Meny

Reiseglade nordmenn lot seg ikke skremme av terror

Middelhavsklassikeren Mallorca holdt seg på bestillingstoppen også denne sommeren. Foto: Colourbox.com
Middelhavsklassikeren Mallorca holdt seg på bestillingstoppen også denne sommeren. Foto: Colourbox.com
Antallet utenlandsreiser økte med 25 prosent, og vi påvirkes ikke i samme utstrekning som tidligere av terrortrusler eller terrorangrep.

Sommeren 2017 er et avsluttet kapittel, og Ticket Feriereisers statistikker viser at antallet utenlandsreiser i årets sommermåneder økte med 25 prosent. Spania var det mest populære ferielandet i sommer med Hellas som ubestridt nummer to.

Reisemålene som økte mest var Thailand på tredjeplass og Frankrike på fjerdeplass.

Og høstens inntog skaper ytterligere trykk på utenlandsreiser.

– Mallorca har befestet sin plass i våre hjerter og bestillingene til denne vakre øya økte også denne sommeren. Øya forbindes ikke lenger med partyreiser for ungdom, men er nå et reisemål for et bredere publikum, uansett om du fristes av strandliv, shopping eller fantastisk mat, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

Turisttrafikken til Paris har tatt seg opp igjen, til tross for flere terrorangrep. Her Notre-Dame-katedralen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Turisttrafikken til Paris har tatt seg opp igjen, til tross for flere terrorangrep. Her Notre-Dame-katedralen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Raskt opp etter terroranslag

Til tross for uroligheter, terrortrusler og terrorhandlinger, lar vi oss ikke påvirke i samme grad som tidligere, mener Wolff Andersen. Hun viser til at London, Nice, Paris og Barcelona har alle økt kraftig denne sommeren.

Vinnere og tapere sommeren 2017

Sommerens reisemål i Europa:Mallorca. Middelhavets klassiker som holder seg på topp denne sommeren også.

Sommerens reisemål totalt: Bangkok. Billige flypriser og stort utvalg gjør at Bangkok topper listen totalt sett. De aller fleste bestillingene hit er kun flybilletter og man reiser videre fra Bangkok til andre reisemål i Asia.

Sommerens storby:Amsterdam. Bestillingene er mer enn fordoblet, mye takket være billige flybilletter med direktefly fra mange flyplasser i Norge og kort flyreise.

Sommerens storbyrakett: Amsterdam. Stadig flere får øynene opp for denne sjarmerende byen. Og kombinert med billige flybilletter fyker den oppover listene.

Sommerens sol- og badrakett: Split , med en økning på 25 prosent. Mange bruker også Split som utgangspunkt for besøk på noen av de vakre, nærliggende øyene som Hvar og Brac.

Sommerens ferieland:Spania, økte med 24 prosent i sommer og står for cirka 17 prosent av alle reiser. Ingen over – ingen ved siden.

Sommerens taper: Antalya. Dette tyrkiske reisemålet mistet nesten 60 prosent av bestillingene i 2016,og i år var det en ytterligere nedgang på ni prosent. Det kan se ut som nedgangen har flatet ut, og med økt satsning fra charterselskaper neste sommer kan kanskje reisemålet komme sterkere tilbake.

Kilde: Ticket Feriereiser

Lysten til å reise til utsatte reisemål tenderer til å gå ned de første dagene etter et angrep, for deretter raskt å stige til samme, eller til og med høyere nivåer enn før angrepet, ifølge Wolff Andresen.

– Storbyer har økt kraftig i popularitet og går først og fremst å være høst- og vårdestinasjoner til også å være attraktive reisemål om sommeren. Amsterdam, London, Barcelona og København er favorittene, og disse ligger på topplisten også utover høsten, sier Ellen Wolff Andresen.

Les også:   – Alanya er fortsatt et av de beste stedene for solhungrige nordmenn

Tro mot våre favoritter

I et intervju med ABC Nyheter i august
fortalte kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo Reiser at sommerferien betyr vanvittig mye for oss solsultne nordmenn.

Les saken: Mobiliserer til Tyrkia-retur for norske solturister

– Vi velger trygge og stabile reisemål fremfor noe annet. Hellas og Spania er for mange definisjonen av dette, hvor det har vært lite politisk uro og liknende. Vi er rett og slett ikke villige til å ta den risikoen.

Rivera så de samme tendensene når det kommer til storbyreiser:

– Paris begynner sakte, men sikkert først nå å komme seg tilbake på samme nivå som før terrorangrepene. Nice også fikk seg en solid knekk, mens London forholdt seg stabilt selv om angrepene kom hyppig der.

Les også:

Ballong-bonanza over Tyrkias utenomjordiske landskap

Hit kan du reise for å se dyr vi har mistet for alltid

Kinas blodrøde strand

Denne stranden har verdensrekord i hvit sand

Hart Island – Dødens øy i New York City

Reise
Populært