Meny

Halve landet tar påskeferie – hytta danker ut Syden

Appelsin er manges favorittfrukt under skiturene i fjellet. Her fra Eggedalsfjellene i Buskerud. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken. Av disse skal 8 av 10 feriere i Norge.

Påskeferien er like rundt hjørnet, og NHO Reiselivs årlige «påskegallup» viser at Norge er det foretrukne reisemålet. Over 1.000 nordmenn over 18 år har deltatt i undersøkelsen gjennomført av Kantar TNS, der 51 prosent svarer at de har planer om å reise bort i hele eller deler av påsken.

– Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv i en pressemelding.

– I år har vi fått en fantastisk vinter, så det er all grunn til å tro at vi har en flott påske i vente med masse snø og gode skiforhold, fortsetter hun.

Drømmer om nye steder i Norge

NHO Reiseliv har også spurt nordmenn hva de ser på som drømmepåsken - uavhengig av hva de faktisk skal gjøre i påsken. Og mens atten prosent svarer sol, bad og varme utenlands, sverger tjuefire prosent til hytta på fjellet. Femten prosent oppgir hjemmepåske som den store drømmen, mens fire prosent svarer skiferie i utlandet.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: NHO

Syv prosent oppgir at deres drømmepåske vil være å oppleve en ny del av Norge de ikke har besøkt før.

– Det sier litt om nordmenns forkjærlighet for hyttelivet og den norske fjellheimen når hytta på fjellet danker ut både Syden og skiferie i Alpene. Det er også gøy å se at drømmepåsken for mange nordmenn er å oppleve et nytt sted i Norge eller et fjellområde de ikke har vært før, sier Krohn Devold.

Les også: Hit vil vi reise i sommerferien

Forventer storinnrykk

Nordmenns nære forhold til fjellheim og hytteliv i påskeferien, gjør denne tiden av året svært viktig for skidestinasjonene. Ifølge NHO Reiseliv melder flere om en økning i belegg sammenlignet med samme tid i fjor.

Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil, sier i en pressemelding at de forventer storinnrykk i påsken.

– Påskegjestene er hovedsakelig nordmenn, svensker, dansker og engelskmenn. Engelskmenn utgjør tretti prosent av gjestemiksen på Radisson Blu resort-hotellene, forteller Backe-Viken.

Kasper Bendtsen-Nielsen, markedsdirektør ved Gaustablikk høyfjellshotell og skisenter, melder at påsken i år har bedre forhåndsbooking enn fjoråret.

– Vi forventer fullt på alle overnattingsenheter og høyt besøk på Gaustablikk Skisenter. Grunnen til dette er naturligvis at påsken ligger tidligere i år enn i fjor, samt riktige gode skiforhold - både på alpint og langrenn, sier Bendtsen-Nielsen.

Les også:

Våryre kvinner om folk, mat, jazz og flamenco i Madrid

Christianittene drukner i turister

Norske boller og brød er en spansk slager

Fant 132 år gammel flaskepost på australsk strand

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært