Her er det mest skittent på flyet:

Kabinansattes verste skittfunn på fly: – Vi finner brukte tamponger og kondomer i setelommene

Kanadiske CBC News tok bakterieprøver på 18 flyturer. Her er det mest skittent.

– Noe av det verste vi finner er brukte tamponger og kondomer i setelommene, sier erfarne kabinansatte til kanadiske CBC News.

CBC Marketplace er et forbrukerprogram på TV-kanalen. De tok skittprøver på totalt 18 flyvinger fra Toronto til Montreal og Ottawa på tre av de største nasjonale flyselskapene; Air Canada, WestJet og Porter.

Les også: Her er det mest skittent på flyet

Nedslående funn

De tok skittprøver fra fem steder man oftest kommer i kontakt med på flyet: Hodestøtten, setebeltespennen, setelomme, foldeboret og håndtaket på innsiden av toalettene på flyet. Les mer om hvordan testen ble utført på CBCs nettsider.

Funnene viste at over halvparten av prøvene ga utslag på bakterier, sopp og mugg som kan føre til infeksjoner. Spesielt ett bakteriefunn overrasket selv mikrobiolog Jason Tatro.

Se hele listen: De flyreddes mareritt: Her er ti av verdens skumleste flyplasser

Fant streptokokk-bakterier

På hodestøtten ble det funnet streptokokkbakterier. Disse kan i aggressive tilfeller utvikle seg til dødelige infeksjoner.

Kabinansatte avslører overfor CBC at de sjelden har tid til å rengjøre flyene skikkelig.

– Det er definitivt ikke en prioritet, og når det ble prioritert var det ikke som følge av renslighet, men av estetiske hensyn, sier tidligere purser Connor Remus.

Avslører: Dette er hva kabinpersonalet vil fortelle passasjerene – men som de ikke kan si

Smittefaren på fly

Ifølge en norsk forskningsrapport fra Det helsevitenskapelige fakultet på Universitetet i Tromsø publisert i 2016, skyldes 80 prosent av bakteriesmitte på fly kontakt med ulike overflater i flyet.

Norske flyselskaper har tidligere uttalt at de jevnlig rengjør sine fly og at det tas en hovedrengjøring minst én gang i døgnet og fullstendige nedvask én til to ganger i året.

«Flyturen fra helvete»: Kabinansatte lagde flymareritt for passasjerene

Personvernpolicy