrønne partier vil bruke oljefondets midler aktivt for klima02:11VerdenTopper i valgkommisjonen i Bolivia pågrepet01:47NorgeBrannvesenet har kontroll på husbrann i Nordfjord01:40VerdenIran bygger enda et atomanlegg01:22VerdenMexico tilbyr Morales asyl01:02NorgeBilførere på vei mot øst godt forberedt etter farevarsel00:31VerdenSanchez oppfordrer partier til samarbeid00:02NorgeMinst tre anmeldelser etter at jente ble overfalt i Sandnes23:16SportJuventus tilbake på tabelltoppen etter Dybala-mål22:24NorgeVarhaug-drapet opp for lagmannsretten22:05SportVraket Helland reddet RBK-poeng mot Glimt21:51NorgeAmbulanse frontkolliderte med personbil21:50SportSolbakkens FCK knust i toppkampen: – Vil ikke komme med unnskyldninger21:49SportLyon-bussen pepret med stein foran storkamp21:39SportBundesligaprofil løp ned trener - kamp endte i kaos20:58VerdenFortsatt ingen pågrepet etter drap på 15-åring i Malmö20:30NorgeHevingen av bil i Jølstravatnet starter mandag20:11SportMålløst mellom Tromsø og Vålerenga20:09SportLillestrøm lever farlig etter tapte for Stabæk20:06SportNy hjemmeseier for Kristiansund, Sarpsborg i trøbbel19:51SportMolde rundspilte Strømsgodset - sikret seriemesterskapet19:48VerdenMann pågrepet for å stikke hull på Trump-ballong19:39NorgeBussjåfør kjørte på to barn på Jessheim19:35SportLiverpool overlegne i gigantduellen, knuste Manchester City19:04PolitikkErna Solberg: – Vi må hindre at fordommer sprer seg18:58SportHaaland-målfest ble avgjørende i toppkamp
Populært