Over natta dukket det opp en «Jumbojet» på jordet

Naboene i Thailand skjønte ingenting, men flyets nye eier har store planer.

Plutselig så sto den bare der. Forlatt på et gjørmete jorde i Phrom Prasoet i Thailand. En «Jumbojet», også kjent som Boeing 747.

Strippet for motor og elektronikk kunne flyet umulig ha havnet på jordet av egen maskin. Flykroppen innehar fortsatt fargene til forrige arbeidsgiver, Thai Airways.

Sjokkerte naboer

– Først trodde jeg det hadde gått tom for drivstoff og stoppet på jordet. Jeg har aldri før vært om bord i et fly, så det var virkelig en overraskelse, sier nabo Prae Anan, til videobyrået Newsflare.

Lukene til fraktrommene sto åpne, men bortsett fra det var flyet lukket og det var ikke mulig å ta seg inn i flykroppen.

Les også: Bli med inn i jumbojet-kirkegården

Planer om å skape attraksjon

Til slutt kunne jordeier Somchai Phukieow avsløre at flyet er hans. Han kjøpte det på auksjon da det sto i fare for å bli omgjort til spiker. Han fikk det fraktet til jordet med kranbil og det står på betongblokker så det ikke skal synke ned i gjørmen.

– Jeg ønsker å bygge en attraksjon her med en motor-cross-bane og fotballbaner. Da kan folk kikke inn i flyet og se på sport fra innsiden, sier han.

Enn så lenge lar han ingen slippe inn i flyet, da det ikke er gjort nødvendige sikkerhetstiltak.

Les også: Høytflyvende overnatting i en ekte Boeing 747

Personvernpolicy