Avinor innfører munnbind-påbud på Gardermoen

<p>Nå er det ikke kun krav om munnbind om bord i flyene. Avinor bekrefter at det nå er munnbindkrav også på flyplassområdet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix</p>
Nå er det ikke kun krav om munnbind om bord i flyene. Avinor bekrefter at det nå er munnbindkrav også på flyplassområdet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nå blir det krav om munnbind ikke bare om bord i flyene, men på hele Oslo lufthavn.

Det er Flysmart24 som melder om påbudet, som kommer etter et ekstraordinært møte i Ullensaker kommune onsdag. Kommunen er ansvarlig for smittetiltak på landets hovedflyplass på Gardermoen. Påbudet kommer etter at Oslo kommune innførte munnbind-påbud for kollektivtrafikken.

– Forskriften trer i kraft straks og gjelder inntil videre, bekrefter senior kommunikasjonsrådgiver Nora Hoberg Prestaasen i Avinor til flysmart24 torsdag.

Avinor jobber nå videre med å få ut informasjon om enderingene til passasjerene.

– Ved utfordrende driftssituasjoner knyttet til trengsel kan Avinor også gå inn med opprop eller lignende for å minne om påbudet. Passasjerene er selv ansvarlig for å ha og bære munnbind. Avinor håndhever ikke brudd på påbudet, sier pressevakten til flysmart24.

Fra før har flyselskapene allerede innført munnbind-påbud for passasjerene når de er om bord i flyene. Munnbindpåbudet på flyplassområdet gjelder foreløpig kun Oslo lufthavn.

Les også: Pilotforbundet vil ha munnbind-påbud på flyplassene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden