Disse cruiseskipene tilbyr utrolige ting

Se video: Slik ser det ut om bord på Norwegian Cruise Lines «The Haven»

Cruisene blir større og mer luksuriøse år for år. Her er noen av de villeste opplevelsene ombord på cruiseskip akkurat nå. 

Konseptet «cruise» utvikler seg stadig og selskapene slåss om å tilby de beste, største og raskeste cruiseskipene.

Det fører ofte til både innovative og storslagne løsninger, skriver The Telegraph, som har laget en liste over cruiseskipene med de beste og rareste tilbudene og egenskapene.

Tilbyr suite større enn huset ditt

I listen trekker avisa blant annet frem tidligere norskeide Norwegian Cruise Line og treroms-suiten de tilbyr på noen av sine skip. Mens standard størrelse på en kabin ligger på rundt 15-20 kvadratmeter, måler «Garden Villa» opp mot 622 kvadratmeter - skal vi tro selskapets nettsider. Åtte gjester får plass i «Garden Villa», som både kan by på en stor stue, utendørs terrasse med boblebad, en privat spisestue og tre bad.

Utrolige «Garden Villa» byr dog ikke på den beste senga. Ifølge The Telegraph kan du på Regent Seven Seas sitt skip Explorer, få sove i en seng der sengetøyet alene skal koste over 40.000 kroner og madrassen er fylt med hestehår.

Les også: Nytt cruiseskip får racerbane

Verdens lengste cruise

I august neste år begynner det som beskrives som verdens lengste cruise. Viking Sun legger da ut fra London og begynner på sin reise som skal gå gjennom totalt 59 land. 113 havner og seks kontinenter vil være tilbakelagt når cruiset er ferdig. Men prisen er deretter, for de billigste billettene skal koste rundt 730.000 kroner.

Se video av Viking Sun under. Saken fortsetter under videoen.

Er du mer opptatt av aktiviteter ombord kan MSC Cruises være selskapet for deg. Skipet Preziosa skal nemlig tilby den lengste vannsklien til havs. Vannsklien «Vertigo» er 13 meter høy og 120 meter lang. Sklien byr også på en transparent del som er bygget ut på siden av skipet.

Les også: Her er ikke barn velkomne på cruise

Kunst og vin

Hvis du er en kunstelsker bør Holland America sin Ms Koningsdam tilfredsstille dine behov. Skipet har en kunstsamling verdt 4,1 millioner dollar, ifølge cruiseselskapet. Samlingen består av 1920 verker laget av kunstnere fra 21 ulike land. Det største verket er skulpturen «Harps» som står utstilt i skipets atrium. Skulpturen har en prislapp på 600.000 dollar, veier 7,5 tonn og strekker seg over tre dekk.

Noe annet som strekker seg over flere dekk er vintårnet ombord på RMS Queen Mary 2. Skipet bærer en historisk og permanent vinsamling med vin fra blant annet år 1840. For gjester ombord tilbys det vin fra det temperaturkontrollerte vintårnet i glass, som inneholder 1800 vinflasker fra hele verden.
Se video fra cruiseskipet som kun ansetter roboter i baren:


Les også:

Cruiseskip-ansatt reddet opp fra vannet etter 22 timer

Nytt cruiseskip får undervannslounge - bygges i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden