Flyseter med skumfjæring skal gjøre flyreisen mer komfortabel

<p>Octaspring er 30 prosent lettere enn andre seter og sikrer, i tillegg til økt komfort, lavere drivstoffbruk. Foto: Crystal Cabin Awards/Vanema/Octaspring</p>
Octaspring er 30 prosent lettere enn andre seter og sikrer, i tillegg til økt komfort, lavere drivstoffbruk. Foto: Crystal Cabin Awards/Vanema/Octaspring

Nyvinningen som har fått navnet Octaspring vant pris under flybransjens Crystal Cabin Awards.

Designere har laget en ny type flysete som fordeler passasjerers vekt bedre ved hjelp av skumfjæring. De nye setene er laget for å sikre mer komfortable langdistanseflyvninger.

Flysetene, som heter Octaspring, vant en pris for nyskapende design for flyreiser under Crystal Cabin Awards som gikk av stabelen i Hamburg denne uken, melder AFP Relaxnews.

Octaspring er 30 prosent lettere enn andre seter og sikrer, i tillegg til økt komfort, lavere drivstoffbruk. Fjærskumsystemet skal også gi bedre luftgjennomstrømning i setet.

Les også: Pilot: – Her er det best å sitte når det er turbulens

Lar personalet tilpasse kabinen

Airbus vant også en pris i kategorien for passasjerkomfort under Crystal Cabin Awards, ifølge nyhetsbyrået.

De har designet et såkalt «smart cabin refiguration», altså en løsning for å tilpasse kabinen, i samarbeid med Recaro og THK.

Systemet gjør blant annet at flypersonalet kan fjerne eller sette inn seter etter behov.

Les også: Verdens ti beste flyselskaper for 2017

Hever nivået på businessklasse

Delta Airlines vant også en pris for beste kabinkonsept. Delta One Suite skal ifølge juryen gjøre businessklasse enda mer komfortabelt med blant annet skyvedører som skal sikre privatliv, seter som kan legges ned og fungere som fullverdige senger, muligheten til å dempe belysningen, en 18 tommers kvalitetsskjerm, samt ekstra oppbevaringsplass for sko, øretelefoner og bærbare PCer.

Deltas businessklasse-suite slo United Airlines nylig lanserte Polaris-kabin som også var finalist i samme kategori.

Les også: Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap - igjen

Personvernpolicy