Meny

Bjørns reisetips:

Derfor skal du feire påsken i Norge

HØYFJELLET: Den norske turistforeningen er verdensmestre i å legge forholdene til rette for gode opplevelser i fjellet, for en billig penge. (Foto: Bjørn Moholdt)
Påskeferien nærmer seg med stormskritt, og det er ingen grunn til å stikke utenlands. Her er fem gode grunner for å feire høytiden hjemme.

1. På ski i høyfjellet

Mot slutten av mars er det fortsatt rikelig med snø i høyfjellet, og det finnes en rekke flotte skiløyper å velge mellom. Den norske Turistforeningen har et landsomfattende rutenett på mer enn 5000 km, og over 460 hytter som enten er ubetjente, selvbetjente eller betjente. De har også gode ruteforslag for dem som ønsker å gå litt utenom alfarvei.

Om Bjørn Moholdt Har bakgrunn som journalist og fotograf i en rekke aviser og tidsskrifter, blant annet Finnmark Dagblad, Osloavisen, Vi Menn og Dagbladet. I åtte år var han ansvarlig redaktør for Norges største reisemagasin, Reiser & ferie. Senere har han som frilanser jobbet for ABC Nyheter, flere av de største magasinene i Norge, i tillegg til reisetidsskrifter som Reis og bransjebladet Travel News, hvor han også er ansvarlig redaktør.

2. Dra i Dyreparken

Det er ikke alltid like lett å få barna med på ski, særlig om været ikke skulle tillate det. Da kan Dyreparken i Kristiansand være et godt alternativ. Parken inkludert badeland holder åpent hele påsken.

Farsund fjordhotell har ofte påskearrangementer verdt å få med seg.

Les også:   Ikke sikkert man får nytt pass om man mister sitt

3. Rorbupåske i Kabelvåg

Med snø på bakken er det fine skiløyper i Kabelvågmarka ved Storvågan. Skulle vårsola legge en demper på det kan du ta spaserturer i flotte omgivelser både i og rundt Kabelvåg og Svolvær, eller være med på guidete turer til blant annet Henningsvær, Eggum og Stamsund. Lei en rorbu for fire personer til rundt 2000 kroner natta. Da er et dusin egg og sengetøy for fire inkludert.

Les også:  Solsikre Gran Canaria på vinterferietoppen

Saken fortsetter under bildet

LOFOTEN: I øyriket kan du bo i rorbuer, dra ut på lofotfiske, eller om forholdene tillater det komme deg på skitur. (Foto: Bjørn Moholdt)

4. Byferie i Oslo

Våren er kanskje den triveligste tiden i Oslo. Da våkner ikke minst byens uteserveringer til liv (om været holder, da), som Ekebergrestauranten, Aker Brygge, Hukodden og Lille Herbern, for å nevne noen praktfullt beliggende. I tillegg er dette tiden for museums- og kinobesøk, eller ekskursjoner ut til øyene.

OSLO: Oslo har verdens beste skiløyper nær en storby. Etterpå er det kort vei til Norges beste afterski, der det alltid er en eller annen konsert på gang. (Foto: Bjørn Moholdt)

Oslo Guideservice har ofte et eget bypåsketilbud.

Og er du riktig heldig kan du gjøre alt det – og få tid til en skitur i Marka. Få flere tips på Aktiv i Oslo.

5. Badeliv i Langesund

Om ikke været ikke helt slår til – og du dropper turen til Kanariøyene – får du badet så mye du vil om sjekker inn på Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund. Ikke bare har hotellet et fint velværesenter med spabehandlinger for voksne, her finnes mange aktiviteter også for barna. I påsken har hotellet spesielt tilrettelagt for de små. I det store badeanlegget er det for eksempel 31 grader i vannet året rundt, og etterpå dekkes det til med en egen barnebuffet.

Reise
Populært