Meny

10 populære destinasjoner som er lei turister

Manarola er en av de fem byene i Cinque Terre, som er et utrolig populært reisemål blant turister. Foto: Colourbox

Disse stedene er så populære blant turistene at lokalbefolkningen har fått nok.

For 10-20 år siden kunne det virke som populære turistdestinasjoner i land som Hellas og Spania så på turismen som noe positivt, siden turisme genererer inntekter.

De siste årene har dette derimot snudd. Destinasjoner som Barcelona, Mallorca og til og med det isolerte landet Bhutan, har måtte sette ned foten og innføre regler for å begrense turismen.

Les også: Disse landene har flere turister enn innbyggere

På enkelte av disse stedene har det til og med gått så langt at lokalbefolkningen har gått i demonstrasjon og innført saftige bøter for turister som ikke oppfører seg.

Les hvilke destinasjoner nedenfor!

1. Barcelona, Spania

Park Güell er en av de mest kjente turistattraksjonene i Barcelona. Foto: Colourbox

Barcelona er en av verdens mest populære storbyer , og selv om turismen kanskje genererer inntekter for byen, er mange av de lokale innbyggerne drittlei turistene. I oktober i fjor kom det frem at innbyggerne i Barcelona så på masseturismen som byens nest største problem , og i fjor uttalte byens ordfører at innbyggerne ikke vil at byen skal bli en «billig souvenirbutikk».

Les også: Hit vil vi helst reise akkurat nå

2. Island

Islands spektakulære natur tiltrekker seg turister fra verden over. Foto: Colourbox

De siste årene har Island sett en enorm økning i antall turister , og i fjor meldte reisemagasinet Condé Nast at Island kommer til å ha flere amerikanske turister enn lokale innbyggere innen utgangen av 2017. I mars skrev blant annet Lonely Planet at regjeringen i landet nå ser på forskjellige måter å begrense turismen på.

Les også: La deg sjarmere av Islands utrolige natur

3. Bhutan

Taktshang er det mest berømte klosteret i Bhutan. Foto: Colourbox

Det bortgjemte landet Bhutan har allerede innført strenge regler for turister som vil besøke landet. Vil man reise hit, må man bestille reisen gjennom en godkjent turoperatør, ifølge deres turistorganisasjon. Alle turister må betale en minimum daglig takst som inkluderer overnatting, måltider, transport og guide. Taksten ligger på 200 dollar i lavsesongen og 250 dollar i høysesongen, ifølge Regjeringen.no.

Les også: Indias ukjente turistperle - hvor kvinnene styrer

4. Hvar, Kroatia

Øyperlen Hvar er blant annet kjent for sitt klare vann og livlige uteliv. Foto: Colourbox

De siste årene har festløver verden over dratt til den vakre ferieøya Hvar, men i sommer kom det frem at lokalbefolkningen har sett nok av lettkledde, fulle turister. Nå har nemlig de lokale myndighetene innført saftige bøter, og hvis du går rundt uten skjorte i byen, kan du få en bot på 500 euro. Å drikke, spise eller sove på et offentlig sted kan straffes med bøter på opptil 700 euro, skriver TV2.

Les også: Nyt livet på en yacht i Kroatia

5. Cinque Terre, Italia

Riomaggiore er en av de fem sjarmerende byene i Cinque Terre. Foto: Colourbox

Med sitt sjarmerende, ulendte terreng og hus bygget i fjellene, er det ikke rart at turistene elsker Cinque Terre. På sosiale medier florerer det av bilder fra de vakre italienske landsbyene, og i 2015 besøkte hele 2,5 millioner turister landsbyene i Cinque Terre. Som et resultat av dette, gikk det rykter om at Cinque Terre skulle innføre en turistgrense på 1,5 millioner i året, men dette ble ikke noe av, ifølge Travel and Leisure. Landsbyene vurderer nå andre måter å begrense turismen på.

Les også: Toscanakysten: Vill og «uoppdaget»

6. Amsterdam, Nederland

Markedsansvarlig i Amsterdam etterlyser «kvalitetsturister». Foto: Colourbox

Amsterdam er i likhet med Barcelona en veldig populær storby , men i sommer advarte Frans van der Avert, markedsansvarlig for Amsterdam, om farene ved masseturismen. Han sa blant annet at Amsterdam ikke vil ha flere turister, men heller «øke kvaliteten på de besøkende». Videre slo han fast at «Ryan Air-passasjerene er de mest høylytte».

Les også: 9 ting du må gjøre i Amsterdam

7. Venezia, Italia

Mange cruiseskip stopper innom Venezia, noe som gjør at turister strømmer inn i byen. Foto: Colourbox

Venezias vakre, gamle bygninger og kanaler gjør at turister verden over flokker til byen, men mange av lokalinnbyggerne har fått nok. I sommer demonstrerte 2000 av de lokale innbyggerne mot turismen i byen , og i august kom det frem at organisasjonen Unesco var «ekstremt bekymret» over hvordan turismen påvirket byens historiske steder.

Les også: Slik blir Italia-turen enda bedre

8. Koh Tachai, Thailand

Koh Tachai måtte stenge hele øya for turister. Foto: Colourbox

Men det er ikke bare de europeiske feriestedene som føler seg invadert. I mai i fjor stengte Thailandske myndigheter snorkleparadiset Koh Tachai, fordi øyas sårbare natur holdt på å bli ødelagt av turistene. Øya ble stengt på ubestemt tid.

Les også: Thailandsk ferieparadis stenges for turister

9. Machu Picchu, Peru

Inkabyen Machu Picchu i Peru. Foto: Colourbox

Også inkabyen Machu Picchu i Peru har merket en utrolig pågang fra turister verden over de siste årene. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og for å forhindre ubotelig skade og slitasje har Peru satt en tidsbegrensning for hvor lenge du kan oppholde deg i ruinene. Alle som drar hit, er også pålagt å benytte seg av en lokal guide.

Les også: Nå kan du ta gondolbane til den historiske fjellbyen

10. Mallorca, Spania

Mallorca er et populært feriested blant nordmenn. Foto: Colourbox

Øya Mallorca utenfor Spania er også ekstremt populær blant turister, men nå har mange lokale innbyggere fått nok. I september demonstrerte 3000 mennesker mot masseturismen med slagordet «tourists go home». Dette slagordet har også blitt spraymalt på en av veggene i hovedstaden Palma.

Les også: Palma vil forby utleieboliger til turister

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært