Meny

Halve landet tar påskeferie – hytta danker ut Syden

Appelsin er manges favorittfrukt under skiturene i fjellet. Her fra Eggedalsfjellene i Buskerud. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken. Av disse skal 8 av 10 feriere i Norge.

Påskeferien er like rundt hjørnet, og NHO Reiselivs årlige «påskegallup» viser at Norge er det foretrukne reisemålet. Over 1.000 nordmenn over 18 år har deltatt i undersøkelsen gjennomført av Kantar TNS, der 51 prosent svarer at de har planer om å reise bort i hele eller deler av påsken.

– Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv i en pressemelding.

– I år har vi fått en fantastisk vinter, så det er all grunn til å tro at vi har en flott påske i vente med masse snø og gode skiforhold, fortsetter hun.

Drømmer om nye steder i Norge

NHO Reiseliv har også spurt nordmenn hva de ser på som drømmepåsken - uavhengig av hva de faktisk skal gjøre i påsken. Og mens atten prosent svarer sol, bad og varme utenlands, sverger tjuefire prosent til hytta på fjellet. Femten prosent oppgir hjemmepåske som den store drømmen, mens fire prosent svarer skiferie i utlandet.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: NHO

Syv prosent oppgir at deres drømmepåske vil være å oppleve en ny del av Norge de ikke har besøkt før.

– Det sier litt om nordmenns forkjærlighet for hyttelivet og den norske fjellheimen når hytta på fjellet danker ut både Syden og skiferie i Alpene. Det er også gøy å se at drømmepåsken for mange nordmenn er å oppleve et nytt sted i Norge eller et fjellområde de ikke har vært før, sier Krohn Devold.

Les også:   Hit vil vi reise i sommerferien

Forventer storinnrykk

Nordmenns nære forhold til fjellheim og hytteliv i påskeferien, gjør denne tiden av året svært viktig for skidestinasjonene. Ifølge NHO Reiseliv melder flere om en økning i belegg sammenlignet med samme tid i fjor.

Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil, sier i en pressemelding at de forventer storinnrykk i påsken.

– Påskegjestene er hovedsakelig nordmenn, svensker, dansker og engelskmenn. Engelskmenn utgjør tretti prosent av gjestemiksen på Radisson Blu resort-hotellene, forteller Backe-Viken.

Kasper Bendtsen-Nielsen, markedsdirektør ved Gaustablikk høyfjellshotell og skisenter, melder at påsken i år har bedre forhåndsbooking enn fjoråret.

– Vi forventer fullt på alle overnattingsenheter og høyt besøk på Gaustablikk Skisenter. Grunnen til dette er naturligvis at påsken ligger tidligere i år enn i fjor, samt riktige gode skiforhold - både på alpint og langrenn, sier Bendtsen-Nielsen.

Les også: 

Våryre kvinner om folk, mat, jazz og flamenco i Madrid

Christianittene drukner i turister

Norske boller og brød er en spansk slager

Fant 132 år gammel flaskepost på australsk strand

Reise
Populært