Tysk storby er høstens rakett for reiseklare nordmenn

Stadig flere nordmenn reiser til Derricks gamle jaktmarker. Foto: Colourbox.com
Stadig flere nordmenn reiser til Derricks gamle jaktmarker. Foto: Colourbox.com

Denne høsten er det kortere weekendreiser som er den store trenden. Og mens topplisten preges av gjengangere, er det en tysk ølby som klatrer mest.

München er storbyen i Tyskland som ligger lengst unna Norge, men ved siden av Berlin er det den tyske byen som flest nordmenn har et forhold til. Hvorvidt det er krimserien «Derrick», fotballaget FC Bayern München eller den årlige Oktoberfest som har størst ære for det, overlates til andre å bestemme.

Men når vi nå gjør oss klar for høstferie, er det hovedstaden i delstaten Bayern som øker mest i popularitet: Fersk bookingstatistikk fra Ticket Feriereiser viser at bestillingene til München øker med 229 prosent.

– Flere og flere nordmenn vil reise på weekendreiser. I takt med at mange har besøkt Europas populære hovedsteder søker flere seg til andre reisemål. München er, med relativt kort flytid og behagelig klima, perfekt for noen dagers besøk, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser i en pressemelding.

Les også: De ti beste stedene å reise alene

Polske storbyer på trendbarometeret

London fortsatt på toppen over mest populære weekend-reisemål, og har dessuten en bestillingsøkning på drøye 64 prosent.

Krakow er Polens nest største by og hovedstad i regionen Lille-Polen. Her får du blanding av kultur, historie, shopping og nydelig mat. Foto: Apollo
Krakow er Polens nest største by og hovedstad i regionen Lille-Polen. Her får du blanding av kultur, historie, shopping og nydelig mat. Foto: Apollo

– Nordmenn vil gjerne tilbringe noen dager i London og benytte seg av det enorme utvalget av shopping, restauranter og kultur. Snittprisen på reiser til London har også gått ned med 5,5 prosent sammenlignet med 2016, forteller Wolff Andersen.

– Polske storbyer er en annen trend i høst. Gdansk og Krakow er de mest bestilte polske storbyene, men det er Warszawa som øker mest, hele 100 prosent opp fra i fjor. Severdigheter, shopping og det lave prisnivået gjør at Polen har blitt et veldig populært reisemål for nordmenn året rundt.

Les også: Disse landene har flere turister enn innbyggere

Hit reiser nordmenn i høst

1. London
2. Amsterdam
3. København
4. Stockholm
5. Paris
6. Manchester
7. Helsinki
8. Gdansk
9. Berlin
10. München

Kilde: Ticket, weekendreiser høsten 2017, booket t.o.m. 26 september

Stadig flere søker mot Asia

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge, Tonje Løkaas Fossum, sier til ABC Nyheter at de opplever at høsten for reiseklare nordmenn er en en kombinasjon av det som har vært populært i sommer – som strekker seg ut september og til begynnelsen av oktober - og av det som kommer for vinteren, som gjelder fra og med oktober.

– Nordmenn har generelt vært tidligere ute med å booke høsten i år, sammenlignet med i fjor. Spania ligger høyt oppe. I hele sommer har vi sett at etterspørselen etter Mallorca har vært enda høyere enn i fjor, og Kanariøyene er nå populære året rundt. Storbyer er som vanlig veldig populære på høsten, og cruise er også et produkt hos oss som vokser.

– I tillegg ser vi at flere og flere velger å reise lengre vekk, til for eksempel reisemål som Bali, Maldivene, Sri Lanka og Dubai. Asia selger godt hos oss for høsten og vinteren, der for eksempel Thailand selger bedre enn i fjor, både på charter og på fleksible ruteflyløsninger.

Stadig flere nordmenn velger å legge høstferien til Asia, som for eksempel Maldivene. Foto: PhotoTalk/Istock.com
Stadig flere nordmenn velger å legge høstferien til Asia, som for eksempel Maldivene. Foto: PhotoTalk/Istock.com

Les også:

Lanserer paradisrute til Seychellene

En dag på stranda er billigst i Vietnam

– Mange kunne reist mye mer hvis ting var godt tilrettelagt

Den karibiske øya hvor du kan leke med valper på stranden

Personvernpolicy