Meny

Turistene strømmer til Iran

Mer enn seks millioner personer besøkte Iran ifjor. Foto: NTB scanpix.
Mer enn seks millioner personer besøkte Iran ifjor. Foto: NTB scanpix.
Nå gjør landet et stort comeback som feriemål.

Mer enn seks millioner personer besøkte Iran ifjor. Det er en tredobling siden 2009, skriver CNN.

Atomavtalen mellom Tehran og verdensmaktene har resultert i at flere sanksjoner er blitt løftet. Europeiske flyselskaper som British Airways and Lufthansa har gjenopptatt direkteflygninger til landet, og Irans myndigheter har gjort det lettere å få visa.

I tillegg viser en rapport fra World Economic Forum, er Iran verdens billigste turistdestinasjon. Kombinert med en unik historie og kultur, får dette mange unge backpackere til å velge Iran. De mest populære destinasjonene er oldtidsbyer som Esfahan og Shiraz.

Les også:  - Tiden for liggeunderlag og matpakke er forbi

Etterspørselen etter steder å overnatte har gått til himmels. Dette har skapt muligheter for entreprenører og utenlandske bedrifter. De internasjonale hotellkjedene jobber nå intenst for å møte etterspørselen.

Frankrikes Accor, var den første kjeden som åpnet i Iran i 2015. De har nå to hoteller i landet. Spanias Melia, åpner sitt første hotell neste år. EasyHotel, som er en britisk lavpriskjede, skal ha signert en avtale om 500 rom.

Men markedet har rom for enda flere aktører. Iran ønsker nemlig å nå målet om 20 millioner besøkende innen 2025, ifølge det statlige turistbyrået.

Les også: Nå kan du kjøre bil i Iran

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Reise
Populært