Geilo lokker fartsglade turister med Nordens lengste Zipline

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye Ziplinen har kostet fem millioner kroner og byr på spektakulær utsikt for de som tør å holde øyene åpne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen var det tid for offisiell åpning av Nordens lengste Zipline som strekker seg 1.100 meter med en høydeforskjell på 260 meter fra bunn til topp. Og mens stolheisene drar seg oppover i jevnt tempo, suser man forbi i opptil 80 kilometer i timen.

– Nedfarten gir garantert besøkende et adrenalin-kick og et heftig sug i magen. Med en toppfart opp mot 80 kilometer i timen i det bratteste partiet kan hele turen være unnagjort på ca 2 minutter. Det gjelder å holde øynene åpne for de som vil nyte den spektakulære utsikten til Geilo og Hallingskarvet Nasjonalpark under nedfarten, sier markedssjef Elisabeth Tellefsen i Geilo Holiday i en pressemelding.

Les også: Topp 10 aktivitetsferier i Europa

Ziplinen er konstruert for å kjøre i sittende stilling, du kan både kjøre alene eller i tospann, og den har et innebygget bremsesystem som gir «myk landing» i avslutningsfasen. Nedre og øvre vektgrense er henholdsvis 40 kilo og 140 kilo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å kombinere Nord Europas heftigste adrenalin-kick med et fantastisk skue over Geilo nasjonalparklandsby, Hallingskarvet og nasjonalparken vil gi Geilo og kommunen et nytt løft som helårsdestinasjon, sier turistsjef Pål. K. Medhus på Geilo i en pressemelding.

Geilo Holiday har store forventninger til anlegget og har satt et ambisiøst mål om 10.000 besøkende fra inn- og utlandet per år. Komiker Ørjan Burøe, som selv kommer fra Geilo, fikk gleden av å foreta ilddåpen.

– Jeg lever et hektisk og fartsfylt liv. En luftig zipline-tur og et heftig adrenalin-kick i den norske fjellheimen passer jo som hånd i hanske for min livsstil, sier en lattermild Burøe.

Les også:

Ny undersøkelse: Derfor liker nordmenn Sverige

Norge er blitt trendy reisemål

12 måneder i 12 amerikanske delstater