Marcio har bodd i sandslott i 22 år

Se det helt spesielle hjemmet til Marcio her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva gjør du om du drømmer om å bo på stranden i Brasil, men boligprisene er høyere enn lommeboka er tykk? For Marcio Mizael Matolias var svaret å bygge seg et sandslott.

Artikkelen fortsetter under annonsen

44 år gamle Marcio Mizael Matolias går under tilnavnet «Sandkongen» på Barra de Tijuca-stranden i utkanten av den brasilianske storbyen Rio de Janeiro.

Og tilnavnet har han fått av en god grunn: I 22 år har nemlig Marcio bodd i et gigantisk sandslott på stranden. Her har han havutsikt fra et av de mest attraktive områdene i byen - uten at han trenger å betale en eneste krone i husleie.

Slottet er kanskje mer imponerende enn det er stort. Kvadratmetermessig er det ikke mer enn knappe tre kvadratmeter, men det er akkurat nok til en passende seng og store stabler bøker han kan selge til strandgjestene for å tjene penger til livets opphold.

Ofte sitter han også på en trone med kongekronen på hodet foran sandslottet sitt - klar til å bli tatt bilde av sammen med nysgjerrige.

Les også: Blir du svimmel av dette huset?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men om du tenker det høres ut som både fryd og gammen å bo i eget sandslott på stranden, er nok realitetene ikke fullt så rosenrøde. Hver dag må slottet vedlikeholdes og vannes for å forhindre at det kollapser over soverommet. Dessuten er det av og til så varmt på innsiden at det er umulig å sove der. Da må Marcio sove over hos en venn. Dusje får han gjøre for en billig penge på en brannstasjon på andre siden av veien.

I videoen øverst kan du se mer av den spesielle boligen.

Les også: Sov i et bur, en kiste eller kanskje i et sandslott