Nå kan du ta gondolbane til den historiske fjellbyen

Den historiske fjellbyen Kuelap går for å være minst like imponerende som Machu Picchu. Nå har Peru åpnet gondolbane opp til den.

Se video av den nye gondolbanen i vinduet over.

På toppen av en fjellkam høyt oppe i Andesfjellene ligger den historiske ruinbyen Kuelap omgitt av en 20 meter høy og 700 meter lang mur.

Kuelap går for å være minst like imponerende som den mer kjente inkabyen Machu Picchu, men på grunn av beliggenheten har byen sjelden fått besøk av turister.

Les også:  Denne turen koster tre kroner

Nå håper peruvianske myndigheter at flere besøkende vil ta turen opp til Kuelap. Nylig åpnet de en gondolbane fra nabobyen Nuevo Tingo som skal frakte turistene opp til festningsbyen i løpet av en spektakulær 20-minutters gondoltur.

Kuelap ble funnet i 1843 og regnes for å være en av Sør-Amerikas viktigste arkeologiske perler. Den imponerende byen ble bygget av chachapoyas-folket omkring år 900, lenge før de mer berømte inkaene kom til makten.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden