La deg sjarmere av Islands utrolige natur

Se den utrolige dronevideoen.

Luke Bell har fanget Islands beste sider i én utrolig dronevideo.

Sørafrikaneren var på en elleve dager lang reise på Island og reiste til både sør- og vestsiden av landet. Ved hjelp av en drone fanget han de utroligste videobilder av vakre snødekte Island. Bell er av internasjonale medier kalt én av verdens mest spektakulære dronefotografer og hans Instagram-konto er stappfull av god reiseinspirasjon.

Island som reisemål er vel for de fleste mest kjent for sine varme kilder og spektakulære vulkaner, men som ABC Nyheter tidligere har omtalt er det lite som slår en biltur Sagaøya rundt.

Fakta om Island

* Øyrepublikk i det nordlige Atlanterhavet. Ligger på den midtatlantiske rygg 970 kilometer vest for Norge. Regnes til Norden og Europa.

* 327.000 innbyggere.

* Hovedstaden er Reykjavík.

* Fiskeriene danner hovedgrunnlaget for landets økonomi. Fisk- og matprodukter står for 70 prosent av landets totale eksport. Et annet viktig eksportprodukt er aluminium og aluminiumsprodukter.

Kilde: Store norske leksikon, NTB

Det finnes to kjente rundreiser på Island som turister flest kjører, ifølge Motor.no. Begge tar utgangspunkt i Reykjavik, men mens den ene går rundt hele øya er den andre bare en dagstur til en håndfull av Islands spektakulære naturfenomener. Sistnevnte kalles «The Golden Circle». Dronefotograf Luke Bell tok en litt annen vri og reiste fra vest til sør og tilbake, med en tur innom Vatnajökull nasjonalpark.

Alt han opplevde kan du se videoen øverst i artikkelen.

SE VIDEO: «Umulig karaoke» skal lokke turister til Island

SE VIDEO: Man tror nesten dette er fra en annen planet