Filmet Norges magiske landskap på sitt vakreste

– Å lage dette prosjektet har vært krevende, forteller Morten Berg som opplevde sitt verste fotografiske opplevelse noensinne da han skulle filme nordlyset.

Timelapse-videoen «Magical Norway» lever utvilsomt opp til tittelen der den utforsker noen av Norges mest utrolige landskap i all sin magiske og majestetiske prakt - fra vakre fjordlandskap til spektakulære fjell og nordlyset som danser over den mørke himmelen.

Filmen, som du kan se øverst i saken, er et resultat av et seks år langt prosjekt der fotograf Morten Berg deler sine mest minneverdige øyeblikk fra Norges mest kjente turistattraksjoner.

– Å lage dette prosjektet har vært krevende da jeg ønsket å filme dette fantastiske landskapet da lyset var på sitt aller beste. Svært ofte returnerte jeg uten brukbare opptak, noe som medførte at prosjektet ble svært tidkrevende å fullføre, forteller Berg til ABC Nyheter.

– Minne for livet

«Magical Norway» er som tidligere nevnt en såkalt timelapse-video, der tiden i et videoklipp går mye raskere enn normalt. Kort fortalt det motsatte av slow motion.

Berg trekker blant annet frem opplevelsene ved Galdhøpiggen (01:02-01:20) som en av de mest fantastiske opplevelsene da han lagde filmen.

– Jeg fikk et minne for livet da jeg var vitne til en fantastisk solnedgang på Norges tak som strekker seg 2.469 meter over havet. En drøm gikk også i oppfyllelse da jeg lyktes også å fange Melkeveiens ferd over Galdhøpiggen.

(Saken fortsetter under)

Foto: Morten Berg

Berg hadde en teori om at Melkeveien ville bli mye klarere ved kombinasjonen av lav temperatur og stor høyde over havet. Dermed dro han inn til Styggebreen, som rager 2.037 meter over havet, ved foten av Galdhøpiggen og tilbragte natten der.

– Hypotesen min stemte, jeg har aldri sett Melkeveien så klar og tydelig som denne natten her. Dette var et minne for livet og et syn jeg aldri komme til å glemme.
Les også: Nordmennene svikter eget ferieland

Klatret flere fjell

Skal man sikre seg de beste bildene, er man pent nødt til å jobbe for det. Berg forteller at det er blitt noen solide klatreturer på ham underveis i arbeidet.

– Jeg har klatret flere fjell om natten for å fange soloppgangen høyt til fjells, blant annet Besseggen (00:38) som jeg måtte bestige to ganger før jeg lyktes.

– Det var også tidkrevende å få til opptakene med blikkstille vann, der en liten bris hadde vært mer enn nok for å ødelegge refleksjonene av den magiske soloppgangen. For å lykkes med disse opptakene, har jeg oppsøkt disse stedene mange ganger og ventet i dagevis på de perfekte lys og vindforholdene.

Les også: Hit vil vi reise i 2018

Fotografisk mareritt

Samtidig som Norge kan by på noen av de vakreste landskapene på kloden, kan dette miljøet samtidig vise seg fra en hard og ugjestmild side. Da Morten Berg skulle filme nordlyset over utsiktspunktet Trollstigen (sluttsekvens 03:16), endte det med hans verste fotografiske opplevelse noensinne.

– Dessverre var det ikke bare nordlyset som var sterkt den kvelden. Vinden var også veldig sterk, og selv om jeg hadde plassert kameraene mine i ly bak en to meter høy betongmur, kom en stormvind ut av ingenting og tippet begge stativene mine.

Dermed gikk flere kameraer rett i betongen slik at nesten alt det beste lavlysutstyret ble ødelagt, og Berg som bare måtte stå og se på nordlyset som danset i flere timer uten at han fikk et eneste godt bilde av det.

– Etter denne tragiske hendelsen lærte jeg å ikke undervurdere værforholdene i norske fjell.

Her kan du se flere vakre bilder av vårt langstrakte land:

VIDEO: Denne timelapsen kan ta pusten fra deg

VIDEO: Se Norge for­vand­les til en minia­tyr­ver­den

VIDEO: Medier fra hele verden fikk øynene opp for denne dronevideoen over Kjerag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden