De fem største akvariene i verden

<p>Georgia Aquarium har en samling på 120.000 dyr, blant annet djevelrokke og hvite belugahvaler, og kan dessuten tilby svømmeturer med hvalhai - den største fiskearten i verden. Foto: AFP relaxnews.</p>
Georgia Aquarium har en samling på 120.000 dyr, blant annet djevelrokke og hvite belugahvaler, og kan dessuten tilby svømmeturer med hvalhai - den største fiskearten i verden. Foto: AFP relaxnews.

Enorme undervannstunneler, dykking med haier og prehistoriske sjødyr ... De fem største akvariene i verden har både hummer og kanari.

Georgia Aquarium (Atlanta, USA)

Coca-Cola-byen Atlanta i USA kan slå i bordet med et av de fem største akvariene i verden, og den aller største innendørs akvariumstanken. Georgia Aquarium har en samling på 120.000 dyr, blant annet djevelrokke og hvite belugahvaler, og kan dessuten tilby svømmeturer med hvalhai - den største fiskearten i verden. Akvariet har i tillegg en attraksjon som kan appellere til teknonerder og historieinteresserte der ute. Her kan du nemlig også bli presentert for forhistoriske sjødyr som en gang fylte verdenshavene, gjennom virtuell virkelighet, skriver AFP relaxnews.

Les også: Akvariet i Bergen vil bygge spektakulært «isfjell»

Dubai Aquarium and Underwater Zoo (Dubai, Forente Arabiske Emirater)

Foto: thedubaiaquarium.com
Foto: thedubaiaquarium.com

I tredje etasje på det gigantiske kjøpesenteret Dubai Mall ligger et annet av verdens største akvarier. Her bor alt fra gullfisk til haier og krokodiller, 33.000 individer fordelt på 140 arter i alt. Den imponerende 48 meter lange undervannstunnelen som går gjennom akvariet gir attpåtil gjestene en følelse av å spasere på havbunnen, lyder beskrivelsen fra AFP relaxnews. Akvariet i ørkenstaten tilbyr også nærkontakt med haier for de mest vågale.

uShaka Sea World (Durban, Sør Afrika)

Dette akvariet ligger i fornøyelsesparken uShaka Marine world i den sørafrikanske byen Durban og er Afrikas største akvarium. Akvariet tilbyr blant annet dykking med haier, nærkontakt med delfiner og mating av rokker. Temaparken kjører også populære show med delfiner og sel. Akvariet åpnet i 2004.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: AFP relaxnews.
Foto: AFP relaxnews.

Shanghai Ocean Aquarium (Shanghai, Kina)

Det enorme akvariet i Shanghai åpnet dørene i 2002 og inneholder blant annet fire tunneler som gir en unik utsikt inn i de enorme akvarietankene. Den lengste av tunnelene er hele 168 meter lang og er per i dag den lengste akvarietunnelen i verden. Akvariet i Shanghai har 15.000 dyr fordelt på 400 arter, skriver AFP relaxnews. Dyrene er inndelt etter kontinenter og regioner.

Les også: Fornebu kan få Nord-Europas største akvarium

Okinawa Churaumi Aquarium (Okinawa, Japan)

Om du noen gang skulle besøke den japanske øya Okinawa er et besøk i det store akvariet Churaumi et såkalt «must». Med sine 19.000 kvadratmeter er akvariet i Motobu-parken det nest største i verden, hjem for en imponerende samling fisker og sjødyr. Et 22 meter stort vindu hvor gjestene kan titte inn på dyrelivet i vanntankene er blant de mest imponerende tilbudene til akvariet. Siden 1982 har akvariet også holdt hvalhaier i sine enorme bassenger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden