Meny

Gleder og tragedier - hotellrommene med en historie

Stanley Hotel er hotellet som inspirerte Stephen King til å skrive Ondskapens Hotell etter at han selv overnattet der. Foto: David Shankbone/Flickr

Lennons sengeaksjon, Marilyns hemmelige treff, Tarzans favoritt og lyden av spøkelsesbarn – dette er hotellrommene som byr på mer enn utsikt, en god seng og roomservice.

I 1962 åpnet Hilton Amsterdam dørene for gjester med smak for overnatting i luksuriøse omgivelser. Hotellet ligger like ved museumskvartalet og frister med stilfullt interiør, spa og prisvinnende restaurant. Men det er én suite som har satt hotellet på det historiske kartet:

Da John Lennon og Yoko Ono dro på bryllupsreise i 1969, var de fullt klar over at medieinteressen ville være skyhøy. Men fremfor å innlede en katt-og-mus-lek med pressen, gjorde det ferske ekteparet det helt motsatte.

Under tittelen «Bed-In Peace» inviterte paret pressen opp på rommet sitt på Hilton Amsterdam i mars 1969. Selv holdt de sengen i seks dager og benyttet seg av pressens velvillige kameraer og mikrofoner til å protestere mot den amerikanske krigføringen i Vietnam.

Spilte inn hitlåt

I dag er den berømte suiten på Hilton Amsterdam omdøpt til «John and Yoko Suite», og én enkelt natt her kommer på rundt 15.000 kroner.

John Lennon og Yoko Ono hadde for ordens skyld en ny runde Bed-In senere samme år på Fairmont Queen Elizabeth i Montreal Canada. Her tok det omdiskuterte paret inn på suite 1742, hvor de i tillegg til å tilbringe en uke til sengs skrev og spilte inn «Give Peace a Chance».

(Saken fortsetter under)

Hilton Amsterdam var det første hotellet fra en internasjonal kjede som dukket opp i Nederland. Foto: DennisM2/Flickr

«John and Yoko Suite» og suite 1742 er begge gode eksempler på at et minneverdig hotellrom ikke nødvendigvis lar seg identifisere med dyre møbler, myke senger, effektiv roomservice eller slående utsikt. Her sjekker du inn på grunn av historien som hviler mellom rommets fire vegger, selv når den er av det tragiske eller uhyggelige slaget.

Les også: Byene som livet snudde ryggen til

Hotel Adlon

Hvor: Berlin

Rom: Brandenburg Gate Suite

Hotel Adlon (Hotel Adlon Kempinski Berlin) er et av Tysklands mest kjente luksushotell. Foto: Wikimedia

I 2002 gjorde popikonet Michael Jackson Hotel Adlon Kempinski i Berlin verdensberømt, men ikke helt på samme måte som John Lennon hadde gjort flere tiår tidligere:

Popens kanskje aller største stjerne på dette tidspunktet utviste mildt sagt dårlig dømmekraft da han bestemte seg for å vise frem sønnen sin til fansen nede på bakken. Fra Brandenburg Gate Suite presterte Jackson å holde sin et par måneder gamle sønn ut over rekkverket. Fansen hylte av skrekk da det så ut til at han nesten glapp taket på babyen, mens TV-fotografene foreviget den absurde situasjonen for all ettertid.

I dag er den luksuriøse suiten tilgjengelig for både publikum og fans som er villig til å bla opp for å bo og sove i samme seng som popkongen en gang gjorde.

Les også: Vil bygge spektakulært hotell ved Svartisen

L’Hotel

Hvor: Paris, Frankrike

Rom: 16/The Oscar Wilde Suite

L'Hotel er i dag det minste femstjerners hotellet i Paris, og har huset storheter som Marlon Brando. Foto: L'Hotel

Den irske forfatteren, dikteren og dramatikeren Oscar Wilde regnes i dag som en av de største. Men på høyden av sin berømmelse og suksess ble Wilde fengslet i 1895 og dømt til to års hardt straffarbeid for homoseksuelle handlinger, hvilket var strengt forbudt i Victoria-tidens Storbritannia.

Da han ble løslatt, reiste han rett til Paris der han levde sine siste dager på Hôtel d'Alsace. I november 1900 døde Oscar Wilde i en alder av 46 år, motløs og pengelens, på rom 16.

Siden da har hotellet skiftet navn til L’Hotel og forvandlet seg til å bli Paris’ minste femstjerners hotell, mens rom 16 er omdøpt til «The Oscar Wilde Suite». På den ene veggen i suiten kan du blant se innrammede brev fra hotelleierne der de krever at Wilde gjør opp for seg.

L’Hotel er forresten ikke det eneste hotellet som kan slå seg på brystet med en historisk kobling til Wilde; da han ble arrestert, befant han seg på rom 118 på 11 Cadogan Gardens i London.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Hotel Nacional de Cuba

Hvor: Havana, Cuba

Rom: Flere å velge mellom

Hotel Nacional ligger praktfullt til på en klippe over Malecón, med utsikt over havet. Foto: Wikimedia

Plassert på en klippe over Malecón med utsikt over havet, er Hotel Nacional de Cuba med sin ærverdige byggestil og omfattende hageanlegg omtalt som et landemerke for Havana. Før andre verdenskrig ble det drevet av USA-mafiaen, i dag henger bilder av Che Guevara på veggene.

Hotel Nacional, som åpnet dørene i 1930, er et hotell med mye historie mellom veggene. Blant annet var det vertskap for Havana-konferansen i desember 1946, et beryktet mafia-toppmøte som senere ble dramatisert i «Gudfaren II».

Hotel Nacional kan ellers se tilbake på en celeber liste over stamgjester som hadde sine foretrukne rom når de besøkte byen. Blant disse var Frank Sinatra og Ava Gardner som dyrket kjærligheten på rom 225. Fred Astaire foretrakk på sin side rom nummer 228, Johnny «Tarzan» Weissmuller sjekket alltid inn på 232, mens Tennesse Williams hadde 570 som sitt faste rom når han bodde på hotellet.

Les også: Gjenreiser hotell med dansk dynamitt

Chateau Marmont Hotel

Hvor: Los Angeles, USA

Rom: Bungalow 3

Chateau Marmont i LA, kjent fra blant annet tv-serien Californication, har opplevd det meste av kjendisskandaler. Foto: NTB

Mang en celebritet har sjekket inn på glamorøse slottet Chateau Marmont Hotel på Sunset Boulevard for lengre perioder. Men for John Belushi ble dette siste stopp på reisen.

Skuespilleren og komikeren, for mange kjent for rollen i filmen «Blues Brothers», slet med avhengighet til narkotika, og 5. mars 1982 kom hotellet på avisforsidene da den 33 år gamle komikeren ble funnet død etter en kokainoverdose på Bungalow 3.

Belushi er ikke den eneste celebriteten som har sjekket ut av Chateau Marmont på ulykksalig vis. Den jødisk tysk-australske motefotografen Helmut Newton benyttet hotellet som sitt hjem inntil han 23. januar 2004 mistet kontroll over bilen og kjørte rett inn i veggen i hotellets innkjørsel.

Les også: Ferie på budsjett: Her finner du billige hotell

Smetana Hotel

Hvor: Praha, Tsjekkia

Rom: 218

Tidligere gikk Smetana Hotel under navnet Pachtuv Palace. Foto: Smetana Hotel/Libor Svacek

Denne ærverdige bygningen, som tidligere har gått under navnet Pachtuv Palace, kan skilte med strålende utsikt mot den berømte Karlsbroen og Praha slott. Ikke lange gåturen unna ligger den gamle bydelen, elven Vltava og de svingete brosteinsgatene i Malá Strana.

Smetana Hotel er samtidig stedet den østerrikske komponisten, pianisten og fiolinisten Wolfgang Amadeus Mozart i sin tid kalte «hjem», og hotellet har fremdeles sine originale freskomalerier og hvelvede kapelltak intakt fra da mesterkomponisten vandret gjennom gangene.

Mozart selv bodde på rom 218 og dedikerte seks sonater til eieren av eiendommen som betaling for oppholdet. Sjekker du derimot inn her i dag, er det nok større sjanse for at det er kort og kontanter som er foretrukket.

Les også: Her kan du bo kongelig

Hotel Ritz

Hvor: Paris

Rom: «Coco Chanel Suite»

Hôtel Ritz på Place Vendôme 15 i Paris er et av Europas fineste hoteller, bygd som privatbolig tidlig på 1700-tallet. Foto: Wikimedia

Hotel Ritz i Paris regnes som et av verdens flotteste og har huset en rekke berømtheter som Ernest Hemingway, Elton John og Audrey Hepburn. Et av hotellets mest berømte rom er designet av Coco Chanel som selv bodde der 35 år av sitt liv.

Suiten er et stort kompleks bestående av tre rom, inkludert flere luksuriøse fasiliteter som boblebad, badstue og to bad innredet med store speil. For de moteinteresserte kan det være vel verdt å nevne at Chanel utviklet sine kolleksjoner nettopp her.

Rommet er i dag tilgjengelig for alle, men her bør du være ute i god tid om du vil sjekke inn. Dette er nemlig en av de aller mest ettertraktede suitene på det mest fasjonable hotellet i den franske hovedstaden.

Det var forresten i hotellets restaurant at prinsesse Diana og kjæresten Dodi Al Fayed spiste sitt siste måltid før den fatale bilulykken i august 1997.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Beverly Hills Hotel

Hvor: Los Angeles, USA

Rom: Flere å velge mellom

Beverly Hills Hotel er også kjent som The Pink Palace, og ligger på Sunset Boulevard. Foto: Wikimedia

Dette luksuriøse, rosa palasset av et hotell har en historie fylt med stjerner, skjebner, romantikk og tragedier verdig en egen TV-serie:

Fra 1958 til 1960 bodde Marilyn Monroe i bungalow 20 sammen med sin daværende ektemann Arthur Miller mens hun spilte inn komedien «Lets Make Love». Hennes motspiller Yves Montand bodde i nummer 21 sammen med sin kone Simone Signoret, og veien til sengen var derfor kort da de to stjernene innledet en «hemmelig» romanse underveis i innspillingen.

I Bungalow 5 hadde Elizabeth Taylor og Richard Burton sitt kjærlighetsrede, med stående ordre om å få levert vodka sammen med frokosten hver dag. En ung og veldreid Raquel Welch ble oppdaget ved hotellets svømmebasseng, mens Marlene Dietrich skapte skandale da hun entret hotellet ikledd bukser.

Beverly Hills Hotel har også vært åsted for de mer triste historiene, blant annet døde Peter Finch av et kraftig hjerteattakk mens han satt og ventet i hotellobbyen 14. januar 1977.

Les også: Her kan du ankomme hotellet på ekte James Bond-vis

Stanley Hotel

Hvor: Colorado, USA

Rom: 217

Stephen King skrev deler av boken på The Stanley Hotel, nærmere bestemt rom 217. Foto*: Sean Hobson/Flickr

I 1977 kom boken som etablerte Stephen King som den ukronede kongen av litterær skrekk og spenning. Handlingen i «Ondskapens hotell» tar oss til Overlook Hotel der død og ondskap regjerer. King hentet inspirasjon til den neglebitende handlingen fra opplevelser han selv hadde på Stanley Hotel tre år tidligere.

King og kona Tabitha ankom hotellet helt på tampen av sesongen og var eneste gjester den aktuelle natten. Ekteparet sov på rom 217, og King skal blant annet ha hørt lyden av barn som løp lekende opp og ned gangene nattestid. Dette er blitt bekreftet av andre gjester som også har hørt pianosonetter fra hotellets andre etasje, et rom avdøde Mrs. Stanley hadde forkjærlighet for.

Dagens Stanley Hotel inneholder blant annet restaurant, spa og bed-and-breakfast. I tillegg tilbys guidede omvisninger der hotellers historie og rikholdige aktiviteter av den paranormale sorten står på menyen. I boken og filmen er Kings romnummer forresten endret til 237, men 217 er den dag i dag hotellets mest etterspurte rom.

Stanley Hotel tjente som kulisse for miniserien som kom i 1997. Men hvis du heller vil ta inn på hotellet som «spilte» rollen som Overlook Hotel i filmklassikeren fra 1980, er det amerikanske høyfjellshotellet Timberline Lodge stedet å dra.

Kilder: CNN Travel , Telegraph, Wikipedia

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:21 Det døde paret i Trondheim er identifisert14:08 Tidligere RBK-profil fikk ubetinget fengselsstraff12:58 Politiet skal være bevæpnet under 17. mai12:56 Fortsatt stor skogbrannfare i sør12:55 Hver tiende europeiske velger støtter ytre høyre12:53 Russisk «agent» for retten i USA12:11 Radiolyttingen på bunnivå12:06 Kildejakt i den britiske regjeringen etter lekkasje om Huawei12:05 Kampene raser i boligområder i Tripoli11:45 Siv Jensen tvinger bankene: Kundenes rett å bruke kontanter11:32 SAS-piloter beklager overfor reisende11:26 Solskjær om Pogba: – Det finnes ingen garantier11:06 Olaug Bollestad: – IS-barna er våre unger11:00 Frp bekrefter: Nytt varsel mot Ulf Leirstein10:40 Nå ryker banktjenesten til Posten10:32 Advarer mot overdreven bruk av helårsdekk10:07 KrF-statsråd SAS-fast: Rekker ikke landsmøtet10:00 Fyrer av bredside mot Ropstads «A4-liv»09:59 Yara økte omsetningen i første kvartal09:40 Ulf Leirstein melder seg ut av Frp09:38 Hva skal det sorte hullet hete?09:38 KrF-ere vil ikke ha ny abortlov-strid08:04 Getafe på mesterligaplass etter poeng mot Real Madrid07:43 Mikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38 Streikerammede kan ha krav på erstatning07:21 Tidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58 Sri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57 Xi vil dempe silkevei-bekymringer06:48 Storstreik i SAS – opptil 80.000 passasjerer rammet06:37 Zuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31 Leter etter ofre for antatt seriemorder på Kypros06:00 – Gjengene dreper og bortfører uten å bli straffet for det06:00 Ny tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57 Dette skjer i dag05:47 SAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43 Frykt for nye angrep på Sri Lanka05:30 Dette skjedde i natt05:30 Grønn bølge i Belgia05:22 Enighet i journalistoppgjøret05:00 Nå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00 Vox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41 Srilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18 Brannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43 Australia vil avlive to millioner katter03:08 CNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58 Moské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43 Svenske SAS-piloter tas ut i streik02:04 33 døde etter jordskred i Colombia01:55 Kim Jong-un anklager USA for dobbeltspill01:26 DNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20 Brann på skole i Mo i Rana slukket00:48 Russisk selskap tar over Syrias største havn00:08 Politimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31 Amazon doblet overskuddet23:11 Resett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40 Ny syklon har nådd Mosambik22:27 Gule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21 Kappløp pågår mellom atommakter i jakten på sensitiv teknologi21:46 Far brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:28 Over 200 SAS-kanselleringer i forkant av mulig streik21:14 SAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13 FN-utsending møtte Assange i fengselet20:55 SAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38 – Jeg fikk ikke svar, selv etter gjentatte forsøk20:08 Giske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46 Salah på galla i New York19:25 Protestparti kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24 20 millioner mer til sikring av kirker19:21 Matprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47 – Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24 Ingebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21 SAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00 Familien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36 Norges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19 Enighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18 Stebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07 Selbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43 Atomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38 Hjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34 Kvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28 Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11 Tyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33 – Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25 Flere branner herjer fortsatt i Sverige15:18 Edvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15 Politiet vil åpne grav14:59 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58 Nicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34 Keiserpingviner rammet av mangel på is14:17 Nesten alle eldre bruker internett14:08 Giske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56 OECD slår alarm om roboter13:52 Bankene varsler kraftig renteøkning13:50 Skavik tar over etter Mitter13:48 Storavis: – Ødegaard ikke til salgs13:35 Mann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23 Færre asylsøknader innvilget i EU13:22 Israel ber borgere forlate Sri Lanka13:21 Russland og Kina med felles marineøvelse
Siste nytt
14:21NorgeDet døde paret i Trondheim er identifisert14:08SportTidligere RBK-profil fikk ubetinget fengselsstraff12:58NorgePolitiet skal være bevæpnet under 17. mai12:56NorgeFortsatt stor skogbrannfare i sør12:55PolitikkHver tiende europeiske velger støtter ytre høyre12:53VerdenRussisk «agent» for retten i USA12:11KulturRadiolyttingen på bunnivå12:06PolitikkKildejakt i den britiske regjeringen etter lekkasje om Huawei12:05VerdenKampene raser i boligområder i Tripoli11:45PengerSiv Jensen tvinger bankene: Kundenes rett å bruke kontanter11:32ReiseSAS-piloter beklager overfor reisende11:26SportSolskjær om Pogba: – Det finnes ingen garantier11:06PolitikkOlaug Bollestad: – IS-barna er våre unger11:00PolitikkFrp bekrefter: Nytt varsel mot Ulf Leirstein10:40PengerNå ryker banktjenesten til Posten10:32MotorAdvarer mot overdreven bruk av helårsdekk10:07PolitikkKrF-statsråd SAS-fast: Rekker ikke landsmøtet10:00PolitikkFyrer av bredside mot Ropstads «A4-liv»09:59PengerYara økte omsetningen i første kvartal09:40PolitikkUlf Leirstein melder seg ut av Frp09:38VerdenHva skal det sorte hullet hete?09:38PolitikkKrF-ere vil ikke ha ny abortlov-strid08:04SportGetafe på mesterligaplass etter poeng mot Real Madrid07:43SportMikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38PengerStreikerammede kan ha krav på erstatning07:21SportTidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58VerdenSri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57PengerXi vil dempe silkevei-bekymringer06:48ReiseStorstreik i SAS – opptil 80.000 passasjerer rammet06:37SportZuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31VerdenLeter etter ofre for antatt seriemorder på Kypros06:00Verden– Gjengene dreper og bortfører uten å bli straffet for det06:00SportNy tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57NorgeDette skjer i dag05:47PengerSAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43ReiseFrykt for nye angrep på Sri Lanka05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkGrønn bølge i Belgia05:22NorgeEnighet i journalistoppgjøret05:00NorgeNå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00PolitikkVox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41VerdenSrilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18NorgeBrannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43VerdenAustralia vil avlive to millioner katter03:08VerdenCNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58NorgeMoské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43NorgeSvenske SAS-piloter tas ut i streik02:04Verden33 døde etter jordskred i Colombia01:55VerdenKim Jong-un anklager USA for dobbeltspill01:26NorgeDNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20NorgeBrann på skole i Mo i Rana slukket00:48VerdenRussisk selskap tar over Syrias største havn00:08VerdenPolitimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31PengerAmazon doblet overskuddet23:11NorgeResett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40VerdenNy syklon har nådd Mosambik22:27PolitikkGule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21VerdenKappløp pågår mellom atommakter i jakten på sensitiv teknologi21:46NorgeFar brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:28ReiseOver 200 SAS-kanselleringer i forkant av mulig streik21:14NorgeSAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13VerdenFN-utsending møtte Assange i fengselet20:55NorgeSAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38Politikk– Jeg fikk ikke svar, selv etter gjentatte forsøk20:08PolitikkGiske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46SportSalah på galla i New York19:25MotorProtestparti kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24Politikk20 millioner mer til sikring av kirker19:21NorgeMatprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47Sport– Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24SportIngebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21PengerSAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00NorgeFamilien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36NorgeNorges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19PengerEnighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18NorgeStebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07PolitikkSelbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43NorgeAtomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38Helse og livsstilHjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34Helse og livsstilKvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28NorgeLastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11VerdenTyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33Norge– Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25VerdenFlere branner herjer fortsatt i Sverige15:18SportEdvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15NorgePolitiet vil åpne grav14:59VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58SportNicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34VerdenKeiserpingviner rammet av mangel på is14:17KulturNesten alle eldre bruker internett14:08PolitikkGiske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56PengerOECD slår alarm om roboter13:52PengerBankene varsler kraftig renteøkning13:50SportSkavik tar over etter Mitter13:48SportStoravis: – Ødegaard ikke til salgs13:35NorgeMann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23VerdenFærre asylsøknader innvilget i EU13:22VerdenIsrael ber borgere forlate Sri Lanka13:21VerdenRussland og Kina med felles marineøvelse
Populært