Fortsatt mange fordommer mot cruise

Det er fortsatt er en del fordommer mot cruise som reiseform, viser en ny undersøkelse.
Det er fortsatt er en del fordommer mot cruise som reiseform, viser en ny undersøkelse.
Artikkelen fortsetter under annonsen

8 av 10 har aldri har vært på cruiseferie utenfor Norden. Flere mener det fortsatt kun er for eldre par.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig gjennomførte reisearrangør Ving en undersøkelse der mer enn 12.000 reiseentusiaster fra hele Norge delte sine tanker og meninger om cruise, hvor det ble bekreftet at det fortsatt er en del fordommer mot denne reiseformen.

- Mange av disse oppfatningene henger igjen fra gammelt av. Det har skjedd mye på cruisefronten de siste årene, og et cruise i dag er langt fra det samme som for 20 år siden. Det vet alle som har vært på cruise de siste årene, sier markeds– og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Blant annet viser undersøkelsen at de som ikke har vært på cruise tenker at denne formen for ferie passer best for middelaldrende par, og at 8 av 10 aldri har vært på cruiseferie utenfor Norden.

Les også: På storbyferie i høst? Her er det billigst å feriere

Redd for å kjede seg

48 prosent av de spurte oppgir «det har bare ikke blitt noe av»som årsak til hvorfor de ikke har vært på cruise før, mens 29 prosent synes det virker for dyrt. 22 prosent har huket frykter at det skal bli kjedelig om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er veldig interessant å se hvordan disse oppfatningene snus helt på hodet av de som har vært på cruise. Antallet som anser cruise som et dyrt feriealternativ mer enn halveres. Samtidig sier hele 70 prosent av de som allerede har vært på cruise at de assosierer denne ferieformen med ordet «komfortabelt», og nesten 40 prosent svarer at de synes cruise er spennende, sier Løkaas Fossum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om det fortsatt er blandede inntrykk av cruise som ferieform, er det fortsatt 81 prosent som kunne tenke seg å bestille en slik ferie neste gang.

- Det er jo et høyt antall, og det er gøy for oss som selger cruise å se at interessen er så stor. Samtidig viser resultatene at det fortsatt henger igjen noen gamle fordommer, og ikke minst en god del usikkerhet, knyttet til hvordan det egentlig er å være på cruise. Det er også, logisk nok, store ulikheter i oppfatningene til de som har reist på cruise tidligere og de som aldri har være på cruise, forteller Løkaas Fossum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Stadig flere finner ut at denne ferieformen passer for stort sett alle som ønsker å oppleve nye og spennende steder hver dag samtidig som de har «hotellrommet» sitt på ett og samme sted. Blant de som har vært på cruise tidligere ser vi også at de setter stor pris på god service og god mat samt at det er en enkel og komfortabel måte å feriere på. Begge grupper foretrekker store skip med mange fasiliteter, slik at alle får en best mulig ferie, avslutter Fossum.

Les også:
Cruise-feberen øker – vi vil helst til Karibia Nytt cruiseskip får racerbane
Denne saken ble først publisert i Hegnar.no