12 måneder i 12 amerikanske delstater

Se hvilken delstat du bør reise til, avhengig av hvilken tid på året du planlegger å sette deg på flyet med amerikansk visum i passet.

Med et samlet areal på 9.826.630 kvadratkilometer, er USA verdens tredje største land etter Canada og Russland. Supermaktens 50 delstater byr på alt fra pulserende storbyer og naturskjønne nasjonalparker til gigantiske skianlegg, fornøyelige temaparker og tropiske strender.

Amerikas forente stater er en smeltedigel av ulike kulturer, historier, mennesker og tradisjoner, og hver delstat har sitt spesielle særpreg og severdigheter du ikke finner noe annet sted.

ABC Nyheter har snakket med et knippe reiselivsoperatører som har USA som sitt spesialfelt om hvor de vil anbefale deg å reise i løpet av årets tolv måneder.

(Saken fortsetter under)

Januar: Arizona

Grand Canyon er en enorm kløft i det nordlige Arizona i USA, og den er en av USAs største turistattrakasjoner. Her fra stien "Bright Angel Trail" som tar turgåere ned i det mektige landskapet. Foto: AP Photo/Ross D. Franklin

Hva med å starte det nye året i det sørvestlige USA, nærmere bestemt Arizona? Den 48. delstaten er kjent for sitt ørkenlandskap, spesielt de varme somrene og milde vintrene. For de som ønsker en aktiv ferie, er dette stedet å reise, ifølge produktsjef Elisabeth Stai i Nordmanns-Reiser.

– Du kan for eksempel golfe, kjøre motorsykkel, gå turer eller benytte spa-anlegg. Kombinasjonen av å dra på utflukter og ligge på et spa er kjempefint. Det er ikke så mange nordmenn som foreløpig velger å reise til Arizona, men de som gjør det, tar alltid turen til Grand Canyon, forteller Stai.

I tillegg til verdenskjente Grand Canyon kan delstaten lokke med en rekke skoger, nasjonalparker og indianerreservater.

– Arizona er en skikkelig westernstat med sjarmerende småbyer som Prescott og Jerome. Jeg vil også anbefale å besøke Sedona som kan friste med fantastiske røde fjell, fine hoteller og landskap skapt for jeepsafari.

(Saken fortsetter under)

Februar: Colorado

Aspen er en amerikansk by som ligger i Pitkin County i delstaten Colorado. Byen har rundt 6500 (2010) innbyggere, og har blitt en veldig sentral plass for skiaktiviteter. Foto: NTB Scanpix

Styreformann i Discover America, Widar Jensen, anbefaler vintersportentusiaster å legge turen til Colorado i februar måned.

– Denver er en fantastisk by om vinteren. Der ville jeg leid en bil og reist opp i fjellene til Aspen og Vail og stått på ski. Rocky Mountain er der du kommer høyest opp og finner de lengste og bredeste bakkene, gondoler og heiser.

Vail er et av verdens største skianlegg som befinner seg på et enkeltstående fjell, med 5.200 dekar med skiterreng. Anlegget er kjent for både ekstraordinære skiopplevelser og afterski-ritualer.

– Du kan også stå på ski langs østkysten, oppover vestkysten og innover i Canada. Det er mange muligheter å kunne velge mellom, men Rocky Mountain er helt klart mest kjent, forklarer Jensen.

Les også: På sporet av Rocky Mountains

(Saken fortsetter under)

Mars: Hawaii

Hawaii er kjent som surfingens vugge. Foto: Reuters/Lucy Pemoni

For svært mange fortoner Hawaii seg som selve drømmedestinasjonen med sin rike meny av vakre strender, frodig regnskog, tropiske laguner og storby i skjønn forening. USAs 50. delstat består av syv hovedøyer i tillegg mindre og ubebodde øyer, og ved hjelp av lokalfly kan du enkelt komme deg fra øy til øy.

O’ahu er den tredje største og en av de mest populære i samlingen. Her finner du delstatshovedstaden Honolulu, berømte Waikiki Beach, surfeparadiset North Shore og historiske severdigheter som Pearl Harbor.

Widar Jensen forteller at det er en god grunn til hvorfor du bør reise til Hawaii i mars.

– På den tiden av året er ikke øyene like mye besøkt av turister sammenliknet med enkelte perioder der turiststrømmen fra vest er formidabel. Selv om været kanskje ikke er like stabilt og godt som det er andre deler av året så er det mer enn godt nok for oss nordmenn. De generelle prisene på restauranter og overnattingssteder ligger dessuten lavere enn i høysesongen.

Les også: Alle burde unne seg en tur hit én gang i livet

(Saken fortsetter under)

April: Virginia

Turister ser på romskipet Discovery som er utstilt på Udvar-Hazy Smithsonian National Air and Space Annex Museum i Chantilly. Foto: Reuters/Gary Cameron

Virginia regnes som den nordligste av USAs sørstater og var en av de tretten koloniene som løsrev seg fra Storbritannia under den amerikanske revolusjonen. Virginia er ikke en stat mange europeere vurderer som reisemål. Daglig leder i USA Spesialisten, June Arlen Egges, mener flere burde gjøre det.

– Virginia er utrolig fin og grønn på våren. Her finner du alt fra vingårder til historiske plasser, forklarer Arlen Egges.

– Det anbefales å reise dit på våren for da er det varmt og godt. Om sommeren kan det fort bli høy luftfuktighet i områder som Savannah.

Delstatens største by, Virginia Beach, har en av verdens lengste badestrender, så her ligger alt til rette for en forfriskende vårdukkert i Atlanterhavet eller en avslappende ridetur langs strandkanten. Byen er ellers vennskapsby med Moss, og begge byer har søsterstatuene Norwegian Lady Statues.

Les også: Derfor virker det som tiden går saktere på reise

(Saken fortsetter under)

Mai: Alaska

I 2011 hadde Alaska Railroad totalt 1 055 kilometer med spor hvorav 751 var hovedlinje og 304 var sidebaner, sidespor og skiftetomter. Foto: Beau Finley/Flickr

Målt i areal er Alaska USAs største delstat. Sytten av USAs tjue høyeste fjelltopper ligger her, blant annet Mt McKinley som med sine 6.194 meter er Nord-Amerikas høyeste.

Widar Jensen i Discover America anbefaler å reise til Alaska i mai. Både fordi alt er i ferd med å tine opp etter vinteren, men også for å være med på åpningen av Alaska Railroad.

– Dette er samtidig åpningen av Alaska som turistdestinasjon. Sesongen er fryktelig kort her, det er kun fra mai til september du egentlig kan gjøre ting. Juni, juli og august er høysesongen og så har du det de kaller skuldersesongen i mai og september hvor de åpner opp og stenger.

Toget bruker tolv timer fra Anchorage til Fairbanks. Det lengste stoppet er ved Denali der det står i en halvtime mens folk går av og på.

– Togturen fra Anchorage med Alaska Railroad er helt fantastisk. Den går hele året, men da er det mest som et tog som betjener befolkningen som bor langs linja. I sommersesongen er det et turisttog med to klasser og mange stopp underveis.

Les også: Slik vil reiselivet se ut i 2017

(Saken fortsetter under)

Juni: California

Los Angeles er hjem for mer enn 4 millioner innbyggere, og det snakkes minst 220 forskjellige språk. Foto: High Rise/Flickr

Med beliggenhet i California-ørkenen, er Palm Springs en oase av glitter og glamour. Her søkte legender som Frank Sinatra, Marlene Dietrich, Bob Hope, Marilyn Monroe og Clark Gable ly fra rampelyset og paparazzienes blitzregn.

Ikoniske hoteller, basseng, cocktails og elegante utesteder er definitivt en del av et ekte opphold i Palm Springs, men det er mye mer å gjøre i denne vintage-byen. Du kan utforske de elegante og moderne boligene som har omfavnet ørken-miljøet med sine rene linjer, ta en tur til Indian Canyons i en Jeep, eller se et show på Palm Canyon Theatre.

Widar Jensen vil også anbefale å fly til San Francisco, leie bil og kjøre langs Highway One med flere stopp underveis.

– Jeg ville tatt turen innom Carmel-By-the-Sea i Monterey County, Pismo Beach og Santa Barbara på vei ned til Los Angeles og Santa Monica, og så endt opp i San Diego. Det er en kjempetur som du fort kan bruke både en og to uker på hvis du tar det med ro og nyter stoppestedene underveis.

Les også: Dette er de amerikanske presidentenes favoritthoteller

(Saken fortsetter under)

Juli: Washington

Mange skandinaviske immigranter er bosatt i Seattle, spesielt i bydelen Ballard som ligger nord for sentrum. Her ligger også Nordic Heritage Museum, som påberoper seg å være det eneste museet i USA viet skandinavisk immigrasjonshistorie. Foto: dannymac15_1999/Flickr

Elisabeth Stai i Nordmanns-Reiser er rask til å trekke frem Olympic nasjonalpark som et sted du bør besøke når du tar flyet til delstaten Washington i juli. Den er en nasjonalpark, et biosfærereservat og et verdensarvområde på halvøya Olympic.

De viktigste naturattraksjonene i nasjonalparken er uberørt natur i tre svært ulike biotoper: Stillehavskysten, Olympic Mountains og den tempererte regnskogen.

– På en klar dag kan du se vulkanen Mount Rainier fra Seattle, forklarer Stai. Hun vil også anbefale Washington for vinelskere.

– Vin fra Washington er up and coming, både rød og hvit. Seattle har ellers et kjempeflott marked, Pike Place Market, der det er mye liv og røre. Markedet er veldig dominert av fisk og blomster, i tillegg til mange fine restauranter. Sånn sett veldig annerledes fra markedene i for eksempel London.

Les også: Slik finner du de beste reiseforsikringene

(Saken fortsetter under)

August: Texas

I juli er disse strendene på South Padre Island fulle av amerikanere som kommer for å slappe av med familien. Tar du turen hit i august, kan situasjonen på stranden være en helt annen. Foto: Todd Carr/Flickr

I august ville Widar Jensen reist til Texas og igjen tatt leiebilen fatt.

– Texas’ motto som stat er «It's like a whole other country», og Texas har alt: Kjempestore byer, Dallas Fort Worth og de store bysentrene og bykjernene, forteller Jensen.

– Samtidig kan du reise til San Antonio og gå elvevandring og besøke The Alamo. Du kan dra ned til kysten til South Padre-stranden der du kan bade, kjøre på stranda og nyte dagene. Deretter vil jeg anbefale å dra ned til grensen mot Mexico og for den saks skyld kjøre over grensen for å se en helt annen kultur.

Foreløpig er det ingen ting som tyder på at Donald Trump faktisk tenker å sette opp en mur mot Mexico. Det er riktignok enklere å kjøre inn i Mexico enn å komme tilbake igjen. Men så lenge du har alle papirer i orden, er det ikke noe problem.

Les også: Her får du USAs beste burger

(Saken fortsetter under)

September: Minnesota

6. oktober ble eiendommen til den avdøde artisten Prince, Paisley Park i Chanhassen, åpnet for offentligheten. Her tilbys det omvisninger for fans fra hele verden. Foto: Paisley Park/NPG Records via AP)

I den amerikanske Midtvesten finner vi delstaten Minnesota der det tidvis kan være tett mellom amerikanere med norske røtter.

– Her elsker de nordmenn for alt vi er verdt og det er mye norsk både i nord og sør. De har universitet som er norsk, norsk kirke, institusjoner og norske butikker, forteller Stai.

Minnesota er mye flatere enn mange andre delstater, og jordbruket står svært sentralt. Delstaten strekker seg inn i horisonten i sør, mens den i nord er mer variert med fjell og sjøer.

– Du kan gjerne kombinere med statene som ligger rundt for å få en solid Midtvesten-opplevelse. Du merker ikke når du krysser grensene og du klarer deg fint med en uke hvis du bare vil reise rundt og se. Men det avhenger naturligvis av hva du vil se, understreker Stai.

Les også: Graceland kan bli langt mer kommersielt

(Saken fortsetter under)

Oktober: Massachusetts

Boston er en av de eldste byene i USA, og ligger i regionen New England hvor de første pilgrimmene fra Europa slo seg ned. Foto: Massachusetts Office of Travel & Tourism

Boston omtales ofte som et mini-New York som altfor få nordmenn vet om og/eller benytter seg av.

– Den er en av mine favorittbyer når det kommer til USA og et reisemål som fortjener mye mer oppmerksomhet, forteller Widar Jensen i Discover America.

Ettersom den er en av byene med rikest og høyest utdannede innbyggere, er Boston en sofistikert by for den som vil spise, lese, drikke eller snakke med lokalbefolkningen. Eller shoppe for den saks skyld.

– Som by er Boston utrolig- Du kan gå over alt, den har fantastiske restauranter, spennende historier fra revolusjonen, Boston Tea Party og mye mer. Boston er en av de eldste byene i USA og er utrolig godt tatt vare på. Det er rett og slett en veldig kul by som flere burde oppleve, lyder oppfordringen.

Les også: Har bygget Noahs Ark i bibelske proposjoner i USA

(Saken fortsetter under)

November: Florida

Fort Lauderdale er med sine sandstrender og cruiseskiphavner et populært turistmål. Gjennomsnittlig temperatur gjennom året er 24,2 °C og byen har ca. 3 000 soltimer i gjennomsnitt per år. Foto: Daniel Dudek/Flickr

I årets nest siste måned ville Widar Jensen reist til Miami i Florida - ruslet litt på South Beach eller inn i den kubanske bydelen, drukket en kaffe og sett på livet.

– Du har også kort vei til South Lauderdale og to av Floridas største shoppingsentre ligger mellom Miami og Fort Lauderdale, blant annet Sawgrass Mills som er verdens største outlet. Hvis du skal gå gjennom alle butikkene så tror jeg du må være der i tre dager.

På kysten av byen Crystal River finnes den største bestanden av amerikamanater , også kjent som sjøkuer. Sjøkuene er kjent som havets snille giganter og utgjør ingen fare for folk, selv om de kan veie over 500 kilo. Det finnes en rekke guidede turer som gir deg muligheten til å svømme med dyrene.

Les også: Stadig flere tilbringer juleferien i utlandet

(Saken fortsetter under)

Desember: Louisiana

New Orleans er kjent for sin løsslupne atmosfære, rike kulturliv og særegne mattradisjoner. Her fra Bourbon Street. Foto: Lars Plougmann/Flickr

Det gamle året er på vei ut, og mens mange reiser til storbyer som New York, vil June Arlen Eggesbø Lundeby i USA Spesialisten anbefale deg Louisiana.

– Louisiana er perfekt for juleaktiviteter. For eksempel kan du bli med på julecruise på Mississippi-elven. Det arrangeres julearrangementer og tilstelninger av ulike slag på plantasjene, og delstaten er fantastisk når det kommer til bedre måltider. Sentralt står blant annet sjømat og sterkt krydrede retter.

Historisk sett har Louisiana vært det mest multikulturelle området i USA, og har både vært fransk og spansk før den ble amerikansk.

New Orleans er en populær turistdestinasjon, mye takket være dens løsslupne atmosfære, rike kulturliv og særegne mattradisjoner. Så hvorfor ikke ønske det nye året velkommen til livlige toner fra byens utallige jazz-scener, oppfordrer Eggesbø Lundeby.

Les også:

Toronto for livsnytere

Blant fisk, vilt og countrystjerner i Smoky Mountains

Her synger veien for deg mens du kjører

Dette er ekte reiselyst – solgte ALT for å se verden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho roser Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg ba kollegene skjerpe seg21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Dale demper troen på elfly i Norge20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 – Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Dramatisk vitnemål mot Trump15:25 Banktrøbbel rammet 150.000 pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen
Siste nytt
16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho roser Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg ba kollegene skjerpe seg21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeDale demper troen på elfly i Norge20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50Politikk– Det ser ut som Nato gir Tyrkia en slags ryggdekning til å fortsette krigen17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34KulturTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilVil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkDramatisk vitnemål mot Trump15:25PengerBanktrøbbel rammet 150.000 pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen
Populært