Meny

Ny kafétrend stor hit i USA:

– En rotte til maten, takk!

To rotter blir introdusert for hverandre før de skal glede gjestene som besøker The Rat Cafe i San Francisco. Foto: Josh Edelson/AFP
I San Francisco kan man nå dra på gnager-kafé.

Rotter kan virke uappetittlig for mange, men for noen få visjonærer fra San Francisco var byllepesten, som rottene var kjent for å spre, inspirasjonen bak byens nyeste spisested: The Rat Cafe.

Pop-up kafeen åpnet lørdag og gir besøkende muligheten til å nyte frokosten med kaker, kaffe og te og en håndfull lekne rotter, forteller nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Hit kan du reise for å se dyr vi har mistet for alltid

Ville bringe rottene til live

Kafeen er plassert inne i The San Francisco Dungeon, en populær turistattraksjon som tar de besøkende med på en reise gjennom byens mørke fortid fra Alcatraz til volden og grådigheten rundt det store gullrushet.

Ideen til den noe spesielle kafeen ble til da ansatte begynte å utforske stedets seksjon på svartedauden, som rammet landet tidlig på 1900-tallet.

– Vi forteller historien om byllepesten her i San Francisco, og vi hadde veldig lyst til å gjøre noe spesielt nå i sommer, sier Matthew Gunter som jobber i The Dungeon.

– La oss bringe rottene til live, la gjestene få en sjanse til å se og være med rottene på nært hold. Selvfølgelig er rottene frie for pest, sier han.

Flere dusin mennesker har ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews åpnet lommeboka for å spise frokost med rottene. San Francisco Dungeons sier de vurderer å planlegge flere slike pop-up kafeer i fremtiden.

Les også: Dyrebarna som smelter hjerter i dyreparker verden rundt

– Rottene elsker å bli kost med

Kissi Reeves, en talsperson for stedet, sier de aller første billettene var utsolgt på mindre enn en time.

– Rottene er ganske så søte, og de som kjøpte billetter hadde nok bestemt på forhånd at de kom til å like rottene uten å bli forskremte, sier Reeves.

Rottene er levert av Rattie Ratz, en organisasjon i California som plasserer kjælerotter i gode hjem.

– De elsker å bli kost med og er veldig kjærlige. De er langt mer hengivne enn noe annet lite dyr jeg vet om, sier Jennifer Girgar fra organisasjonen.

Rottekafeen går inn i rekken av tematiserte dyrekafeer. I Asia og USA, og til og med Europa har spesielt kattekafé-trenden virkelig tatt av. Her kan gjestene kose seg med drikkevarer omgitt av de myke pusene. Ofte er kattene tilgjengelig for adopsjon.

Les også:

Brøndby vil straffe rottekastere

Ståle Solbakkens FCK fikk kastet døde rotter etter seg

Reise
Populært