10 populære destinasjoner som er lei turister

Manarola er en av de fem byene i Cinque Terre, som er et utrolig populært reisemål blant turister. Foto: Colourbox
Manarola er en av de fem byene i Cinque Terre, som er et utrolig populært reisemål blant turister. Foto: Colourbox

Disse stedene er så populære blant turistene at lokalbefolkningen har fått nok.

For 10-20 år siden kunne det virke som populære turistdestinasjoner i land som Hellas og Spania så på turismen som noe positivt, siden turisme genererer inntekter.

De siste årene har dette derimot snudd. Destinasjoner som Barcelona, Mallorca og til og med det isolerte landet Bhutan, har måtte sette ned foten og innføre regler for å begrense turismen.

Les også: Disse landene har flere turister enn innbyggere

På enkelte av disse stedene har det til og med gått så langt at lokalbefolkningen har gått i demonstrasjon og innført saftige bøter for turister som ikke oppfører seg.

Les hvilke destinasjoner nedenfor!

1. Barcelona, Spania

Park Güell er en av de mest kjente turistattraksjonene i Barcelona. Foto: Colourbox
Park Güell er en av de mest kjente turistattraksjonene i Barcelona. Foto: Colourbox


Barcelona er en av verdens mest populære storbyer , og selv om turismen kanskje genererer inntekter for byen, er mange av de lokale innbyggerne drittlei turistene. I oktober i fjor kom det frem at innbyggerne i Barcelona så på masseturismen som byens nest største problem , og i fjor uttalte byens ordfører at innbyggerne ikke vil at byen skal bli en «billig souvenirbutikk».

Les også: Hit vil vi helst reise akkurat nå

2. Island

Islands spektakulære natur tiltrekker seg turister fra verden over. Foto: Colourbox
Islands spektakulære natur tiltrekker seg turister fra verden over. Foto: Colourbox

De siste årene har Island sett en enorm økning i antall turister , og i fjor meldte reisemagasinet Condé Nast at Island kommer til å ha flere amerikanske turister enn lokale innbyggere innen utgangen av 2017. I mars skrev blant annet Lonely Planet at regjeringen i landet nå ser på forskjellige måter å begrense turismen på.

Les også: La deg sjarmere av Islands utrolige natur

3. Bhutan

Taktshang er det mest berømte klosteret i Bhutan. Foto: Colourbox
Taktshang er det mest berømte klosteret i Bhutan. Foto: Colourbox


Det bortgjemte landet Bhutan har allerede innført strenge regler for turister som vil besøke landet. Vil man reise hit, må man bestille reisen gjennom en godkjent turoperatør, ifølge deres turistorganisasjon. Alle turister må betale en minimum daglig takst som inkluderer overnatting, måltider, transport og guide. Taksten ligger på 200 dollar i lavsesongen og 250 dollar i høysesongen, ifølge Regjeringen.no.

Les også: Indias ukjente turistperle - hvor kvinnene styrer

4. Hvar, Kroatia

Øyperlen Hvar er blant annet kjent for sitt klare vann og livlige uteliv. Foto: Colourbox
Øyperlen Hvar er blant annet kjent for sitt klare vann og livlige uteliv. Foto: Colourbox


De siste årene har festløver verden over dratt til den vakre ferieøya Hvar, men i sommer kom det frem at lokalbefolkningen har sett nok av lettkledde, fulle turister. Nå har nemlig de lokale myndighetene innført saftige bøter, og hvis du går rundt uten skjorte i byen, kan du få en bot på 500 euro. Å drikke, spise eller sove på et offentlig sted kan straffes med bøter på opptil 700 euro, skriver TV2.

Les også: Nyt livet på en yacht i Kroatia

5. Cinque Terre, Italia

Riomaggiore er en av de fem sjarmerende byene i Cinque Terre. Foto: Colourbox
Riomaggiore er en av de fem sjarmerende byene i Cinque Terre. Foto: Colourbox

Med sitt sjarmerende, ulendte terreng og hus bygget i fjellene, er det ikke rart at turistene elsker Cinque Terre. På sosiale medier florerer det av bilder fra de vakre italienske landsbyene, og i 2015 besøkte hele 2,5 millioner turister landsbyene i Cinque Terre. Som et resultat av dette, gikk det rykter om at Cinque Terre skulle innføre en turistgrense på 1,5 millioner i året, men dette ble ikke noe av, ifølge Travel and Leisure. Landsbyene vurderer nå andre måter å begrense turismen på.

Les også: Toscanakysten: Vill og «uoppdaget»

6. Amsterdam, Nederland

Markedsansvarlig i Amsterdam etterlyser «kvalitetsturister». Foto: Colourbox
Markedsansvarlig i Amsterdam etterlyser «kvalitetsturister». Foto: Colourbox

Amsterdam er i likhet med Barcelona en veldig populær storby , men i sommer advarte Frans van der Avert, markedsansvarlig for Amsterdam, om farene ved masseturismen. Han sa blant annet at Amsterdam ikke vil ha flere turister, men heller «øke kvaliteten på de besøkende». Videre slo han fast at «Ryan Air-passasjerene er de mest høylytte».

Les også: 9 ting du må gjøre i Amsterdam

7. Venezia, Italia

Mange cruiseskip stopper innom Venezia, noe som gjør at turister strømmer inn i byen. Foto: Colourbox
Mange cruiseskip stopper innom Venezia, noe som gjør at turister strømmer inn i byen. Foto: Colourbox

Venezias vakre, gamle bygninger og kanaler gjør at turister verden over flokker til byen, men mange av lokalinnbyggerne har fått nok. I sommer demonstrerte 2000 av de lokale innbyggerne mot turismen i byen , og i august kom det frem at organisasjonen Unesco var «ekstremt bekymret» over hvordan turismen påvirket byens historiske steder.

Les også: Slik blir Italia-turen enda bedre

8. Koh Tachai, Thailand

Koh Tachai måtte stenge hele øya for turister. Foto: Colourbox
Koh Tachai måtte stenge hele øya for turister. Foto: Colourbox

Men det er ikke bare de europeiske feriestedene som føler seg invadert. I mai i fjor stengte Thailandske myndigheter snorkleparadiset Koh Tachai, fordi øyas sårbare natur holdt på å bli ødelagt av turistene. Øya ble stengt på ubestemt tid.

Les også: Thailandsk ferieparadis stenges for turister

9. Machu Picchu, Peru

Inkabyen Machu Picchu i Peru. Foto: Colourbox
Inkabyen Machu Picchu i Peru. Foto: Colourbox

Også inkabyen Machu Picchu i Peru har merket en utrolig pågang fra turister verden over de siste årene. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og for å forhindre ubotelig skade og slitasje har Peru satt en tidsbegrensning for hvor lenge du kan oppholde deg i ruinene. Alle som drar hit, er også pålagt å benytte seg av en lokal guide.

Les også: Nå kan du ta gondolbane til den historiske fjellbyen

10. Mallorca, Spania

Mallorca er et populært feriested blant nordmenn. Foto: Colourbox
Mallorca er et populært feriested blant nordmenn. Foto: Colourbox

Øya Mallorca utenfor Spania er også ekstremt populær blant turister, men nå har mange lokale innbyggere fått nok. I september demonstrerte 3000 mennesker mot masseturismen med slagordet «tourists go home». Dette slagordet har også blitt spraymalt på en av veggene i hovedstaden Palma.

Les også: Palma vil forby utleieboliger til turister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:36 Voldelige opptøyer etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull
Siste nytt
05:36VerdenVoldelige opptøyer etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NorgeVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull
Populært