Enorm pågang til Europas første undervannsrestaurant

På det nederste nivået i restauranten ser du rett bort på havbunnen.
På det nederste nivået i restauranten ser du rett bort på havbunnen. Foto: Snøhetta
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1.000 gjester har bestilt bord 14 måneder fram i tid. De som er nødt til å melde avbud, må i verste fall betale 2.500 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag forrige uke åpnet Europas første undervannsrestaurant «Under» for bestillinger, og pågangen var enorm - 1.200 gjester har allerede bestilt bord, til tross for restauranten ikke åpner før om 14 måneder, melder Smak.no.

Restauranten er designet av Snøhetta, og det er brødrene Stig og Gaute Ubostad som står bak prosjektet. Danske Nikolai Ellitsgaard Pedersen skal være kjøkkensjef. Restauranten bygges helt ytterst i havgapet på Båly i Lindesnes.

Prisen for et besøk på «Under» vil ligge på rundt 2.000 kroner.

– Interessen er overveldende. Ekstra gledelig er det å se at også interessen fra lokalbefolkningen her er betydelig. Vi har allerede fullbooket de 21 første dagene fra åpningen i april neste år, og de aller fleste helgene utover våren er fulle, sier Nicolai Ellitsgaard Pedersen, som tidligere var kjøkkensjef for restaurantene Måltid og Boen Gård i Kristiansand, til Smak.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bestiller du bord på restauranten, må du betale 1.000 kroner i reservasjonsgebyr. Dukker du ikke opp, må du betale 1.500 kroner. Straffegebyret gjelder kun dersom man ikke melder avbud 14 dager før og dersom «Under» ikke får solgt bordet til noen andre.

Under sett fra havbunnen. Foto: Snøhetta
Under sett fra havbunnen. Foto: Snøhetta

Les også:

– Mange har tydelig savnet Tyrkia

Slik er nordmenns reisevaner