Meny

10 kule bortgjemte hoteller

En ny generasjon reisende vil ha overnatting på hoteller i jungler, ørkener og grotter. Her er de 10 beste hotellene utenfor allfarvei.

Stadig flere reisende forlater bylivet for å overnatte på eksotiske og bortgjemte steder. Ifølge tall fra hotell-søkesiden Hotels.com har søket etter overnatting på private øyer steget med 50 prosent de siste par årene. I samme periode har søket etter overnattingssteder i skoger steget med 30 prosent.

Den nye generasjonen reisende er ute etter minneverdige og unike opplevelser, noe som har ført til at reisemål utenfor allfarvei topper reiselistene. Turister lar seg rett og slett friste av tanken på overnatting i ørken i Midtøsten, fjellene i Thailand, på strendene i St. Lucia eller tundraen i Sverige.

– Vi har sett en stor økning i interessen for å komme seg vekk fra bylivet for å dra til gokk – noen ganger bokstavelig talt. Det å reise utenfor allfarvei er en trend som mange gjester i større grad trekker frem som noe positivt i anmeldelsene sine, sier Johan Svanström, presidenten i Hotels.com, i en pressemelding.

Hotell-søkesiden har nå lansert en ny kategori for bortgjemte hoteller som en del av Loved by Guests, deres årlige kåring av de beste hotellene basert på gjesteanmeldelser.

I forbindelse med lanseringen har de også laget en liste over hotellene som topper kategorien.

Les også: Hotellet med «verdens styggeste utsikt» er en besøks-hit

Verdens 10 beste bortgjemte hotell

Ørkennetter, De forente arabiske emirater – Anantara Qasr al Sarab Desert

Vurdering på Hotels.com: 9,6 av 10

Len deg tilbake, slapp av og nyt roen og stillheten i ørkenen. Anantara Qasr al Sarab Desert ligger gjemt mellom de spektakulære sanddynene og er et skikkelig midt-i-ingensteds-hotell. Ta av deg skoene og grav tærne ned i sanden – dette imponerende luksushotellet tilbyr spabehandlinger, ørkensafari og mange muligheter til å slappe av.

Les også: Går det virkelig an å bo her?

Iskald tundra, Sverige Icehotel

Vurdering på Hotels.com: 8,6 av 10

Den enestående beliggenheten til dette hotellet gjør det til det perfekte stedet for å pakke seg inn i ulltepper og fryse ut alle negative tanker. Her finnes det uendelig mange muligheter til å ta det med ro og forhåpentligvis også få et glimt av nordlyset. Det finnes et utvalg av varme og kalde romtyper, deriblant Art Suites, som er utskåret i is for hånd og holder en temperatur mellom -5 og -8 grader celsius. Brrrrr!

Jungellivet, Bali – Four Seasons Resort Sayan

Vurdering på Hotels.com: 9,4 av 10

Dette er det perfekte stedet for de som er ute etter en romantisk ferie i ødemarken. Dette resort-hotellet er en skjult skatt som stikker frem mellom rismarkene over Ayung-elven. Hotellets 60 gjesterom er omringet av frodige åser og den velduftende Sayan-hagen, som også fungerer som et spirituelt sentrum for gjestene. Sleng beina på bordet – det er på tide å nyte fantastisk utsikt og ren og skjær luksus.

Les også: Unikt plattformhotell kan bli ditt

Grotteboliger, Tyrkia – Gamirasu Cave

Vurdering på Hotels.com: 9,8 av 10

Dette hotellet kunne vært på en annen planet, men det ligger bare bortgjemt i den vakre og barske naturen i Cappadokia-regionen i Tyrkia. Takket være det kule designet og den naturlige skjønnheten vil grotterommene garantert gi gjestene en minneverdig ferie. Dette spennende hotellet tilbyr komplett luksus, både under bakken og utenfor allfarvei.

Trehus, Thailand – Keemala

Vurdering på Hotels.com: 9,2 av 10

Dette enestående overnattingsstedet er perfekt for avslapning med sin flotte beliggenhet over regnskogens løvtak. Resort-hotellet, som ligger drøye 40 minutter unna Phuket, har 38 gjesterom og tilbyr dype badekar, yoga-timer og en bassengbar. Birds Nest-villaene har i tillegg private evighetsbassenger med vill utsikt! Dette er avsidesliggende luksus på sitt beste.

Les også: Hotellkonge vil bygge hotell i stein på Gaustatoppen

Privat øy, Florida, USA – Little Palm Island resort and spa

Vurdering på Hotels.com: 9,8 av 10

Little Palm Island Resort and Spa beviser at gode ting kommer i små forpakninger. Dette er et eksklusivt resort-hotell med kun 30 gjesterom. Hotellet byr på fantastisk sjøutsikt, privat strand, et luksuriøst spa og en 5-stjerners restaurant. Ingen ferie kan måle seg med dette. Her kan gjestene nyte livet på den avsidesliggende øya og skryte til vennene sine, som garantert vil bli misunnelige på denne bortgjemte ferien under solen i Florida.

Resort i fjellet, St Lucia – Jade Mountain Resort

Vurdering på Hotels.com: 10,0 av 10

Forlat sivilisasjonen og opplev denne bortgjemte perlen. Dette karibiske resort-hotellet ved stranden har utsikt over drøyt 2400 mål skog og er uten tvil et av de mest imponerende hotellene i verden. Resort-hotellet har et spa med full service, tennisbaner og et evighetsbasseng. Noen av suitene har til og med sine egne bassenger med utsikt over fjellene. Den unike beliggenheten gjør dette til et perfekt tilfluktssted.

Les også: Vil bygge spektakulært hotell ved Svartisen

Livet på ranchen, California – Calistoga Ranch

Vurdering på Hotels.com: 9,6 av 10

Drømmer du om å ta en dukkert i din egen private canyon i Napa Valley? Drømmene dine blir til virkelighet på Calistoga Ranch. Dette resort-hotellet gir deg ekte bortgjemt luksus med sine private innsjøer, vakre åser og frodige skoger. Finn deg en solseng og skål med et glass vin for en fantastisk ferie i kule California.

En landlig ferie, Chile – Remota Hotel

Vurdering på Hotels.com: 9,0 av 10

Gjestene kan virkelig nyte noen av de vakreste landskapene i verden på dette bortgjemte hotellet i Patagonia i Chile. Dette hotellet har en marina, et spa, et basseng, en hage og et bibliotek. Gjestene kan bruke dette fantastiske hotellet som utgangspunkt for å oppdage den vakre naturen i nærheten, som blant annet består av skoger, øyer og isbreer.

Sov i en silo, New Zealand – Silostay Little River

Vurdering på Hotels.com: 9,6 av 10

Ta ferien på kornet ved å reise til den lille byen Little River i New Zealand. De renoverte kornsiloene ligger i landet som er kjent som «den lange, hvite skyens land» og byr på en helt spesiell og avslappende opplevelse. Dette nytenkende og miljøvennlige overnattingsstedet er det eneste av sitt slag i verden.

Les også: Saddams luksusbåt blir flytende hotell

Reise
Populært