Ja vi elsker Oslo!

Lille Herbern - Verdens minste fergerute tar deg fra Bygdøy til holmen Lille Herbern.
Lille Herbern - Verdens minste fergerute tar deg fra Bygdøy til holmen Lille Herbern.

Oslo er en av verdens mest attraktive og spesielle hovedsteder. Her er guiden til Oslos mest unike severdigheter, i verdensklasse!

OSLO (ABC Nyheter): Du trenger ikke å reise lengre enn til Oslo for å få skikkelig storbyfølelse. Her er noe av det beste hovedstaden har å by på.

Sørlandsidyll på Lille Herbern

På en bitteliten øy, forbundet til Bygdøy med det som kanskje er verdens minste fergerute (med tresnekke), ligger en restaurant som er det nærmeste du kommer sørlandsidyll i Oslo. Omringet av seilbåter, syriner og hav har du vakker utsikt over Oslo, over et bedre måltid!

Morsomt museum

Miniflaskemuseet: Eiendomsinvestoren Christian Ringnes står ikke bare bak den mye omtalte skulpturparken på Ekeberg, men verdens største og eneste (?) miniflaskemuseum. Med mye humor har han laget en utstilling med de utroligste tema og overraskelser. Et museum som får frem samleren og barnet i oss alle.

Les også: Den norske invasjonen på Kanariøyene har økt i styrke

Glamorøse og Urbane takterasser

Alle storbyer må ha et überkult, maksimalistisk og glamorøst hotell. The Thief innfrir med juvelfargede fløyelstoler, moderne kunst, en ypperlig bar, SPA med Oslofjorden rett inn og en av byens mest populære takterrasser. Det ultimate stedet for en drink før, under eller etter vandring langs Oslos nye havneområde.

En hard konkurrent til The Thief er First Hotel Grim Grenkas takbar Q Lounge i Oslo, som av CNN Travel er kåret til en av verdens beste! Den blir hyllet som et «hot utested for de fasjonable på 30 pluss. Et bredt utvalg cocktailer blir servert, og en kan ta inn utsikten mot Akershus festning og havnen mens en nipper til noe godt sittende på store puter.

Saken fortsetter under bildeserien

Lille Herbern tilbyr afterwork, suppe og gode mat i Oslos kanskje mest idylliske omgivelser.

Nye Oslo i et nøtteskall

Havnepromenaden og Sørenga badepark: I juni 2015 åpnet havnepromenaden fra innerst i Frognerkilen i vest til Kongshavn i øst. Nå kan du gå en ni kilometer lang tur i vannkanten, forbi landemerkene Operaen, Akershus Festning, Aker Brygge, Tjuvholmen, Barcode og Sørenga. Ved sistnevnte er det anlagt et 200 kvadratmeter basseng med sjøvann og et 50 meter langt åpent basseng med åtte baner, stupetårn og trapper ned mot sjøen. Delikate toalettfasiliteter, lett tilgjengelige is- og kaffeboder og en uslåelig utsikt. Oslos nye ansikt i et nøtteskall!

Les også: Her er den mest stressfrie byen i verden

Palmer og surdeigsbakverk

Handwerk kafé i Botanisk hage på Tøyen:

Botanisk hage er storbyens frodigste oase. Palmehuset fra 1868 har et sus av fordums storhet. Her kan du nyte en kaffe, fersk bakst eller et glass naturvin hos surdeigsbakeriet Handwerk, som baker byens beste brød. De ligger midt i parken med herlig hjemmekoselig stemning og mat.

Coctails i verdensklasse

Himkok: Gjemt bak en unnselig dør i Storgata 27 befinner en av verdens beste barer seg! På 700 m2 fordelt på to etasjer, to utebarer, eget destilleri og en barbersalong, mikser noen av verdens beste bartendere cocktails, som er blitt berømte langt utenfor Norges grenser.

Saken fortsetter under bildeserien

Hotellet Grims Grenka ligger nær middelalder-Oslo, og har en av byens beste takterrasser

Verdens beste kaffe?

Tim Wendelboe: Oslo er flere ganger kåret til en av verdens beste kaffebyer, og er du på Grünerløkka bør ta deg tid til en espresso fra Tim Wendelboe i Grüners gate, som flere år på rad er kåret til Norges beste barista. Unn deg selv å smake på kaffesorter du aldri har prøvd før, for å utvide ditt eget smaksregister. Å reise med ganen er undervurdert!

Supersosialt restaurantkonsept

Ett Bord: En meny, ett bord og opptil 24 gjester på Vikaterrassen. Dette er den ultimate restaurantopplevelse for deg som ønsker å være sosial og stifte nye bekjentskaper over et godt måltid. Kokkene disker opp med kritikerrost nordisk mat i sesong fra lokale bønder.

Les også: Hver tiende nordmann har ikke pass

Boost et barndomsminne!

Den lille kokosbollefabrikken: I hjertet av Oslos gamle arbeiderstrøk, nå hipsterbase, finnes en liten café og fabrikk som har overlevd kafékjedenes nådeløse ekspansjon. I Maridalsveien 157 får du kokosboller i varianter som gir fansen tårer i øynene. Far og sønn Eriksen tryller med eggehvite, kokos og ingredienser. Og best av alt, dette er mye sunnere enn wienerbrød og boller!

Vintage-shopping på Grünerløkka

Kjoler for ekte kvinner: Byens hippeste strøk er uten tvil Grünerløkka, og da er vintageshopping tingen. I og rundt idylliske Markveien finner du unike småbutikker som Frøken Dianas salonger, Robot, Velouria Vintage og Manillusion for kvinner med former og egen stil.

Adrenalin i Holmenkollen

Kollensvevet, skimuseet, frisbee-golf og boller med ku-titting.

Kollensvevet er en zipline som fører deg fra bakkens topp ned til enden som om du skulle hoppet med ski under beina! Herfra kan du nyte ferden med den samme fantastiske utsikten og flyfølelsen som hopperne i Kollen har. Selve linen er 361 meter lang og høydeforskjellen mellom topp og bunn er på 107,5 meter. Utsikten over Oslo by sies å være byens beste! Før du kommer opp i tårnet går du gjennom Skimuseet, og får derfor med deg litt skihistorie på kjøpet. I tillegg kan området skilte med trendy frisbee-golf i regi av Skiforeningen, helt gratis!

Les også: Turistene strømmer til Iran

Saken fortsetter under bildeserien

Kollensvevet - Byens beste utsikt, sett fra en skihoppers perspektiv!

Vi anbefaler tilslutt en skogstur til Tryvannstuas ferske skoleboller, for å roe nervene og titte på kuer som beiter alpinbakken. Hvor mange hovedsteder i verden kan skilte med den kombinasjonen!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden