Med adrenalin på menyen

Conrad Maldives Rangali Island på Maldivene gir deg en restaurantopplevelse få kan matche. Foto: Conrad Maldives Rangali Island
Conrad Maldives Rangali Island på Maldivene gir deg en restaurantopplevelse få kan matche. Foto: Conrad Maldives Rangali Island
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eventyrlysten i matveien? Da tenker vi ikke på fritert ku-hjerne eller skorpion på pinne, men snarere hvor på kloden måltidet inntas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloomberg har laget en slags Bucket-liste med ekstraordinære kulinariske opplevelser verden rundt. Skjønt, det er mulig du husker selve restaurantbesøket bedre enn hva du faktisk fikk servert.

I en kalksteinsgrotte i Italia

Grotta Palazzese. Foto: Grotta Palazzese
Grotta Palazzese. Foto: Grotta Palazzese

For mange hundre år siden pyntet notabilitetene i Italia seg for å innta et bedre måltid med lokal vin i Grotta Palazzese i Pubglia. Nå er stedet på turistkart verden rundt fordi utsikten er Instagram-vennlig og postkort-vakker. Men vær tidlig ute, for det tar tid å manøvrere seg opp og ned brosteinstrappene til restaurantens vertinne.

Restauranten er bare sommeråpen, men sommer i Italia varer frem til oktober. Bord må bestilles i god tid, og menn må huske de lange buksene. Shorts er ikke tillatt.

Les også: Museet som forklarer USAs historie

På en stein i havet på Zanzibar

The Rock, Zanzibar. Foto: Rod Waddington/Flickr
The Rock, Zanzibar. Foto: Rod Waddington/Flickr

Litt avhengig av tidevannet må du velge båt eller vasse ut til den 22 fot høye steinen The Rock i Det indiske hav. Hele steinen er en restaurant, og på menyen er det selvfølgelig sjømat som hummer, blekksprut og reker. Og tar dere først turen, er det visstnok obligatorisk med en drink på terrassen i solnedgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I skyggen av Angkor Wat

Det gamle Khmer-tempelet Angkor Wat ligger på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Colourbox
Det gamle Khmer-tempelet Angkor Wat ligger på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Colourbox

Det er mye folk på Angkor Wat. Turister fra hele verden reiser for å se templene, men dersom dere reiser med Jacada, får dere tilgang til Angkor Wat utenfor åpningstidene. Men det koster. Regn rundt 100.000 kroner. Da er også lykkeønskninger fra en buddhistisk munk før første rett inkludert.

Under vann på Maldivene

Conrad Maldives Rangali Island
Conrad Maldives Rangali Island

Hva med å ha selskap av sultne haier mens dere spiser foie gras, champagnerisotto, dumplings med mascarpone og trøffel eller carpaccio av hummer? Det er fullt mulig hvis dere reiser til undervannsrestauranten Ithaa på resorten Conrad Maldives Rangali Island.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

16 for under havoverflaten ligger restauranten som ble kåret til verdens vakreste av New York Daily News i 2014. I år har den fått tre Global Awards som verdens heftigste restaurant, unike luksusopplevelse og beste luksusrestaurant på en resort.

Les også: – Verdens mest interessante vei

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en østersfarm på Tasmania

Freycinet Marine Farm på Tasmania. Foto: Saffire Freycinet
Freycinet Marine Farm på Tasmania. Foto: Saffire Freycinet

«Alle» kan bestille en tur til Freycinet Marine Farm, som høster stillehavsøsters på Tasmania. Men dersom du bor på Tasmanias mest luksuriøse hotell Saffire Freycinet, får du spise østers ved et bord i vannet. Selv har du vann til knærne og østersen hentes rett opp ved føttene dine. Mer kortreist mat skal du lete lenge etter, selv om du må til den andre siden av jordkloden for å oppleve det.

I en heisekran over Akropolis

Høyt hevet over Akropolis. Foto: Dinner in the Sky
Høyt hevet over Akropolis. Foto: Dinner in the Sky

– Jeg var helt i skyene, kan fort bli en bokstavelig beskrivelse av et måltid. Dinner in the Sky arrangerer måltider for opp til 22 gjester i 45 land rundt i verden. For eksempel er det mulig å få servert en fem-retter i en krav 50 meter over Akropolis.

Til nå har selskapet, som så dagens lys i 2006, arrangert mer enn 5.000 eleverte middager i byer som Paris, Las Vegas, Sydney, Cape Town, Dubai og Bogota. Himmelen er ikke lenger en grense.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en foss på Filippinene

Labassin Waterfall Restaurant på Filippinene. Foto: Flickr
Labassin Waterfall Restaurant på Filippinene. Foto: Flickr

Labassin Waterfall Restaurant på Filippinene gir dere garantert våte sko. Derfor er det lurt å gjøre som de andre gjestene, nemlig å møte opp barbent. Baburbordene er plassert så tett på den manuelt anlagte fossen at vannsprut er uungåelig. Dropp også regnponchoen, det er en del av opplevelsen å bli våt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranten hører til Villa Escudero Resort, og det er ikke uvanlig at gjestene, som allerede er blitt våte på restauranten, avkjøler seg i fossen i løpet av måltidet.

Les også: Nå kan du se det historiske manuskriptet i London

I en trehytte på Seychellene

Fregate Island, Seychellene. Foto: Epic Road
Fregate Island, Seychellene. Foto: Epic Road

Glem de ikke akkurat forskriftsmessig konstruerte trehyttene fra barndommen. På Fregate Island på Seychellene fikser luksusleverandøren Epic Road et uforglemmelig måltid som starter i hagen. Der plukker dere favorittingrediensene sammen med hotellets kjøkkensjef før dere forsvinner opp spiraltrappen til toppen av banyan-treet og venter på servering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en vulkan på Island

Thrihnukagigur. Foto: Jacada Travel
Thrihnukagigur. Foto: Jacada Travel

Vulkanen Thrihnukagigur sør på Island er for øyeblikket sovende (og har vært det i 4.000 år), men det kan fremdeles være en viss spenning å spore når dere sitter i et av de tre kratrene og fortærer det dere måtte ønske. Reiseoperatøren 3H Travel er den eneste som tilbyr turer på innsiden av en vulkan på Island. De skreddersyr også mat- og drikkeønsker.

Les også: – Trippelsjekk visumet før du reiser

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen