Luksusdamper ble hotell i Dubai

Se video: Skipet Queen Elizabeth 2 har blitt et luksushotell.

I mange år fraktet «Queen Elizabeth 2» passasjerer over Atlanteren. Nå har det legendariske cruiseskipet forlatt verdenshavene og blitt hotell i Dubai.

I 40 år seilte hun i cruisetrafikk verden over og tilbød kresne passasjerer noe av det ypperste innen luksus og komfort. 806 ganger krysset hun Atlanterhavet før hun høsten 2008 ble tatt ut av tjeneste.

Onsdag åpnet det 293 meter lange cruiseskipet «Queen Elizabeth 2» som flytende hotell i Dubai.

Om bord i det restaurerte cruiseskipet finnes 13 spisesteder og barer. Foto: AP / NTB scanpix.
Om bord i det restaurerte cruiseskipet finnes 13 spisesteder og barer. Foto: AP / NTB scanpix.

Dermed kan turister som er redd for sjøsyke ta inn på et av hotellskipets 224 rom eller suiter, eller forlyste seg i en av de 13 barene og restaurantene som finnes om bord, skriver Independent.

Arbeidet med å gjøre om den gamle luksusdamperen til hotellskip har vært lang og full av utfordringer. Etter at skipet ble solgt til investorer i Dubai i 2008, var planen at «Queen Elizabeth 2» skulle bli selve juvelen i det enorme landemerke Palm Jumeirah Island som luksushotell med 1000 værelser. Så slo finanskrisen til, og det stolte skipet ble liggende og vansmekte i Rashid-havnen i Dubai i flere år.

Les også: Dette skal lokke turister til Dubai i 2018

Det vil koste 135 pund for de billigste rommene på Queen Elizabeth 2. Foto: AP / NTB scanpix.
Det vil koste 135 pund for de billigste rommene på Queen Elizabeth 2. Foto: AP / NTB scanpix.

I 2013 skrev flere internasjonale medier at QE2 hadde blitt solgt til Kina for å bli ombygget til luksushotell. For tre år siden skal imidlertid myndighetene i Dubai ha sørget for finansieringen, slik at skipet kunne bli værende i ørkenstaten og gjennomgå den nødvendige restaureringen der.

– Det er en drøm endelig å kunne åpne QE2. Dette har vært et av Dubais mest etterlengtede prosjekter, og vi vet at mange mennesker kommer til å bli svært begeistret over å oppleve henne for første gang - eller komme om bord i fartøyet som gjennom 40 år til sjøs sørget for så mange minneverdige øyeblikk, forteller direktør for PCFC Hotels, Hamza Mustafa til Independent.

Les også: Nytt cruiseskip får undervannslounge - bygges i Norge

Ifølge avisen vil det koste 135 pund, tilsvarende 1450 kroner, per natt for de billigste værelsene om bord.

Se video av hotellskipet øverst.

Personvernpolicy