Edderkoppskrekk og norrøne myter i Liseberg

Nordens største fornøyelsespark åpner portene for 95. gang, og i år venter det blant annet tusenvis av små, ekle nyheter og giganter i nærkamp.

Liseberg-nyheten «Loke» slenger deg 42 meter over bakken!

Siden parken åpnet i 1923, har Liseberg i Göteborg vokst til å bli Nordens største fornøyelsespark med mer enn tre millioner besøkende, og ble i 2005 kåret av Forbes til en av verdens ti beste fornøyelsesparker.

I år er det duket for flere nye attraksjoner, blant annet første kapittel i et temaområde der det skal handle om norrøne myter og legender. Ved berg-og-dalbanen «Balder» flytter kjempen «Loke» inn, som slynger deg rundt 42 meter over bakken. De som heller velger å ha begge beina trygt plantet på landjorda, kan skyte armbrøst i det tilstøtende spillet Ragnarök.

Les også:  Disneyland skjuler en av verdens mest eksklusive klubber

(Saken fortsetter under)

VIDEO:  Klubbland er en interaktiv, visuell og veldig kjærlighetsfull hyllest til en av Sveriges største artister

I likhet med Tusenfryd har også Liseberg sitt eget spøkelseshus - Spøkelseshotellet Gasten. Og lider du av frykt for edderkopper, kan du virkelig kjenne adrenalinet boble og gåsehuden reise seg når hotellet fra i morgen invaderes av tusenvis av edderkopper.

Ifølge en pressemelding skal det blant annet dingle sprekkeferdige eggsekker fra taket, klare til å slippe fra seg sitt innhold over de som måtte gå under.

De musikkinteresserte kan ta en tur til Klubbland som er som en kjøretur gjennom karrieren til artist Håkan Hellström. Men det blir også mulighet til å se artister live i løpet av sommeren; navn som Alice Cooper, Kris Kristofferson, Bad Religion, Emmylou Harris, House of Pain, First Aid Kit, Opeth, Henrik Berggren, Ghost og The Hellacopters er blant artistene som skal innta livescenen.

Les også:  

Ti rare turistattraksjoner
Central Park gjenåpner «hemmelig skogholt» etter 80 år
Ting du ikke bør gå glipp av i Guangzhou
Blant fisk, vilt og countrystjerner i Smoky Mountains

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden