Meny

Qatar Airways fortsetter flyvningene

Qatar Airways forsøker å finne alternative landingsplasser og flyruter etter å ha blitt utestengt fra land etter land. Flyrutene til Europa og USA går som normalt. Foto: AP / NTB scanpix.
Har chartret fly fra andre flyselskap for å få hentet strandete passasjerer etter å ha blitt utestengt fra flere land.

Mandag frøs Saudi-Arabia de diplomatiske forbindelsene til Qatar. Kort etter fulgte Egypt, De forente arabiske emirater, Bahrain og Jemen etter.

Nå forsøker landets nasjonale flyselskap, Qatar Airways, som er ett av de største i regionen, å finne alternative landingsplasser og flyruter etter å ha blitt utestengt fra land etter land.

I går måtte flyselskapet chartre tre fly fra Oman Air for å hente hjem strandete passasjerer, skriv Qatar Airways på sin Facebook-side. Flyene ble chartret til å fly fra Jeddah i Saudi Arabia til den omanske hovedstaden Muskat for å koble dem på Qatar Airways egne flyvninger mellom Muskat og Doha i Qatar.

Les også:   Trump hevder å stå bak bruddet med Qatar

I en uttalelse fra flyselskapet understrekes det at Qatar Airways fortsetter å fly som normalt under den diplomatiske krisen, med ingen kanselleringer foruten trafikken som går til de fire landene som har utstedt restriksjoner.

Ruteflyvninger til Europa og USA blir ikke berørt av nabolandenes blokade.

Qatar Airways' fly blir imidlertid tvunget til å fly mer indirekte på sine langruter, dette for å unngå luftrommene over Saudi Arabia, Emiratene og Bahrain.

Les også:  Qatar stålsetter seg mot diplomatisk blokade

CNN: Russiske hackere plantet fake news

Ifølge nettsiden FlighRadar24 går flyselskapets maskiner nå nordøst over Golfen, før de dreier mot nord over Iran og inn i tyrkisk luftrom. Normalt ville Qatar Aiways fløyet direkte over Saudi Arabia på disse rutene.

Krisen i Midtøsten skyldes at Qatar anklages for å støtte islamistiske grupper, og landet får også kritikk for sine relasjoner til Iran. Selv har Qatar fordømt avgjørelsen, og mener den er basert på usannheter og ubegrunnede anklager.

Ifølge amerikansk etterretning er det russiske hackere som har plantet nyheten om at Qatar er vennlig innstilt overfor Iran og Israel, melder CNN.

Les også:   Arabiske flyselskaper innstiller fly til og fra Qatar

Reise
Populært