Gleder og tragedier - hotellrommene med en historie

Stanley Hotel er hotellet som inspirerte Stephen King til å skrive Ondskapens Hotell etter at han selv overnattet der. Foto: David Shankbone/Flickr
Stanley Hotel er hotellet som inspirerte Stephen King til å skrive Ondskapens Hotell etter at han selv overnattet der. Foto: David Shankbone/Flickr

Lennons sengeaksjon, Marilyns hemmelige treff, Tarzans favoritt og lyden av spøkelsesbarn – dette er hotellrommene som byr på mer enn utsikt, en god seng og roomservice.

I 1962 åpnet Hilton Amsterdam dørene for gjester med smak for overnatting i luksuriøse omgivelser. Hotellet ligger like ved museumskvartalet og frister med stilfullt interiør, spa og prisvinnende restaurant. Men det er én suite som har satt hotellet på det historiske kartet:

Da John Lennon og Yoko Ono dro på bryllupsreise i 1969, var de fullt klar over at medieinteressen ville være skyhøy. Men fremfor å innlede en katt-og-mus-lek med pressen, gjorde det ferske ekteparet det helt motsatte.

Under tittelen «Bed-In Peace» inviterte paret pressen opp på rommet sitt på Hilton Amsterdam i mars 1969. Selv holdt de sengen i seks dager og benyttet seg av pressens velvillige kameraer og mikrofoner til å protestere mot den amerikanske krigføringen i Vietnam.

Spilte inn hitlåt

I dag er den berømte suiten på Hilton Amsterdam omdøpt til «John and Yoko Suite», og én enkelt natt her kommer på rundt 15.000 kroner.

John Lennon og Yoko Ono hadde for ordens skyld en ny runde Bed-In senere samme år på Fairmont Queen Elizabeth i Montreal Canada. Her tok det omdiskuterte paret inn på suite 1742, hvor de i tillegg til å tilbringe en uke til sengs skrev og spilte inn «Give Peace a Chance».

(Saken fortsetter under)

Hilton Amsterdam var det første hotellet fra en internasjonal kjede som dukket opp i Nederland. Foto: DennisM2/Flickr

«John and Yoko Suite» og suite 1742 er begge gode eksempler på at et minneverdig hotellrom ikke nødvendigvis lar seg identifisere med dyre møbler, myke senger, effektiv roomservice eller slående utsikt. Her sjekker du inn på grunn av historien som hviler mellom rommets fire vegger, selv når den er av det tragiske eller uhyggelige slaget.

Les også: Byene som livet snudde ryggen til

Hotel Adlon

Hvor: Berlin

Rom: Brandenburg Gate Suite

Hotel Adlon (Hotel Adlon Kempinski Berlin) er et av Tysklands mest kjente luksushotell. Foto: Wikimedia

I 2002 gjorde popikonet Michael Jackson Hotel Adlon Kempinski i Berlin verdensberømt, men ikke helt på samme måte som John Lennon hadde gjort flere tiår tidligere:

Popens kanskje aller største stjerne på dette tidspunktet utviste mildt sagt dårlig dømmekraft da han bestemte seg for å vise frem sønnen sin til fansen nede på bakken. Fra Brandenburg Gate Suite presterte Jackson å holde sin et par måneder gamle sønn ut over rekkverket. Fansen hylte av skrekk da det så ut til at han nesten glapp taket på babyen, mens TV-fotografene foreviget den absurde situasjonen for all ettertid.

I dag er den luksuriøse suiten tilgjengelig for både publikum og fans som er villig til å bla opp for å bo og sove i samme seng som popkongen en gang gjorde.

Les også: Vil bygge spektakulært hotell ved Svartisen

L’Hotel

Hvor: Paris, Frankrike

Rom: 16/The Oscar Wilde Suite

L'Hotel er i dag det minste femstjerners hotellet i Paris, og har huset storheter som Marlon Brando. Foto: L'Hotel

Den irske forfatteren, dikteren og dramatikeren Oscar Wilde regnes i dag som en av de største. Men på høyden av sin berømmelse og suksess ble Wilde fengslet i 1895 og dømt til to års hardt straffarbeid for homoseksuelle handlinger, hvilket var strengt forbudt i Victoria-tidens Storbritannia.

Da han ble løslatt, reiste han rett til Paris der han levde sine siste dager på Hôtel d'Alsace. I november 1900 døde Oscar Wilde i en alder av 46 år, motløs og pengelens, på rom 16.

Siden da har hotellet skiftet navn til L’Hotel og forvandlet seg til å bli Paris’ minste femstjerners hotell, mens rom 16 er omdøpt til «The Oscar Wilde Suite». På den ene veggen i suiten kan du blant se innrammede brev fra hotelleierne der de krever at Wilde gjør opp for seg.

L’Hotel er forresten ikke det eneste hotellet som kan slå seg på brystet med en historisk kobling til Wilde; da han ble arrestert, befant han seg på rom 118 på 11 Cadogan Gardens i London.

Les også: I disse byene er det billigere med hotell enn Airbnb

Hotel Nacional de Cuba

Hvor: Havana, Cuba

Rom: Flere å velge mellom

Hotel Nacional ligger praktfullt til på en klippe over Malecón, med utsikt over havet. Foto: Wikimedia

Plassert på en klippe over Malecón med utsikt over havet, er Hotel Nacional de Cuba med sin ærverdige byggestil og omfattende hageanlegg omtalt som et landemerke for Havana. Før andre verdenskrig ble det drevet av USA-mafiaen, i dag henger bilder av Che Guevara på veggene.

Hotel Nacional, som åpnet dørene i 1930, er et hotell med mye historie mellom veggene. Blant annet var det vertskap for Havana-konferansen i desember 1946, et beryktet mafia-toppmøte som senere ble dramatisert i «Gudfaren II».

Hotel Nacional kan ellers se tilbake på en celeber liste over stamgjester som hadde sine foretrukne rom når de besøkte byen. Blant disse var Frank Sinatra og Ava Gardner som dyrket kjærligheten på rom 225. Fred Astaire foretrakk på sin side rom nummer 228, Johnny «Tarzan» Weissmuller sjekket alltid inn på 232, mens Tennesse Williams hadde 570 som sitt faste rom når han bodde på hotellet.

Les også: Gjenreiser hotell med dansk dynamitt

Chateau Marmont Hotel

Hvor: Los Angeles, USA

Rom: Bungalow 3

Chateau Marmont i LA, kjent fra blant annet tv-serien Californication, har opplevd det meste av kjendisskandaler. Foto: NTB

Mang en celebritet har sjekket inn på glamorøse slottet Chateau Marmont Hotel på Sunset Boulevard for lengre perioder. Men for John Belushi ble dette siste stopp på reisen.

Skuespilleren og komikeren, for mange kjent for rollen i filmen «Blues Brothers», slet med avhengighet til narkotika, og 5. mars 1982 kom hotellet på avisforsidene da den 33 år gamle komikeren ble funnet død etter en kokainoverdose på Bungalow 3.

Belushi er ikke den eneste celebriteten som har sjekket ut av Chateau Marmont på ulykksalig vis. Den jødisk tysk-australske motefotografen Helmut Newton benyttet hotellet som sitt hjem inntil han 23. januar 2004 mistet kontroll over bilen og kjørte rett inn i veggen i hotellets innkjørsel.

Les også: Ferie på budsjett: Her finner du billige hotell

Smetana Hotel

Hvor: Praha, Tsjekkia

Rom: 218

Tidligere gikk Smetana Hotel under navnet Pachtuv Palace. Foto: Smetana Hotel/Libor Svacek

Denne ærverdige bygningen, som tidligere har gått under navnet Pachtuv Palace, kan skilte med strålende utsikt mot den berømte Karlsbroen og Praha slott. Ikke lange gåturen unna ligger den gamle bydelen, elven Vltava og de svingete brosteinsgatene i Malá Strana.

Smetana Hotel er samtidig stedet den østerrikske komponisten, pianisten og fiolinisten Wolfgang Amadeus Mozart i sin tid kalte «hjem», og hotellet har fremdeles sine originale freskomalerier og hvelvede kapelltak intakt fra da mesterkomponisten vandret gjennom gangene.

Mozart selv bodde på rom 218 og dedikerte seks sonater til eieren av eiendommen som betaling for oppholdet. Sjekker du derimot inn her i dag, er det nok større sjanse for at det er kort og kontanter som er foretrukket.

Les også: Her kan du bo kongelig

Hotel Ritz

Hvor: Paris

Rom: «Coco Chanel Suite»

Hôtel Ritz på Place Vendôme 15 i Paris er et av Europas fineste hoteller, bygd som privatbolig tidlig på 1700-tallet. Foto: Wikimedia

Hotel Ritz i Paris regnes som et av verdens flotteste og har huset en rekke berømtheter som Ernest Hemingway, Elton John og Audrey Hepburn. Et av hotellets mest berømte rom er designet av Coco Chanel som selv bodde der 35 år av sitt liv.

Suiten er et stort kompleks bestående av tre rom, inkludert flere luksuriøse fasiliteter som boblebad, badstue og to bad innredet med store speil. For de moteinteresserte kan det være vel verdt å nevne at Chanel utviklet sine kolleksjoner nettopp her.

Rommet er i dag tilgjengelig for alle, men her bør du være ute i god tid om du vil sjekke inn. Dette er nemlig en av de aller mest ettertraktede suitene på det mest fasjonable hotellet i den franske hovedstaden.

Det var forresten i hotellets restaurant at prinsesse Diana og kjæresten Dodi Al Fayed spiste sitt siste måltid før den fatale bilulykken i august 1997.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Beverly Hills Hotel

Hvor: Los Angeles, USA

Rom: Flere å velge mellom

Beverly Hills Hotel er også kjent som The Pink Palace, og ligger på Sunset Boulevard. Foto: Wikimedia

Dette luksuriøse, rosa palasset av et hotell har en historie fylt med stjerner, skjebner, romantikk og tragedier verdig en egen TV-serie:

Fra 1958 til 1960 bodde Marilyn Monroe i bungalow 20 sammen med sin daværende ektemann Arthur Miller mens hun spilte inn komedien «Lets Make Love». Hennes motspiller Yves Montand bodde i nummer 21 sammen med sin kone Simone Signoret, og veien til sengen var derfor kort da de to stjernene innledet en «hemmelig» romanse underveis i innspillingen.

I Bungalow 5 hadde Elizabeth Taylor og Richard Burton sitt kjærlighetsrede, med stående ordre om å få levert vodka sammen med frokosten hver dag. En ung og veldreid Raquel Welch ble oppdaget ved hotellets svømmebasseng, mens Marlene Dietrich skapte skandale da hun entret hotellet ikledd bukser.

Beverly Hills Hotel har også vært åsted for de mer triste historiene, blant annet døde Peter Finch av et kraftig hjerteattakk mens han satt og ventet i hotellobbyen 14. januar 1977.

Les også: Her kan du ankomme hotellet på ekte James Bond-vis

Stanley Hotel

Hvor: Colorado, USA

Rom: 217

Stephen King skrev deler av boken på The Stanley Hotel, nærmere bestemt rom 217. Foto*: Sean Hobson/Flickr

I 1977 kom boken som etablerte Stephen King som den ukronede kongen av litterær skrekk og spenning. Handlingen i «Ondskapens hotell» tar oss til Overlook Hotel der død og ondskap regjerer. King hentet inspirasjon til den neglebitende handlingen fra opplevelser han selv hadde på Stanley Hotel tre år tidligere.

King og kona Tabitha ankom hotellet helt på tampen av sesongen og var eneste gjester den aktuelle natten. Ekteparet sov på rom 217, og King skal blant annet ha hørt lyden av barn som løp lekende opp og ned gangene nattestid. Dette er blitt bekreftet av andre gjester som også har hørt pianosonetter fra hotellets andre etasje, et rom avdøde Mrs. Stanley hadde forkjærlighet for.

Dagens Stanley Hotel inneholder blant annet restaurant, spa og bed-and-breakfast. I tillegg tilbys guidede omvisninger der hotellers historie og rikholdige aktiviteter av den paranormale sorten står på menyen. I boken og filmen er Kings romnummer forresten endret til 237, men 217 er den dag i dag hotellets mest etterspurte rom.

Stanley Hotel tjente som kulisse for miniserien som kom i 1997. Men hvis du heller vil ta inn på hotellet som «spilte» rollen som Overlook Hotel i filmklassikeren fra 1980, er det amerikanske høyfjellshotellet Timberline Lodge stedet å dra.

Kilder: CNN Travel , Telegraph, Wikipedia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:42 Motvillig Johnson ventes å be EU om brexit-utsettelse22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:34 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen
Siste nytt
22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:42VerdenMotvillig Johnson ventes å be EU om brexit-utsettelse22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:34SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen
Populært