Stort jordskred rammet USAs vakreste vei

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 650 kilometer lange veien mellom San Francisco og Los Angeles går for å være blant verdens vakreste. Nå har en million tonn jord begravet en halv kilometer av den ikoniske kystveien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det voldsomme jordskredet skjedde lørdag formiddag i et område av strekningen kjent som Mud Creek. Ingen ble skadet eller drept i det enorme skredet, opplyser amerikanske myndigheter. Flere strekk av den ikoniske veien var allerede sperret av da raset skjedde.

Det er ikke kjent hvor lang tid det vil ta å gjenåpne veistrekket, men overfor Los Angeles Times sier lokale kilder at det trolig ikke skje før neste år.

– Det er ingen vei under raset. Hele fjellsiden gled ut, sier Megan Handy, som bor rett ved raset.

Les også: Gran Canarias vakreste vei stenges permanent

California har i år opplevd en av de våteste vintrene i manns minne. Det har ført til flere jordras, oversvømmelser og avsperringer på den berømte veien.

For omlag en uke siden ble veistrekket rundt Mud Creek sperret av på grun av daglige små jordskred.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var bekymret for at det kunne skje et større jordskred, men vi hadde ikke forestilt oss noe i denne størrelsesordenen, sier en talsperson for transportmyndighetene.

Les også: Dette er verdens farligste vei

California State Route 1, bedre kjent som Highway 1 eller Pacific Coast Highway, regnes blant de vakreste i USA og snor seg langs kysten mellom de to storbyene Los Angeles og San Francisco.