Lørdag åpner det magiske julemarkedet i Oslo

Med over én million besøkende i fjor ble Julemarkedet i Spikersuppa hovedstadens store adventssuksess. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

18. november – 30. desember er det igjen klart for «Jul i Vinterland». Målet er å sette én million besøkende i førjulestemning.

Mange har kanskje allerede observert det 33 meter høye pariserhjulet «Julestjernen», hyllet som Oslos svar på London Eye da den ble satt opp for to år siden. Med sine 1,5 millioner lyspærer, skal den lyse opp byen den nærmeste måneden og karusellen er én av mange aktiviteter for barn og voksne på det som er blitt hovedstadens største julearrangement.

Fjorårets julemarked ble en stor suksess med over én million besøkende. Nå står 120 nye «Julehjelpere», fra forskjellige kulturer og med ulik religiøs bakgrunn, klare for å skape julemagi i Spikersuppa.

(Saken fortsetter under)

Julemarked, juleverksted og underholdning i Spikersuppa, Karl Johans gate, siste søndag før julaften i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Julemarked, juleverksted og underholdning i Spikersuppa, Karl Johans gate, siste søndag før julaften i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det tradisjonelle julemarkedet er utvidet, og 47 boder stiller i år med et rikt utvalg produkter.

– Vi gjentar fjorårets suksess med aktiviteter som det populære Julegaveverkstedet, Eventyrstund og besøk hos Julenissen på Nordpolen. I tillegg til dette byr årets versjon av Jul i Vinterland på gratis julekonserter med folkekjære artister, så det er bare å glede seg, sier Guttormsen, forteller prosjektleder Marianne Guttormsen i en pressemelding.

Les også: Slik lager du nøttestek til jul

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden