Siste salme for Europas glemte instrumenter

Fransk fotograf reiser rundt i europeiske land mens han tar slående vakre bilder av gamle instrumenter som både tiden og menneskene har etterlatt.

Romain Thiery er profesjonell fotograf og pianist bosatt i Frankrike. I 2014 befant han seg i et gammelt fransk slott sør-vest i landet da han oppdaget et gjenglemt piano, nedstøvet og medtatt av tidens tann. Det skulle bli starten på et prosjekt - «Requiem for Pianos» - som pågår den dag i dag.

– Jeg har selv spilt piano siden jeg var fem år, og jeg blir overstrømmet av følelser hver gang jeg oppdager et forsømt piano. Piano er en stor del av livet mitt. Hver dag spiller jeg på flygelet jeg har hjemme i huset mitt, det hender jeg spiller på utstillinger og jeg lærer bort pianospilling hjemme i byen min, forteller Thiery til Lonely Planet Travel News.

– Dette fotoprosjektet er kulminasjonen av min kunst, mine to lidenskaper samlet i en og samme følelse.

Les også: Byene som livet snudde ryggen til

(Saken fortsetter under)

Siden det første møtet med det medtatte pianoet i 2014, har Thiery brukt tiden sin på å reise rundt i Europa på jakt etter flere slike gjenglemte instrumenter. Blant annet har han besøkt steder i Belgia, Italia, Tyskland, Polen, Ukraina og Romania. I dag kan du se bildene hans på Instagram og hjemmesiden Romain Thiery.

– Å finne et piano er ikke lett, men jeg har fotografert mer enn 50 for serien. Hvert land er annerledes, og har sin egen kultur og historie, forteller han til Lonely Planet.

Ofte ser han at alt annet er blitt fjernet, bortsett fra pianoet.

– Vandaler kan ha plyndret alt, men flyglene forblir. Selv dekket i tykt støv, slutter et piano aldri å utstråle overklasse og tiltvinge seg respekt.

Se flotte bilder av glemte pianoer i video øverst i saken

Les også:

Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

– New Orleans er en arkitekturelskers paradis

Gleder og tragedier - hotellrommene med en historie

Spektakulært fugleblikk over «forbudt» Disneyland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden