Naturister inntar bybildet i Paris

Se video: I denne parken i Paris får naturister være naturister. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi pleide å tenke at det var bedre å ikke vise oss frem så mye, sier en fransk naturist. Nå drar de til kunstgallerier og fornøyelsesparker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike er et av landene i verden der det forekommer mest naturistturisme, med rundt fire millioner mennesker som ferierer i «Adam og Evas drakt» hvert år.

Ifølge nyhetsbyrået AFP promoterer nå franske naturister aktivt for attraksjoner i hovedstaden som naturister kan ta del i.

– Vi trenger ikke lenger gjøre dette i hemmelighet og vi får muligheten til å vise at det ikke skjer noe upassende, sier 70 år gamle Johnny til nyhetsbyrået.

70-åringen sitter i et offentlige naturistområde som har åpnet i Paris' største park Bois De Vincennes. I parken praktiseres det blant annet yoga.

Cedric Amato, som er medlem av naturistgruppen ANP, hevder at Paris huser så mange som 88.000 naturister.

– Vi pleide å tenke at det var bedre å ikke vise oss frem så mye, sier Amato.

Les også: Fem hoteller for nudister

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
AFP PHOTO / Philippe LOPEZ

Vil besøke Louvre og Pompidou-senteret

Denne tankegangen ser imidlertid ut til å ha forandret seg. I forrige uke åpnet en fornøyelsespark utenfor Paris dørene for naturister som ville hoppe på trampoline eller ta et kurs i mini-golf, skriver Fox News . Øst i Paris har en restaurant for naturister åpnet sine dører (se video nederst i saken), og hovedstaden har også hatt sin første stand-up-forestilling der både komiker og publikum var nakne.

I mai i år skapte kunstgalleriet Palais de Tokyo også overskrifter verden over da de annonserte at de ville invitere besøkende til å komme nakne. 30.000 mennesker ønsket å delta på arrangementet, til tross for at det kun var 161 tilgjengelige plasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det oppfylte våre medlemmers ønske om å få praktisere naturisme i byen. Og når hipstere vandret i gangene på kunstgalleriet, var det også med på å forandre det umoderne imaget naturister har, sier Cedric Amato.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tror den store interessen fra naturister ved arrangementet til Palais de Tokyo kan føre til at andre steder åpner opp for det samme, som Louvre eller Pompidou-senteret.

Les også: På denne Paris-restauranten spiser du biff i blanke messingen

Fremdeles tabu

Til tross for at flere jobber for at naturister skal bli akseptert, ser gamle tabu-tanker fremdeles ut til å henge igjen hos mange.

Et par forteller AFP at de aldri kunne fortalt sine arbeidskolleger at de er naturister, og at de kun fikk vite om naturistområdet i Paris fordi kolleger tullet med det på jobb.

Se video av naturist-restauranten i Paris her:

SE VIDEO: Nakenyoga er ikke for de blyge:

Les også: Uanstendige turister ligger tynt an i sommer