Bjørns reisetips:

5 ting som gjør reisen mye bedre

VÆSKETAP: En vannflaske med filter er god å ha når annen væske enn vann fra springen er eneste mulighet.
VÆSKETAP: En vannflaske med filter er god å ha når annen væske enn vann fra springen er eneste mulighet.

Skal du på en lengre tur er det visse ting du bør ha på sjekklisten før avgang. Disse fem tingene bør alle ha med i innsjekket bagasje.

1. God klokke

Joda, jeg vet det finnes et hav av smartklokker der ute, fra Apple Watch til Samsungs siste vidunder. Jeg sverger imidlertid til den gode, gammeldagse trekkopp-klokken, som gjør det enkelt å justere tiden i ulike tidssoner. Du slipper også å sjekke smarttelefonen hvert femte minutt. Bruk litt penger på den, et solid analogt ur går heller aldri av moten, og holder hele veien hjem igjen.

Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.
Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

2. Bruk øreplugger med støyreduksjon

Jeg garanterer at du aldri kommer til å angre på denne investeringen. Små øreplugger sammenlignet med de langt større og plasskrevende øreklokkene er noe du alltid har plass til. Og den dagen du blir sittende ved siden av en hylende unge eller et overstadig pratsomt ektepar vil du takke din skaper for at tok dem med deg.

Les også: Bjørns fototips: Kom tett på

3. Ha alltid med nødbatteri

Jeg anbefaler i grunnen ikke folk på reise å bruke smarttelefonen sin til så mye annet enn å ta bilder med. For om snuten din blir værende klistret til skjermen store deler av turen kommer den fort i veien for selve reiseopplevelsen,.

Likevel er den et nyttig redskap underveis (billetter, passkopi, adresser, søkemotorer osv), men da hjelper det lite om du går tom for strøm. Ha derfor alltid en backup-løsning, gjerne en som også kan lade opp andre elektroniske duppeditter du har med deg (blant flere av dem nevnt i denne artikkelen).

Les også: Derfor skal du feire påsken i Norge

4. Venn deg til Kindle

Det tok sin tid, men da jeg endelig hadde presset meg gjennom min første Kindle-bok gikk den andre som fot i hose. Med Kindle kan du ta med hundrevis av bøker på tur, i et format som er mindre enn halvparten av én papirbok. Joda, jeg elsker fortsatt bøkene i bokhylla mi, men på reise er Kindle-versjonen helt suveren.

5. Ha med vannflaske med filter

PÅ ØRENE: Gode øreplugger er essensielt, særlig om du skal reise langt.
PÅ ØRENE: Gode øreplugger er essensielt, særlig om du skal reise langt.

Vann er helt essensielt, for å kompensere for væsketap, men også til å vaske henda når de blir klissete etter et grisete gatematmåltid i Bangkoks gater. Væske er viktig for å holde humøret oppe, etterfylle lagrene og skylle unna bismaken etter flymaten.

LifeStraw er en flaskemodell med innebygd filter, som gjør at du slipper å bekymre deg så alt for mye om eneste væskekilde du har for hånda er vannet fra den sprukne krana på bakgatehospitset i Kuala Terengganu.

Les også: Slik blir Italia-turen enda bedre

Produktene som er omtalt i denne artikkelen er kun forslag. Det finnes mange ulike alternativer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden