Gode tips til miniferien

Nanoturer, eller miniferier, blir stadig mer populært blant reiseglade nordmenn, og en av byene som anbefales å dra til er Amsterdam. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Nanoturer, eller miniferier, blir stadig mer populært blant reiseglade nordmenn, og en av byene som anbefales å dra til er Amsterdam. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Det blir stadig mer populært å reise på 24 timers nanoturer. Her får du gode tips til hvor du bør dra og hva du kan gjøre.

Nanoturer, eller miniferier, blir stadig mer populært blant reiseglade nordmenn. Dette begrepet innebærer reiser som varer 1-2 netter og som gjerne går til et bestemt sted, for eksempel en storby.

Særlig nå som det nærmer seg jul kan det være mye å spare på en snarvisitt utenlands for å få gjort unna litt av julehandelen andre steder enn i norske kjedebutikker.

Dessuten er det fullt mulig å oppleve storbyer på et døgn, og selv om det ofte ikke krever så mye planlegging, kan det være lurt med noen tips til steder og opplevelser for å få mest ut nanoturen.

Les også: De mest praktiske flyplassene for storbyferie i Europa

Det bekrefter Anette Maltun Koefoed, kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen som trekker fram fem byer som de beste tipsene for en nanotur: Amsterdam, Aberdeen, Berlin, Oslo og Dubai.

– De tre første byene har det til felles at de er enkle å nå uansett hvor i Norge du befinner seg. Mens vårt eget Oslo har blitt et stadig mer populært reisemål for de som bor andre steder i Norge. Oslo ble nylig anbefalt av reisebok-forlaget Lonely Planet som et av ti utvalgte reisemål i 2018, forteller Koefoed i en pressemelding.

Her får du tips til hva du bør gjøre på nanoturer til hvert sted:

Amsterdam

Kunst og kultur:

Amsterdam er et eldorado når det kommer til kunst: Vincent Van Gogh-museet og Rijksmuseum er kanskje de mest kjente. Du kan også gå på ølmuseum på Heineken bryggeri.

Mat og drikke:

Rundt om i byen er det flust av steder for både mat og drikke. Leidseplein er kanskje en av de mest populære stedene - både dagtid og kveldstid.

Shopping:

Du finner kjente butikker i gatene Kalverstraat og Leidestraat, og det er også verdt å gå innom shoppingsenteret Magna Plaza som ligger sentralt til rett ved Damplassen. Hvis du ser etter eksklusive butikker, bør du ta en titt i gatene Beethovenstraat og PC Hoofstraat.

Jordaan

For å oppleve noe nytt, bør du ta turen til bydelen Jordaan. Dette er et område som de siste årene har blitt svært populært. Her finner du atmosfære, historie og småbutikker i smale sidegater. Vel verdt å utforske!

Se byen til fots

Bruk bena når du er i Amsterdam, og gå på kryss og tvers blant kanaler, broer og små gater. Husk å se opp for å se på de flotte husene! Pass også opp for syklister.

Les også: De 10 mest populære byene på Instragram i 2016

Aberdeen

Slottsbesøk:

Skottland er kjent for sine mange slott, og i området rundt Aberdeen finnes det over 300 av dem. Det tar under én time å kjøre til de fleste av slottene, så selv på en kort visitt til Aberdeen vil du kunne legge inn til et slottsbesøk. På veien kan du stoppe innom hyggelige puber og sjarmerende restauranter.

Whisky-smaking:

Skottene er kanskje aller mest kjent for ordentlig whiskey. Kun en halvtime utenfor Aberdeen finner Glen Garioch-destilleriet. Her kan du lære både om historien til destilleriet, og selvfølgelige få smake på de edle dråpene.

Shopping:

Union Street er hovedgaten i Aberdeen og her finner du et godt utvalg av butikker av alle slag. Her får du opplevelsen av å være i London, minus kaoset. Senk skuldrene og finn de gode tilbudene.

Les også: Ta en jødisk rundtur i Budapest

Berlin

Trabitour:

Guidet tur i Berlin med den gode, gamle Trabantbilen som du får kjøre selv. Dette er en fantastisk tur med en god guide som viser den unike historien til Berlin som by.

Det jødiske historiske museum:

Dette museet er kanskje ett av de viktigste museene å besøke når du besøker Berlin. Museet er godt laget til og tar deg gjennom jødedommens historie lenge før 2. verdenskrig. En sterk historie beskrevet på en god, men ikke overveldende måte.

Berlinmuren:

Forståelsen av effekten av 2. verdenskrig og jernteppet mellom øst og vest kan ikke beskrives bedre enn å oppleve det som står igjen av muren.

Restaurant:

Chicago Williams BBQ. Dette er en annerledes restaurant å gå på i Berlin. Pubstemning med sært øl og fantastisk barbeque ved lange bord som du deler med andre gjester.

Oslo

Mat:

Oslo har blitt en populær matby de siste årene, og du kan smake deg gjennom byen. Du kan gå på Mathallen på Vulkan og kjøpe litt av alt, eller ta en helaften på Michelin-restaurantene Kontrast eller Maaemo. Hvis du vil ha skandinavisk husmannskost under flotte lysekroner, kan du gå på Olympen (Lompa på folkemunne) på Grønland. Gatene rundt Youngstorget har blitt veldig populært de siste årene, og her finner du mange spennende restauranter, butikker, barer og utesteder.

Drikke:

Hvis du vil ha kaffe i verdensklasse, bør du ta turen innom Tim Wendelboe på Grünerløkka. Du finner også en av verdens 50 beste barer i Oslo - Himkok som ligger skjult til bak en anonym dør i Storgata 27. Du får også gode drinker på Torggata Botaniske og et godt ølutvalg på Crow Bar.

Hvordan komme seg rundt:

Oslo er en fin by å se til fots, og det er mange uutforskede perler. På Oslo vest kan du rusle i Frognerparken og i sidegatene på Frogner og Majorstuen. På Oslo øst kan du ta turen både til Botanisk Hage og Middelalderparken. Hvis du kjøper kollektivbillett med Ruter kan du reise med buss, t-bane, trikk og båt, og det er en enkel og rimelig måte å komme seg rundt.

Dubai

Verdens høyeste bygning:

Ta heisen opp til lounge på verdens høyeste bygning Burj Khalifa med «At the Top». Da slipper du å stå i kø, og du får egen guide, drink og lett servering. På kvelden er det flott å se fontenene fra toppen.

Spa:

Palace Downtown har et av de aller beste spaene i Dubai, og er en fantastisk opplevelse. På Burj Al Arab finner du Talise Spa med utsikt over hele byen.

Mat og drikke:

Hotellet Burj Al Arab er et av de dyreste hotellene i verden med hele 7 stjerner. Det er dyrt å bo her, men det anbefales å bestille et bord på Al Mahara og spise i akvarium-restauranten til en overkommelig pris. Ta også en kaffe på hotellet Al Qasr hotell, som har en fantastisk hage med gullhester.

Personvernpolicy