Tulipantid utenfor Amsterdam

Keukenhof - blomsterbalsam for sjelen

Tulipanene blomstrer utenfor Amsterdam. Foto: Foto: Tor Strand / ABC Nyheter

Europas største vårhage byr igjen på sanseeksplosjoner. Det er tid for en imponerende blomsteropplevelse.

KEUKENHOF, LISSE, NEDERLAND (ABC Nyheter): Det er et imponerende syn - over syv millioner av blomstrende tulipaner og andre blomster, spredt ut over i et parkanlegg på 320 000 kvadratmeter som kan ta pusten fra enhver.

Time etter time kan du fordype deg i skjønnheten i vårens farger og former. De virker som magneter på unge forelskede av alle kjønn som gjerne vil posere for kjærester eller selfies, på foreldre som aldri kan få nok av barn i blomsterenger eller eldre på sansetur i rullestol.

Da ABC Nyheter besøkte parkanlegget i påsken, var det fortsatt felter hvor blomstene ennå ikke var sprunget ut. Så du har god tid til en tur før sesongen er over 21. mai.

Les også: Prøv blomster i maten

Du kan også dra på en tre kvarters båttur i kanalene mellom de enorme tulipanmarkene rundt vårhagen Keukenhof. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter
Du kan også dra på en tre kvarters båttur i kanalene mellom de enorme tulipanmarkene rundt vårhagen Keukenhof. Foto: Tor Strand / ABC Nyheter

Selv om Keukenhof - som på norsk blir kjøkkenhagen - tiltrekker seg enorme menneskemengder i disse hektiske vårmånedene, er parken stor nok til å ta imot alle uten at det virker ubehagelig trangt. Den inneholder også flere spisesteder og innbyr til piknik med medbragt på de utallige benkene.

Les også: Følg lystene i Amsterdam

Keukenhof ligger ved byen Lisse - fire mil utenfor Amsterdam. Og det er ikke noe i veien for å kombinere en storbyferie med en halv dag i blomsterhimmelen.

Det er ingen problemer med å komme seg dit med bil, buss eller tog.

Mange turoperatører selger halvdagsturer fra Amsterdam til Keukenhof, gjerne i kombinasjon med en kanaltur, museumsbesøk eller lignende. Disse turene koster rundt 500 kroner.

En vanlig inngangsbillett koster rundt 150 kroner (16 euro). På grunn av de ofte enorme køene ved inngangen, kan det være lurt å kjøpe billett på nett før besøket - og bare få scannet den på mobiltelefonen ved inngangen.

Les også:

Duftende blomster som holder insektene unna

Få bedet ditt til å bugne

Blomster og bier handler om mer enn søt honning

Personvernpolicy